41 yıllık köklü geçmişiyle Traktör ve dizel motor üretiminde Türkiye’nin en önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN, Tarla Günleri kapsamında her yıl çiftçilere modellerini test etme ve keyifli bir zaman geçirme fırsatı sağlıyor. Bu kapsamda şehrimizde TÜMOSAN traktörleri bölge bayii tarafından çiftçilere yönelik tarla günü düzenlendi. Dulkadiroğlu İlçesi Erkenez Mahallesinde bir arazide düzenlenen tarla gününde yöresel sanatçılar sahne alarak davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Tarla gününe katılan çiftçi vatandaşlara çekilişle çeşitli hediyelerde verildi. Etkinlikte, çiftçiler traktör modelleri hakkında bilgilendirilirken, traktörler ekipmanları takılı halde tarlalarda performans sergiledi. Çiftçiler, burada istedikleri modelleri test etme fırsatı da buldu.

‘YERLİLİK ORANIMIZ YAKLAŞIK YÜZDE 98’

Düzenlenen tarla gününde TÜMOSAN yetkilisi Kenan Ertuğrul, çiftçilere yeni modeller hakkında bilgiler verdi. Bugün Türkiye’nin tek yerli traktörünün TÜMOSAN olduğunun altını çizen Ertuğrul, Her yıl düzenlediğimiz tarla günleri sayesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerimize modellerimiz hakkında hem bilgi veriyor, hem de traktörlerimizi test etme fırsatı sunuyoruz. Onlardan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda tasarlayacağımız modellerimize yön vererek ihtiyaç doğrultusunda traktörlerimizi geliştiriyoruz. Bunun yanında etkinlik kapsamında düzenlenen hediyeli yarışmalar ile çiftçilerimiz hoşça vakit geçiriyor. TÜMOSAN olarak bizim yerlilik oranımız yaklaşık yüzde 98’dir. Özellikle traktörün kalbi olan motoru üretmekteyiz. TÜMOSAN motorları hakikaten yakıtıyla, çekişiyle tüm diğer markalara göre farkı hissediliyor. Daha iyisini, daha güzelini sizlerden aldığımız destekle üretmeye devam edeceğiz. İnşallah Türkiye ve Dünya çapında marka oluşumunu sizlerin desteğiyle sağlayacağız” dedi.

‘BİR AY SÜRECEK OLAN ÖZEL İNDİRİMLERİMİZ VAR’

TÜMOSAN Kahramanmaraş Bölge Bayii sorumlusu Mahmut Sulayıcı da, 12 yıldır Güneş Galeri olarak TÜMOSAN bayiliğini yürüttüklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bugün yeni traktörlerimizin çiftçilerimize denetimini gerçekleştiriyoruz. Bir günlük bir kampanya yaparak müşterilerimize KDV indirimi uygulaması başlattık. TÜMOSAN olarak çiftçilerimizi teknik bilgileri alması için bayilerimize bekliyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmayı arzuluyoruz.”

Konuşmalardan sonra TÜMOSAN fabrikasında üretilen ürünlerin tanıtımı yapılarak çitçilere özellikleri anlatıldı. Tanıtım programından sonra seçilen çiftçiler belirlenen traktörlerle Slalom yarışması yaptı. Daha sonra traktörlerin üzerine binen çiftçiler tarla sürüp traktörlerin özelliklerini anlamaya çalıştılar. Program, çekiliş ile dağıtılan hediyeler ile son buldu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz