Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının başladığını belirterek, kayıt yenilemek isteyen çiftçilerin son güne bırakmadan biran önce başvurması gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi’nde 2017 yılı müracaatları başladı. Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, 2017 yılı ÇKS kayıtlarının başladığını ve çiftçilerin müracaat için Ziraat Odasına geldiklerini söyledi. Çetinkaya, “Türkiye genelinde ve Kahramanmaraş’ta 2016 yılını geride bırakırken 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerimizin dosya yapım süreside başlamış bulunuyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla arazilerde işlerini yürüten çiftçilerimiz 2017 yılı dosyası hazırlıklarına başladı. Odamıza da bununla alakalı müracaatlar gelmeye başladı. Kayıt için gelen çiftçilerimizin müracaatlarını oda personellerimiz tarafından yapılmaktadır” dedi.

‘ŞU ANA KADAR ÇOK AŞIRI BİR YOĞUNLUK YAŞANMADI’

ÇKS için şu ana kadar çok aşırı bir yoğunluk yaşanmadığını ifade eden Çetinkaya, şunları dedi: “ Ama önümüzde ki günlerde dosyaların yapım işlemi başlıyor. 2017 ÇKS dosyalarını son güne bırakmamak için ürün değişikliği yapabilmek adına çiftçilerimize duyurmuş olalım. Çiftçilerimiz bir an önce kayırlarını yaptırsın.”

‘HALA BEKLENEN YAĞIŞLARI ALAMADIK’

Kahramanmaraş’ta şu an için hala beklenen yağışları alamadıklarını söyleyen Çetinkaya, son olarak sözlerine şunları ekledi: “ Yağış konusunda hala ciddi anlamda sıkıntılarımız var. Geçtiğimiz günlerde şehrimize yağış düştü ama düşen bu yağış oranı çok tatmin edici nitelikte değildi. Yağış almazsak 2017 yılında da ciddi şekilde kuraklık olacak. Ümit ediyoruz ki biran önce yağışlar başlar. İnşallah 2014’te ve 2016’ta yaşadığımız kuraklığı 2017’de yaşamayız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz