Özellikle son yıllarda bir düşen bir yükselen ancak 1-2 haftadır yükselişi durdurulamayan dolar, Türk ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, vatandaşa yönelik “Yastığının altında doları, Euro'su olan kardeşlerim gidin paranızı yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız” çağrısına kulak veren vatandaş biraz da olsa dış güçler tarafından yapılan bu ekonomik oyunu bozmaya başarsa da dolar yükselişini sürdürüyor. Kahramanmaraş’ta Dövizci Mustafa Keten, konuşulanların ve söylenenlerin tam aksine vatandaşların doları bozdurmak yerine satın aldıklarını söyledi. Doların yükselişini devam ettirdiği son haftalarda 1 milyon dolardan fazla dolar sattığını ifade eden Keten, bunun yanında 100 bin dolar alım yaptıklarını dile getirdi.

VATANDAŞIMIZ DOLARLARINI BOZDURMUYOR”
Vatandaşların dolarlarını bozdurmadığını anlatan Keten, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yükselen dolara karşı vatandaşlarımıza dolarlarınızı satın çağrısı yapmıştı. Biliyorsunuz özellikle son 1-2 haftadan bu yana dolarda inanılmaz bir yükseliş olmuştu. Durum böyle olunca da az öncede söylediğim gibi cumhurbaşkanımız vatandaşlarımıza çağrı yaptı. Aslında cumhurbaşkanımız çok doğru ve güzel bir çağrı yaptı. Ama vatandaşımız dolarlarını bozdurmuyor. Aksine dolar alıyorlar. Şu anda en azından bizim şubemizde dövizi satan değil alanlar daha fazla durumda. Bu aslında büyük bir sıkıntı. Tabii bu sadece cumhurbaşkanımızın elinde olan bir şey değil.”

DIŞ GÜÇLER EKONOMİK OYUNLAR OYNUYOR”
Doların bu şekilde hızla yükselmesini dış güçlerin bir oyunu olarak değerlendiren Keten, “Aslında dış güçlerin böyle ekonomik oyunlar yaparak bütün dertleri davaları cumhurbaşkanımızı seçimde kaybettirmek. Bütün bunlar hep bu yüzden. Cumhurbaşkanımızı Almanya istemiyor. Amerika istemiyor. İngiltere istemiyor. Fransa istemiyor. Eğer bütün bu güçler istemiyorsa bilin ki cumhurbaşkanımız iyi yolda demektir. Dış güçler artık Türkiye’ye karşı silahla, savaşla karşı çıkamıyor. Ama ne yapıyor? Silahla yapamadıklarını ekonomiyle yapmaya çalışıyor. Son 1 haftadan bu yana 1 milyon dolardan fazla dolar sattım. 100 bin dolar kadar da dolar aldım” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz