Seyyar satılıcıkla başlayan serüvende, büyük bir markaya dönüşerek 2007 yılından bu yana mobilya, beyaz eşya, sosyal tesis ve inşaat sektörlerinde başarıyla Kahramanmaraş halkına hizmet veren Çırağın Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, Çırağın İnşaat’ın çalışmalarını, hedeflerini ve yeni projelerini Manşet Gazetesi’ne anlattı.

‘Herkesin Yuvası Olacak’ sloganıyla özellikle dar ve orta kesim aileleri ev sahibi yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan Çırağın İnşaat, Ali Çırak’ın öncülüğünde inşaat noktasında 2012 yılında 150, 2013 yılında 200, 2014 yılında 300, 2015 yılında 500, 2016 yılında ise 600’den fazla dar gelirli aileyi konut sahibi yaparak büyük bir başarıya imza attı. İstihdam sağlayan, toplumsal sorumluklarının bilincinde ve çevreye duyarlı faaliyet gösteren Çırağın İnşaat, yeni projesiyle ev alma hayali kuran vatandaşları heyecanlandırdı. Çırağın İnşaat’ın yeni projesini ve çalışmalarının detaylarını anlatan Ali Çırak, yeni projenin tamamen gençlere hitap edeceğini, evlenecek çiftleri ev sahibi yaptıktan sonra, eşyalarını da vereceklerini, düğünün ardından da balayına göndereceklerini söyledi. 119 bin TL’den başlayan fiyatlarla 2+1 ya da 3+1 olarak, 0 peşinat ve 180 ay vadeyle vatandaşları ev sahibi yapacaklarının müjdesini veren Çırak, bütün bunlar için kişilere özel ödeme planları hazırlayacaklarını belirtti. 

“KAHRAMANMARAŞ’TA CİDDİ BİR POTANSİYEL YAKALADIK”

İnşaat sektöründe Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda potansiyel yakaladıklarını vurgulayan Ali Çırak, “Çırağın Group, uzun yıllardır mobilya ve beyaz eşya üzerine hizmet veriyordu, sonrasında 2011 yılında inşaat sektörüne girdi. İnşaat sektöründe de çok hızlı bir atılımla Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda bir potansiyel yakaladık. Çırağın Group ailesi hem inşaat sektöründe hem mağazacılıkta hem de sosyal tesislerde hizmet vermekte. Kahramanmaraş’ın birçok bölgesinde inşaatlarımız var, konutlar veya iş yerleri üretiyoruz. Girdiğimiz alanlarda hem sosyal alanda bir gelişim sağlıyoruz hem de insanlara yaşanacak yuvalar yapmaya çalışıyoruz. Bizim sloganımız da öyle. Firma olarak yıllardır hep dar ve orta gelirli vatandaşlara hitap ettik, hedef kitlemiz de budur. Çünkü biz bu insanlarımızın eve gerçekten ihtiyacı olduğuna inanıyoruz, sektöre de, işimize de duygusal bakıyoruz. Birazda o insanların hayır duasını almak kadar güzel bir şeyin olmadığını düşünüyoruz. Başarımızın da en büyük sırrı odur, o insanlara hizmet ettikçe daha çok kazandık” dedi.

“ÇOK ÜRETİP, AZ KAZANIP, ÇOK SAYIDA İNSANA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”

Uygun fiyatlarla daire ürettiklerini, hedeflerinin ise az kazanıp, çok üretip, insanlara fayda sağlamak olduğunu belirten Çırak, sözlerine şu şekilde devam etti, “Uygun fiyatlara daireler ürettik, az kazandık ama çok ürettik. Hedefimiz her zaman çok üretip, az kazanıp, birçok insana faydalı olabilmektir. Bunun sebebi sonucunda da zaten müşteri, müşteriyi getirdi, eşini, dostunu yönlendirdi. Dolaylı olarak bir pazarlama taktiğiydi, tuttu da bize göre. Şuan da Kahramanmaraş’ın en çok üreten firmasıyız, Türkiye’nin en çok üreten firmaları arasındayız. 2016 ve 2017 yılında üst üste iki kere vergi rekortmeni olduk Kahramanmaraş’ta. Kahramanmaraş haricinde 2018 yılında konut kredisi kullandırımında Ziraat Bankası’nın Türkiye birincisi olduk. Yine 2016 ve 2017’de, Denizbank, Garanti Bankası ve Halk Bankası’ndan ödüller aldık, derece yaptık. Bunların tamamı müşterilerimizin sayesinde oldu çünkü müşterilerimiz ne kadar çok istedikçe biz o kadar çok ürettik. Bizim hedefimiz yuvalar kurmak, gerçekten ev sahibi olmak isteyenlere, ev ihtiyacı olanlara sahip çıkmaktı. Bunu da güzel bir şekilde yakaladık.”

“EVİ SATTIK OLAY BİTTİ DEĞİL, MÜŞTERİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Sadece ev satmadıklarını, müşterileriyle yakından ilgilendiklerini anlatan Çırak, oluşturdukları sisteminin Kahramanmaraş’ta sadece kendilerinde olduğunu belirterek, müşteri memnuniyetinin önemine değindi. Çırak, “Bizim sistemde çalışan Kahramanmaraş’ta başka kimse yok. Bizde şu vardır, örnek veriyorum bir müşteri geldi, Kahramanmaraş’ta herhangi bir yerden konut almak istiyor, biz hemen A’dan Z’ye müşterinin her şeyine bakıyoruz. Araştırıyoruz, kendisi nasıl bir konut alabilir, nasıl ödeme yapabilir, ödeme şartlarını ayarlıyoruz. Konut kredilerini onaylatıyoruz, sonrasında da kredilerini takip ediyoruz, ödeyemeyen müşterilerimize yine banka aracılığıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman evi sattık bitti olayı bizde yok. Müşteriyi ödeme konusunda takip ediyoruz, hizmet konusunda takip ediyoruz. Şuan da bizim şirketimizde sadece tamir-tadilat ve geri dönüşüm işlerine bakan ayrı bir ekibimiz var. Bu çalışanlarımızın tamamen işleri müşteri memnuniyeti. Müşteride eksik var, tamirat var, gidip yapılacak. Bu tür işlere bakıyorlar ve buradan Çırağın Group çok kazandı. Bu şekilde çalışan başka hiçbir firma yok. Oturma iznini alırken müteahhitler müşteriyi çok yorarlar, biz hiçbir zaman onlara takılmayız, kendimiz cebimizden öderiz, oturma izni gibi masraflarını biz kendimiz yaparız” şeklinde konuştu.

119 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA, 0 PEŞİNAT, 180 AY VADE”

Başlattıkları yeni kampanyanın detaylarını anlatan Çırak, “Güzel bir kampanya başlattık. 119 bin TL’den başlayan fiyatlarla konutlar üreterek, satıyoruz. 119 bin TL’den başlayarak 2+1 ya da 3+1 olarak kademeli olarak fiyatlar yükseliyor. Müşterilerimizin talebine göre biz ödeme şartları ayarlıyoruz. Örnek veriyorum bir müşterimiz geldi, düşük bütçesi var, biz ona 999 TL’den başlayan taksitlerle kredi imkanı sağlıyoruz. Halk Bankası ve Ziraat Bankası gibi devlet bankalarıyla anlaşmalıyız, 180 aya kadar anlaşmamız var. Müşterilerimizin bizim için önemli olan hangi daireyi, hangi şartlarda alabileceğini konuştuğumuz zaman bir planlama yapıyoruz. Örnek veriyorum 119 bin TL’lik bir dairede anlaştık, müşterilerimiz sıfır peşinatla kira öder gibi kendi evini alıyor ve içine taşınıyor. Biz müşterimize kira öder gibi ev sahibi olun diyoruz. Evlerimizin tamamı hazır durumda, şantiyelerimizde çalışmalarımız devam ediyor ama bu projede hazır konutlardan veriyoruz. Bugün tapusunu alıp, yarın taşınabiliyorlar. Bizim için en önemli olan konu en iyi konutu ucuz fiyata üretebilmek. Sıfır peşinat, 180 ay vade seçeneği bizim bütün konutlarımızda var. Sadece 119 bin TL değil, örnek veriyorum, 3+1 olarak 150 bin TL’lik bir konutta da yine 0 peşinatla sadece taksit miktarı değişerek 180 ay vadeyle konut satabiliyoruz” dedi.

“EVİ VE EŞYASINI VERECEĞİZ, DÜĞÜNÜ YAPIP BALAYINA GÖNDERECEĞİZ”

GEçtiğimiz günlerde yine gazetemiz aracılığıyla açıkladığı ve özellikle gençleri ilgilendiren projesine 2020 yılı içinde başlayacaklarının müjdesini de veren Çırak, hedeflerinin 2020 yılında 700 konut teslimi olduğunu söyledi. Çırak, şu şekilde konuştu; “Çırağın Group olarak kısa, orta ve uzun vadeli yatırım projelerimiz var. Şuan da en yakın zamanda yapacağımız işlerden bir tanesi düğün salonumuzu pandemiden hemen sonra açmak. Onun arkasından da zaten ciddi şekilde birbirine zincirleme bağlantılı alışveriş tarzı projemiz var. Örnek veriyorum mağazadan alışverişini yapacak, evini satacağız, düğün salonunda düğününü yapacağız ve balayına göndereceğiz. Hep söylüyoruz, müşterilerimiz eşlerini, partnerlerini bulacak, bize gelecek. Gerisini biz halledeceğiz. Bu projeyi 2020 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sonrasında ciddi anlamda konut projelerine imza attık, onları bitirip, sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz bu sene içerisinde 700 konut teslim etmek. Şuan da 200’e yakın konut teslim edildi, 200 tane de hazır dairemiz var şuan da.”

“PROJEDEN DEĞİL HAZIR KONUT ALIN”

Son olarak vatandaşlara hazır konut almaları uyarısında bulunan Çırak, “Son yıllarda birçok vatandaşımız bu sektörden zarar gördü, biz diyoruz ki artık bizlere güvensinler ve inansınlar. Çünkü artık dürüst insanlar Kahramanmaraş’ta hizmet veriyor. Gerçekten emekleri boşa çıkmasın. Müşterilerimiz de tabi ki projelere dikkat etsin, ben projeden ev almasını istemiyorum müşterilerimizin. Hazır konutları tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Hazır konutların daha faydalı olacağını öneriyorum. Müşterilere en büyük önerim ve tavsiyem budur” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz