Görgel Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, 26 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı Kongresi öncesi kentte görev yapan Basın Mensuplarıyla bir araya geldi. Kervanhan tesislerinde düzenlenen toplantıda Görgel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Partide Metal Yorgunluk” sözlerine ve Partisinin Kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘AK PARTİ 16 YILLIK BİR PARTİ’

AK Parti’nin 16 yıllık bir parti olduğunun altını çizen Görgel, “Biz 2, 3 yıllık parti değiliz, 16 yıllık bir partiyiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gerçekten bizde de metal yorgunluk görülüyor. Bizde bunu görüyoruz ve arkadaşlarımız arasında öz eleştirimizi yapıyoruz. Gerçekten bazen şahsi kişilikten kaynaklanan sakıntılar olabilir. Dönem, dönem bu yorgunluğun getirmiş olduğu bazı sıkıntılı hareketler, bazı davranış biçimleri olabilir. Çünkü dediğimiz gibi 16 yıllık bir partiyiz artık, buradaki değişimi yapma zamanı gelmiştir. Buradaki bayrak yarışını daha kapsamlı yapma zamanı gelmiştir. Cumhurbaşkanımız çok tecrübelidir. Ben gerçekten tecrübe olarak Cumhurbaşkanımızın yanına yaklaşacak kişi göremiyorum. Bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarımızın hiçbirini tasfiye falan etmiyoruz. Onları gerçekten gönüllük esasıyla olsun, başka durumlarda olsun, önümüzde 2019 seçimleri var, buralarda Belediye Meclis Üyeleri seçilecek, başka illerde İl Genel Meclis Üyeleri seçilecek, Belediye Başkanları, Milletvekilleri seçilecek bu anlamda bunlarında tecrübelerinden yararlanmak lazım.”

‘PARTİMİZDE ÇEŞİTLİ GÖREVLERDE BULUNDUM’

Türkiye genelinde AK Parti’nin 19 Ağustos itibariyle Belde kongreleriyle süreci başlattığını kaydeden Görgel, “Bizlerde Aralık 2015 ayından itibaren AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığını arkadaşlarımızla yürütmeye çalışıyoruz. Kongre süreçleri tabi bir yenilenme, tazelenme, bayrak devretme zamanlarıdır. Bizde şu anda onu kendi ilimizde, kendi ilçemizde yaşamaya başladık. Kahramanmaraş’ta 26 Ağustos’ta Onikişubat İlçemizde bir kongre sürecini hep beraber yaşayacağız. Ben bugüne kadar Kahramanmaraş’ın bir evladı olarak Partimizde çeşitli görevlerde bulundum, gençlik kollarından buyana partide siyasi hayatımı devam ettiriyorum. Onikişubat coğrafi yapısı itibariyle zor bir bölge olmasına karşın ekip arkadaşlarımızla birlikte 136 mahallemizde partimizin bize vermiş olduğu görevleri ve sunduğumuz siyaseti bütün milletimizle paylaşmaya çalıştık. Yapılacak olan Kongrede yeniden adayım, şu ana kadar başka bir aday çıkmadı, çıkarsa da, yarışmaya hazırız” dedi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz