Son zamanlarda yaşanan olaylarla sık sık gündeme gelen ve toplumda derin bir rahatsızlık oluşturan cinsel istismara karşı hükümet harekete geçti. Bunun üzerine ise geçtiğimiz aylarda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Cinsel istismara eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması tamamen yasaklanacak” açıklamalarında bulunmuştu. Aradan geçen süre içerisinde bu kez benzer bir açıklama Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’dan geldi. Bakan Akdağ çocuğa yönelik cinsel istismara karşı yapılan düzenlemeyle ilgili olarak, "Düzenleme kimyasal kastrasyon öngörüyor. TCK'daki en ağır ceza bu suçu işlene verilecek. Takdir indirimine dokunmama kararı aldık" dedi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine ise bizde Manşet Gazetesi olarak cinsel istismara karşı getirilmesi gündemde olan kimyasal hadım cezasını vatandaşlara sorduk. Yaptığımız görüşmelerde cinsel istismarın çok ağır bir suç olduğunu söyleyen vatandaşlar, cezanın yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

EN AĞIR CEZALARA ÇARPTIRILMASINI İSTERİM”

Emrah Tanır
Cinsel istismar yapan kişilerin en ağır cezalara çarptırılmasını isterim. Kanunlarda en büyük ceza ne geçerliyse o cezanın verilmesini isterim. En azından ceza evinden çıkmayacak biçimde hapse girsin hiç çıkmasın o da yeter. Çocuklara yapılan şeyler iyi değil yani benliğimizi iyice kaybetmeye başladık. Ben hükümetimizin vereceği en ağır cezayı sonuna kadar destekliyorum. Bu konuda kanun ne gerekiyorsa yapacaktır.

CEZALARIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Kazım Avcı
Cinsel istismar konusunu devlet büyüklerimiz daha iyi bilir ve gerekeni en iyi şekilde yapacaktır. Ben terör suçuna ve cinsel istismar suçuna gereken en ağır cezayı isterim ama devletimiz kanunların en iyisini bilir. Biz bir vatandaş olarak gereken ne varsa yapılmasını isteriz. Bu konuda devletimize ve hükümetimize güveniyoruz ve verecekleri cezaların da sonuna kadar arkasındayız.

DEVLETİMİZ GEREKEN NE İSE YAPIYOR”
Ekrem Dokuz
Devletimiz ve hükümetimizi cinsel istismar konusunda gereği neyse yapacaktır. Zaten bu konuda da çalışmalar tüm hızla devam ediyor. Zaten bu konu da hiç kimsenin hoş görülü olmaması gerekir. Devletimiz ne yapacağını daha iyi bilir. Burası Türkiye, burası bir Müslüman ülkedir. Hükümetimiz bu cinsel istismar konusunda en ağır cezaları yapması gerekiyor.
 

CEZALAR DAHA CAYDIRICI OLSUN”
Mustafa Kangal
Hükümetimiz cinsel istismar konusunda daha ağır cezaları uygulamasını bir vatandaş olarak tabi ki isterim. Çünkü cinsel istismarın önüne geçilmediği zaman insanlar kendini daha rahat bularak bu cinsel istismarın artışında büyük etken yaratıyorlar. Bundan ötürü ben derim ki, bu konuyla ilgili biraz daha ilgili davransınlar ve cezalarında biraz daha caydırıcı davransınlar ki ağırlaştırsınlar. Toplum olarak zaten buna sonuna kadar karşıyız. Böyle şeylerde zaten Müslüman Türk milletine yakışmayan şeyler. Umarım bunun önüne en ağır cezalarla geçilir ve cinsel istismar ortadan kalkar.

CEZALARI ARTTIRMASINI İSTİYORUZ
Ali Yaşa
Cinsel istismar konusunda devletimizin cezaları arttırmasını istiyoruz. Zaten Türkiye’de son zamanlarda cinsel istismarlar ve tecavüzler artmaya başladı. Durum böyle olunca da kimse çocuklarını dışarıya çıkarmaya güvenemiyor. O yüzden devletimiz bu konuda daha ağır cezalar getirmelidir.

KİMSE BÖYLE BİR ŞEYİN OLMASINI İSTEMEZ”
Ali Başıbüyük
Cinsel istismarla ilgili hükümetimiz gerçekten de çok iyi bir karar aldı. Hatta bu kanunların daha da ağır olması gerekiyor. Çünkü yani kimse böyle bir şeyin olmasını istemez. Kimse cinsel istismara uğramasını istemez. O yüzden hükümetimiz daha da ağır cezalar ne varsa onları da uygulamalıdır diye düşünüyorum. Sonuçta Müslüman bir ülkeyiz, şeriat kanununda cinsel istismarla ilgili ne varsa o uygulanmalıdır. Yani dolayısıyla daha da ağır cezalar ne varsa o uygulanmalıdır.
 

YENİ KANUNLARIN GELMESİ İYİ OLUR
Hüseyin Öz
Bence cinsel istismara yönelik yeni kanunların gelmesi çok iyi olur. Aslında cinsel istismar yapan kişilere daha çok ağır cezalar yapılırsa daha iyi olur. Mesela idam olsa daha iyi olur ama idam kalktığı için en ağır ceza neyse o verilsin. Ben bir vatandaş olarak ve Müslüman olarak devletimizin sonuna kadar bu konuda arkasındayım.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ BİZDE YERİNE GETİRİRİZ
Hüseyin Canlı
Hükümetimiz bu konuda ne gerekiyorsa yapmalıdır diye düşünüyorum. Ben bir vatandaş olarak çocuğumu dışarıya çıkaramayacaksam ya da çocuğumla bir yere gidemeyeceksem ya da bir yere gönderemeyeceksem ne yapabilirim yani. Devletimiz ne gerekiyorsa en ağır cezaları yapmalıdır ki Müslüman ülke olarak bu bizim zaten görevimiz. Umarım cinsel istismar konusunda üzerimize düşen görevi bizde yerine getiririz.

DEVLETİMİZ BAYANLARI KORUYOR
Ebru Dokumacı
Cinsel istismar konusunda devletimizin yeni cezalar getirmesi gerçekten çok iyi oldu. Hükümetimizin duyarlı olmasına çok sevindim. Biz bayanlar daha rahat olmak istiyoruz çarşıda, pazarda, sokakta… bu çok güzel bir şey ama daha ağır cezaların getirilmesin isteriz. Kesinlikle bu kökünden halledilsin yani yoksa durum içler acısı olacak ve her geçen gün daha da ileriye gidebilir. Devletimiz hadım edilme konusunda kesinlikle geri çevirmemelidir ve en iyisi de hadım edilmelidir. Bizde bir kadın olarak dolmuşta, otobüste gerçekten rahatsızlık duyuyoruz bence bu konuya daha iyi çözümler gelmesi gerekiyor. Bu konuda zaten bayanlarımız da çok endişeli bakıyor, o yüzden daha ağır şeyler getirilmesi gerekiyor. Devletimiz bayanları koruyor zaten. Kadınlarımızı korumakta çok güzel bir şey. Umarım bizim açımızdan en iyi olan şey neyse o olur.

Haber: Emre AKKIŞ/Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz