Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçi Ödülleri projesi kapsamında yaptırılan ve öğrencilerinin spor faaliyetlerinde daha aktif hale gelmesi amacıyla okul arka bahçesine yaptırılan Kademeli Spor Alanı çeşitli spor dallarını bünyesinde barındırıyor. Toplam 10 adet kademeli spor oyun gruplarının olduğu alanın maddi giderleri de proje ekip üyelerinin destekleri ve okulun imkanları dahilinde gerçekleştirildi.

SPOR VE OYUN ÇOCUKLARIN HAKKIDIR’

Okula yaptırılan kademeli Spor Alanları, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçi Ödülleri projesinin ayrıntılarını gazetemize anlatan Yıldırım Bayazıt İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Kademeli Okul Sporları Proje Ekip başı Mehmet Barış İpek, çocukların hakkı olan oyun ve sporu bu alanlarla öğrencilere verildiğini söyledi. İpek, “Oyun oynamak ve spor yapmak çocuklar için en büyük haktır. Her çocuk bu haklardan yararlanmalıdır. Bundan hareketle bir basketbol potası yaparak eylül 2015 yılında başladığımız Kademeli Spor Alanları projesini tamamlamanın haklı gururunu  yaşmaktayız. MEB Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerine de başvuru yaptığımız projeyle okul bahçesinin arka kısmına 12 farklı oyun alanları oluşturularak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Kademeli Spor Alanları ile klasik devlet okulu imajının yıkılmasına sebep olmaktadır.

Sosyal paydaşlarımız olan velilerimizin ve öğrencilerimizin kendileriyle yaptığımız yüz yüze toplantılar sonucunda Öğrencilerin ders dışı zamanlarında spor alanlarını etkili bir şekilde eğlenerek kullanması, öğretmenle vakit geçirmesini, velinin özel okuldan daha iyi şartlara sahip bir devlet okulunda çocuğunu okutmanın keyfini görmekteyiz. Olumlu davranış değişiklikleri görülmektedir” dedi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz