18 Mart’ta Ankara’da yapılan büyük kurultayda MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Kahramanmaraş’a bir ilki yaşatan ve 24 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, DEKA Medya Grup Bünyesinde faaliyet gösteren Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Aycan’ı Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz karşıladı. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette kentin siyasi faaliyetleriyle ilgili karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulunan Aycan, genel başkan yardımcısı olmasının kendisi için çok önemli bir gurur olduğunu söyledi. Seçimden sonra mecliste çok güçlü bir şekilde temsil edilmek istediklerini anlatan Aycan, karşı ittifakın Kahramanmaraş’ta herhangi bir taban bulamayacağını sözlerine ekledi.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİR İLK OLDU”
Aycan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu süreç tamamen genel başkanımızın takdiri. 18 Mart tarihinde yapılan büyük kurultayımızda yönetim yapıları yeniden oluştu. Önce genel başkanımızı seçtik. Çok güzel bir kongre oldu. Çok düzenli ve disiplinli bir kongre oldu. Sonra genel başkanımızın Merkez Yönetim Kurulu listesi oylandı. Genel başkanımız beni önce Merkez Yönetim Kurulu listesine almıştı. Genel kurulda seçildik. Bir hafta sonra yapılan Merkez Yönetim Kurulu’nun divan seçimiyle ilgili toplantısında da genel başkanımız bana genel başkan yardımcılığı teklif etti ve Merkez Yönetim Kurulu’da seçti. Hem genel başkanımıza hem de Merkez Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu tabii ki benim için çok büyük bir onur ve gurur. Açıkçası böyle bir görevi beklemiyordum. Benim için de sürpriz oldu. Merkez Yönetim Kurulu için bekliyordum. Ama hiçbir şekilde seçilmeseydim de asla üzülmez ve kırılmazdım. Bu Kahramanmaraş içinde ilk defa olan bir şey. 50 yıllık Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde ilk defa Kahramanmaraşlı biri genel başkan yardımcısı seçildi. Şu an genel başkanımız Türkiye’de siyasete yön veren kişi. Biliyorsunuz milletvekili sayımız istediğimizin altında ama genel başkanımız tek başına partimizi çok iyi temsil ediyor.”

HER GÜN YENİ BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ”
Genel Başkanları Devlet Bahçeli’den her gün yeni bir şeyler öğrendiklerini kaydeden Aycan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Çok öğreneceğim şeyler var. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Aslında genel başkanımızı ben çok eskiden tanıyorum. Gazi Üniversitesi’nde öğrenciydim. Genel başkanımızda o zamanlar Gazi Üniversitesi’nde öğretim üyesiydi. Fakültelerimiz farklı olmasına rağmen bizim ülkücü camia için bir önderdir. O zamandan beri tanışıyoruz ama çok yakından tanımak mümkün olmamıştı. Genel başkanımızdı ve belirli bir mesafemiz vardı. Şimdi çok şükür aynı binada çalışıyoruz. Divan toplantılarında siyasi gündemle ilgili basına kapalı değerlendirmeler yapılıyor. Bu nedenle genel başkanımızdan öğreneceğimiz çok şey var.”

1 KASIM’DA MHP ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANDI”
1 Kasım seçimlerinde partisinin ve genel başkanının üzerinde bir takım oyunlar oynandığını ifade eden Aycan, bu nedenle de 1 Kasım’da oy kaybı yaşadıklarına dikkat çekti. Aycan, “1 Kasım’da aslında aynı çalışmayı gösterdim. Yine 2’ci sıradaydım. 7 Haziran’dan sonraki süreçte bir 5 aylık dönemde oy kaybettik. Tabii bir takım güçler partimiz üzerinde genel başkanımız üzerinde oyunlar oynadı. Algı operasyonu yaptılar ve maalesef o zaman seçilemedik. 1 Kasım’dan sonraki süreçte seçilen 40 arkadaşımızla yola devam edildi. Zaman içerisinde bir takım olaylar oldu. Ayrılmalar oldu. Oğuz Bey’in aday olmamasının nedeninin ne olduğunu bilmiyorum. Bu durumun benim genel başkan yardımcısı olup olmamam ile ilgili bir alakası yok. Bu tamamen kendisinin kararıdır” şeklinde konuştu.

MECLİSTE MHP OLARAK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”
Yeni dönemde MHP olarak mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmek istediklerinin altını çizen Aycan, “Bildiğiniz gibi biz AK Parti ile bir cumhur ittifakı kurduk. Cumhurbaşkanı adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bunu destekliyoruz. Tabii yönetim açısından idareyi o oluşturacak. Onun için bu seçim farklı bir seçim. Yani iktidar mesajlar vermek doğru değil. Çünkü hükümet kuracak kişi ve yönetimi oluşturacak kişi Recep Tayyip Erdoğan. Biz mecliste MHP olarak güçlü bir şekilde temsil edilmek istiyoruz. Büyük bir grupla büyük bir güçle temsil edilmek ve Türkiye’nin politikalarına yön vermek istiyoruz. Tabii yasama organı TBMM’de değişiyor. Milletin sorunlarını dinleyip, meclise taşıyıp bunu yasal anlamda organizasyonunu yapmak, bununla ilgili düzenleme yapmak olacak görevimiz. Mevcut bir takımlar sorunlar var. Eğitimde sorunlar var. Sağlık hizmetlerinde sorunlar var. Trafikte sorunlar var. Güvenlikle ilgili sorunlar var. Bunlarla ilgili yasal anlamda değişiklikler ve düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Bir de tabii hükümeti de bir taraftan denetleyeceğiz” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLERDEN KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARTACAĞIZ”
Genel seçimler sonrası gelen yerel seçimlerde MHP olarak Kahramanmaraş’ta tüm ilçelerde kendi adaylarını çıkartacaklarını vurgulayan Aycan, bununla ilgili önemli projelerinin olduğunu belirtti. Aycan, “Genel seçimler sonrası sıra yerel seçimlere geliyor. Yerel seçimlerde MHP olarak bütün ilçelerimizde aday çıkartacağız. Özellikle Kahramanmaraş’ın iç işleri ile yâda yerel halkın hizmetleriyle ilgili konularda da belediyeler üzerinden taraf olacağız. Bununla da ilgili projelerimiz var. Öncelikle cumhur ittifakının 8-0 yapmasını bekliyoruz. Benim öngörüm AK Parti ile MHP’nin oy oranının yüzde 90’lara ulaşacağı yönünde. Yüzde 90’lara ulaşırsak 8-0 olacak. Tabii bu 8-0’ıda kendi içimizde kardeşçe bölüşmeyi umuyorum. 4’e 4’te bölüşürüz diye bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İLK TURDA BU İŞİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Aycan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şu anda karşılıklı 2 ittifak oluşmuş durumda. Ben millet ittifakının Kahramanmaraş’ta çok taban bulacağını sanmıyorum. Benzemezler bir araya geldi. Bunlar son kozlarını oynuyorlar. Özellikle çok aday çıkartarak birçok kesimin oyunu toplayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda seçilmesini engellemeye çalışıyorlar. Tek bir aday çıkarsalardı zaten asla rakip olamazlardı. Ama biz ilk turda bu işi bitirmeye çalışıyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz