İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Onikişubat’ın çehresini değiştiren hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Mahçiçek, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkansız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, bir kısmının da startını veriyor. Kaynakların amacına uygun, etkin ve verimli kullanımı çerçevesinde, çevreye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşme düşüncesiyle çalışan Başkan Mahçiçek, doğal, tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkarak gelecek nesillere aktarıyor. Başkan Mahçiçek ayrıca, ilçesinin bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, yüzme havuzları ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber ederken, Kültürünü Keşfet ve Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projeleriyle de öğrencilerin her alanda yanında oluyor. Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve vatandaşlara hizmet veren yüzme havuzları yoğun ilgi görüyor.

5 NOKTADAKİ YÜZME HAVUZLARI ÇOCUKLARIN EMRİNDE!

Bu yıl da yaz ayında yüzme havuzlarının kapılarını çocuklara açan Onikişubat Belediyesi, ‘Haydi Çocuklar Yüzmeye’ sloganıyla tamamen ücretsiz bir şekilde 7-14 yaş arası çocuklara yüzme öğretecek. Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan 5 noktada çocuklar yüzme eğitimi alabilecek. Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki Şehit Abdullah Çavuş Kapalı Yüzme Havuzu, Piri Reis Mahallesi’ndeki Piri Reis Kapalı Yüzme Havuzu, Saçaklızade Mahallesi’ndeki Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi’ndeki Kapalı Yüzme Havuzu, Barbaros Mahallesi’ndeki Şehit Cengiz Engizek Bilgi ve Kültür Evi Kapalı Yüzme Havuzu ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Şehit Hüseyin Varol Kapalı Yüzme Havuzu 7-14 yaş arasındaki çocukların yüzme eğitimi aldıkları önemli noktalar olacak. Tamamen ücretsiz olan yüzme kurslarına kayıtlar 25 Haziran’a kadar devam ederken, etkinlikler 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında olacak.

“YAZ AYINDA ONİKİŞUBAT’IN GÖZDESİ YÜZME HAVUZLARI”

Özellikle yaz kursları ile birlikte öğrencilere ücretsiz olarak yüzme eğitimi imkânı sunan Onikişubat Belediyesi’nin 8 adet kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yüzme havuzlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat halkının gözdesinin yüzme havuzları olduğunu söylemişti. Başkan Mahçiçek, “2 tanesi Haydarbey ve Necip Fazıl mahallelerimizde yarı olimpik olmak üzere, Şehit Abdullah Çavuş, Piri Reis, Cumhuriyet, Barbaros ve Saçaklızade Mahallelerimizde dahil toplamda 8 adet kapalı yüzme havuzumuz bulunuyor. Yüzme bilmeyen çocuklarımız için yaz okulları kapsamında ücretsiz olarak özel antrenörler eşliğinde yüzme eğitimleri veriyoruz. Orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda olan inşası devam eden, iki konsept bir arada Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evlerimizi hem eğitime hem de sportif faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla vatandaşımızın hizmetine açtık. Özellikle yaz kurslarımız kapsamında yüzme eğitimi programlarımız gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından geçtiğimiz yıl yoğun ilgi görmüştü, inanıyoruz ki bu yıl da ilgi yoğun olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mahmut Beyaz