Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında çiftçilere %50 hibe destekli çilek fidesi desteği yapıldı. Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Türkoğlu İlçe Müdürü  Halil Burç'un yanı sıra Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan ve Birlik üyeleri ile çiftçilerin katılımı ile çilek fidelerinin dağıtımı yapıldı.

ÜRÜN KALİTESİNİ VE MİKTARINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Fide dağıtım töreninde konuşan Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu;" Çakıroğlu ve Kaledibi mahallelerimizde çilek öncelikli ve önem arz eden bir üründür. İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığımızca desteklenen proje kapsamında var olan çilek bahçelerini ve üretim miktarı ile üretilen ürünün kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. En önemli girdilerden olan ve yetiştiricilerin zaman zaman temininde zorlandığı fideleri Bakanlığın %50 destekli vererek, özellikle ilk defa çilek bahçesi tesis edeceklere ve diğer yetiştiricilere, önemli bir katkı sağladığını düşündüğümüz bu çalışmanın çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. " ifadelerine yer verdi. Türkoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Burç;" İl Müdürlüğümüzce hazırlanan proje kapsamında Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliğimizin girişimleri ile birlikte Çakıroğlu ve Kaledibimahallelerimizde çiftçilerimize çilek fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik.  Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını, bol bereketli ürünler elde etmelerini dilerim" dedi.

DEVLETİMİZ ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN  YANINDA 

Hibe destekli çilek fidesi dağıtımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çeşitli vesilelerle çiftçiye gereken desteği veriyorlar. Bugünde yine İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığımızca desteklenen proje kapsamında çiftçilerimize %50 hibe destekli çilek fidesi dağıtıldı. İlgi alaka ve destekleri için Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Türkoğlu İlçe Müdürümüz Halil Burç Beylere şahsım ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim" dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz