Büyükşehir belediyesince 11 ilçede yapılması planlanan “İftar Buluşmalarının” üçüncüsü Türkoğlu’nda gerçekleştirildi. 23 Nisan parkında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarda eller zulüm gören Müslüman coğrafyası için duaya kalktı. İftar yemeği programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayları Habibe Öcal, İmran Kılıç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu sakinleri katıldı.

BİR ARADA OLMA ÇOK GÜZEL

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Erkoç: “Böyle bir mübarek günde vatandaşlarımız ile bir arada olmak bize büyük mutluluk vermekte. Onlarla iftarımızı açmak, onlar ile bu sofrada buluşmak bize en büyük mutluluk. Onlara hizmet etmek, dualarını almak bizi ziyadesi ile memnun etmekte. İlçelerimizde yoğun teveccüh ile karşılaşmaktayız. Buda bizi çok mutlu etmekte. Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyoruz. Huzur ve mutluluklar diliyoruz. Aileleri ile birlikte sevdikleri ile nice bayramlara ulaşmalarına niyaz ediyoruz. Huzurlu ve mutlu bir Kahramanmaraş için el birliği ile çalışıyoruz. Dualarımız kabul olur. Gönül coğrafyamızda akan gözyaşları durur. Her zaman söylüyoruz. Özellikle Suriye’de, Filistin’de Irak’ta, Afganistan’da, Afrika’da, Filipinler’de birçok mazlum Müslüman kardeşimiz var. Onlar inşallah huzura erer. Yüreklerimiz o zaman ferahlar. Çünkü onların kaygısı bizim yüreğimizde, Müslüman kardeşlerimiz için dünyaya huzur diyoruz. Mutluluklar diliyoruz” dedi.

11 İLÇEDE OLACAK

İftar buluşmalarının 11 ilçede olacağını belirten Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçelerimizde halkımız ile birer defa buluşup hasbihal ediyoruz. 11 ilçemizin üçüncüsü bu. 8 ilçemizde de giderek vatandaşlar ile beraber olacağız. Bizim görevimiz şehrin belediye başkanı olarak bize düşmekte. Bu şehirde huzurun sağlanması, insanların mutlu olması için, kırgınların barışması için dua ediyoruz. Bu sofralarda insanlar bir araya gelmekte. Birbirlerini ilçe merkezinde görmeyenler bu sofralarda buluşmakta. Bizi de bu mutlu yapmakta. Vatandaşlarımıza sesleniyorum: ‘Kırgınları barıştırmak lazım’. Özellikle mahallerde, akrabalarımız arasında olan kırgınlıkları barıştıraraktan, kendi etrafımızdaki huzuru sağlamamız lazım. Bunu tavsiye ediyoruz.

HERŞEY KAHRAMANMARAŞ İÇİN

Milletimize söz verdik, verdiğimiz sözlerin hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Şehir parkları demiştik. Bugün gerçek manada Türkiye örnek olacak şekilde, şehrin merkezinde adeta saklı bahçe, şehrin stersinden, şehrin gürültüsünden insanları uzaklaştırabilen, insanların içinde yürüyünce kaybolacağı bir alan oluşturuyoruz. 15 Temmuz Millet bahçesi şehir merkezinde birinci etabı olan 180 dönüm alanı bitti. Ağaçlarımız da büyüdüler. Şu anda çok mutlu bir ortam. Aliya Izzetbegoviç parkı da yine aynı şekilde. Menzelet barajının kenarına yaptığımız alan yine aynı şekilde. Yine şehrimizin güneyine Aksu mahallesine yaptığımız parkta aynı şekilde. Türkoğlu’na yapıyoruz. Elbistan’da aynı şekilde yapılar devam ediyor. Bunlar şehir parkları, 5-10 dönüm parklar değil en azı 100 dönüm alan üzerine yapılan parklar. Elbistan 100 dönüme yakın, Türkoğlu 100 dönüm, şehir merkezindeki Aliya Izzetbegoviç tamamlandığında 215 dönüm, 15 Temmuz millet bahçesi 310 dönüm olacak, Aziz Sancar parkı 110 dönüm. Huzurlu ve mutlu hayatlar için, mutlu aileler için insanların çocuklarını alabileceği, stres atabileceği ve mübarek günlerde de serin bir ortamda iftarlarını açabileceği bir ortam oluşturduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Halkımızın bu parklara olan teveccühünü görünce bizde ziyadesi ile memnun oluyoruz

FİİLİ VE GAVLİ DUA YAPMAK GEREKİR

Bir süreçten geçmekte Türkiye’miz. Çok önemli bir süreç. Bu süreçten hep beraberce çok güçlü bir şekilde çıkmamız lazım. Bakın Türkoğlu çok avantajlı. Türkoğlu ilçemizin bir adayı var. ilk defa tarihinde bir adayı var Zaten saygıdeğer Müftümüz İmran Kılıç’ta sizin milletvekilinizdi. Türkoğlu doğumlu mazlumların hamisi bir hanımefendi var. dünyanın dört bir yanında mazlumlara giden, Müslümanların sorunlarını çözmek için gayret gösteren Habibe Öcal var.

MAZLUMLARA SES OLDU

Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Mazlumların sesi oldu hep. 16-17 yıldan bu yana mazlumların umudu oldu. İnanın Cumhurbaşkanımız halkın yüreğinin ve bizlerin sesi. Ama bunun aynısını başka ülkelerde göremiyoruz. Halk başka düşünmekte liderler başka düşünmekte. Bugün baktığımız zaman İslam coğrafyasında herkesin yüreği buruk, herkesin gönlü kanamakta. Bazı ülkelerin yöneticileri, bugün Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu aynı tepkiyi aynı duyarlılığı ortaya koymamakta. Aslında bu, o ülkelerde demokrasinin olmamasından dolayı halkı yansıtan liderlerin olmamasından dolayı, halkın hassasiyetini, inançlarını, maneviyatını paylaşmamasından ötürü kaynaklanan sorunlar. Yoksa İslam coğrafyası Cumhurbaşkanımızın gönlü ile bir. Belki ülkelerinin liderleri ile bir değil ama inanın şuna dünyanın dört bir yanına gittiğimizde İslam coğrafyasında birçok halkların gönlü yüreği bizim liderimiz de Bosna’da, Kosova’da dünyanın dört bir yanına Cumhurbaşkanımız gittiğinde o yüreği bir insanları bağrına basmakta. Bizim tarihten gelen bir özelliğimiz var. Biz lider ülkeyiz. Biz büyük bir medeniyetin ev sahibiyiz. Biz baba ocağındayız, burası baba evi. İstanbul ve Türkiye baba evi.

SAHİP ÇIKACAĞIZ

İmparatorlukların Osmanlı, Selçuklunun merkezi. Konya, Kahramanmaraş, Kayseri’de bu merkezlerden. Biz baba evinde oturuyoruz, ama baba evinden dağılan insanlar bu medeniyetin merkezinde oturan insanlar olarak, dağılan insanlara sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz, ayrıca bulunduğumuz konumdan itibaren bu tarihe sahip çıkmamız ecdadımızın inşa ettiği bu tarihten dolayı da biz bu medeniyete sahip çıkmak zorundayız. İnsanlara sahip çıkmak zorundayız. Çünkü biz iddialı bir milletiz. Hamd olsun tarih yazan, tarihi değiştiren bir milletiz. Kahraman halka kahraman lider yakışır. Sayın Cumhurbaşkanımız da kahraman bir insan. İşte Kahramanmaraş’ın lideri, Kayseri’nin lideri, Konya’nın lideri, Selçuklunun ve Osmanlının bakiyesi olan bu toprakların lideri, o ruhu yüreğinde hissetmekte. Dile ile de konuşmakta. Mazlumların yüreğinin sesi olmakta. Bizde böyle bir liderin peşinde yürümekten orun ve şeref duymaktayız. Aziz hemşerilerimizin dualarının ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyoruz. Sağlık ve mutluluk içinde aileleri ile sevdikleri ile nice ramazanlara çıkmayı, huzur içinde bayrama kavuşmalarını temenni ediyorum. Tüm Kahramanmaraş’ın güzel insanlarını en kalbi duygularımız ile Belediye Başkanları olarak selamlıyor ve hepsine saygılarımı iletiyorum”

Diğer İslam ülkelerinin hiçbiri ses çıkarmıyor. Herhangi bir insan Müslümana bulaşmanın bedelini ödemediği müddetçe bu zulüm devam edecektir ve görüyoruz”

GÜZEL HİZMETLER OLDU

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’ta, Büyükşehir belediyesinin 4 yılda ilçelerine çok güzel hizmetler yaptığını belirterek: “Büyükşehir Belediyemizin Türkoğlu ilçemizde vermiş olduğu iftar programına katılıyoruz. Türkoğlu lu vatandaşlarımızın hepsi burada. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İftarlar ve ramazanlar dünyadaki tüm Müslüman halk tarafından karşılandı. Ülkemizde ve Kahramanmaraş’ımızda çok güzel bir şekilde iftar programları devam ediyor. Birlik beraberlik açısından güzel bir program. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a 4 yıllık süreç içerisinde ilçemize yaptığı tüm hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Zaten halkımızda burada kendilerinin yanında. Bugüne kadar Türkoğlu’nda vekil yok diyen vatandaşlarımızın karşısına cevval, dinamik Türkoğlu lu, Ankara’yı çok iyi tanıyan vekil adayımız Habibe Öcal, kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. İlçemiz vekillerimizin devamlı arkasında” şeklinde konuştu

ÖNCE ÜLKEME ŞİMDİ ŞEHRİME HİZMET EDECEĞİM

27. Dönem AK Parti milletvekili adayı Habibe Öcal’da şunları dile getirdi: “Bu iftar ve halkımızdan bu kadar içe içe olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür ediyoruz. Bizde ülkemize, Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmek için böyle bir yola girdik. Kutlu bir yola girdik. İnşallah ülkemizin ve milletimizin hizmetkarı olma yolunda emin adımlar ile yolumuzu bitirmeyi düşünüyoruz. Rabbim tutuğunuz oruçları kabul etsin. Fatih Mehmet Erkoç başkanıma, Osman Başkanıma çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir organizasyonla siz halkımızı böyle bir toplantıda benimle tanıştırması ayrıca onur verici bir durum. Beni sizin kızınızım. Bu topraklarda doğdum. Bu topraklarda büyüdüm. Ankara’da ülkemize hizmet ediyordum. Büyüklerimizin teveccühü ve onların takdiri ile: ‘Seni hadi şehrine gönderelim. Biraz da şehrine hizmet et’ anlayışı ile tekrar Türkoğlu’muza Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmeye devam edeceğim. Hem ülkemizin hem şehrimizin sorunlarını çözme noktasında inisiyatif alacağım. İnşallah bu yolu hep beraber yürür ve bitiririz. Yine hep beraber Türkiye için Kahramanmaraş için aydınlık günlerde buluşuruz.

COŞKU YAŞIYORUZ

26. Dönem AK Parti Milletvekili ve 27. Dönem AK Parti milletvekili adayı olan İmran Kılıç’ta şu sözleri paylaştı: “Bu akşam burada gerçekten çok güzel bir ortamdayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Türkoğlu Belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız, halkımız, kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız hep beraber bir arada ramazanı coşkusunu yaşıyoruz. Ramazan ayı bereketi ile geldi. Bu coşku ramazan ayının bereketinin yansımalarından bir yansımadır. Surur ve bereket, yardımlaşma ve dayanışma ayındayız. Rabbim ağzımınız tadını bozmasın. Bu güzel günlerimizi aratmasın, devletimize, milletimize ve bütün Müslüman ailemine huzur dolu, güzellik ve nice ramazanlara erişmeyi nasip eylesin”

Konuşmaların ardından Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ilçeye yaptığı güzel yatırımlardan ötürü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a plaket takdim etti.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz