İlk kez 1 Kasım 2015’deki genel seçimlerde CHP Kahramanmaraş’tan birinci sıra milletvekili adayı olarak karşımıza çıkan ancak o dönem seçimi kaybetmesine rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam eden, bu anlamda da vatandaşın sorunlarına umut ışığı olmak adına gecesini gündüzüne katan Ali Öztunç, nihayetinde 24 Haziran seçimlerinde bu kez seçimi kazanmış ve milletvekili olmaya hak kazanmıştı. Meclise adımını atar atmaz Kahramanmaraş’ın öncelikli sorunlarını dile getiren ve çözüm noktasında fazlaca mesai harcayan Öztunç, geçtiğimiz günlerde kentin kanayan yarası olan Aksu Çayı’ndaki kirlilikle ilgili TBMM Başkanlığı’na önerge vermişti. Bu önergenin üzerine ise Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde iktidar partisi milletvekillerinin de katılımıyla Aksu Çayı’ndaki kirliliğe çözüm yolları arandı.

Gerçekleşen toplantı sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Keşke beni de davet etselerdi. Yine kendileri yapmış olsun ve “Aksuyu biz temizletiyoruz” desinler. Ben çırak çıkmaya hazırım. Benim amacım bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Umarım bu toplantı yarım kalmaz ve devamı gelir. Bu konunun takipçisi olacağım. Bana bir görev düşerse de ben memleketimin emrindeyim ve her zaman hazırım” ifadelerini kullandı.

BEN MUHALEFET MİLLETVEKİLİYİM VE BENİM GÖREVİM UYARMAK”
Kendisinin bir muhalefet milletvekili olduğunu ve dolayısıyla görevinin de uyarmak olduğunu anlatan Öztunç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Aksu Çayı ile ilgili çok fazla şikâyet geliyordu. Zaten çok yakından da bildiğimiz ve ayrıca takip ettiğimiz bir konuydu. Milletvekilliği seçim döneminde eğer milletvekili olursam bu konuyu dile getireceğim demiştim. Seçimden sonrada tabii çok fazla talep geliyordu. İlk işlerimizden birisi de bu oldu. Gerçekten bu konuyu çok önemsiyorum. Maalesef buraya kimyasal atıklar gidiyor. Ben bu konuda uzmanlara bir önerge hazırlattım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundum. Medya aracılığından da bu konu gündeme geldi. Kamuoyunda çok ciddi destek gördü. İnsanlar bu durumu takdir ettiler. Ben muhalefet milletvekiliyim ve benim görevim uyarmak. Bu anlamda da konular için iktidarın göremediği konuları görmesini sağlamak. Onların duymadıklarını kendilerine duyurmak. Bunun üzerinde de bir hareketlenme oldu. Sadece Aksu ile ilgili değil, Ceyhan nehrinde Elbistan’da da çalışma yapıyor ve DSİ orada temizlik çalışması yürütüyor.

MEMLEKETİN NERESİNDE NE SORUN VARSA GÜNDEME GETİRECEĞİM”
Memleketin neresinde ne sorun varsa gündeme getireceğini vurgulayan Öztunç, çözüm için elinden geleni yapacağını kaydetti. Öztunç, “Mecliste şu ana kadar daha çok memleketin sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum. Çünkü çok sorunlar var. Özellikle köy yollarında sıkıntılar var. Köylerin kanalizasyon ve su sorunları var. Önsen Mahallemizde su yok. Yani ben sadece CHP’nin oy aldığı yerlere yapılmıyor demiyorum. AK Parti’nin kalesi olan köylerde dahi su yâda yol sorunu var. Bunların da yapılması lazım. Benim görevim bu ve yapılmayan yâda eksik yapılan işlere karşı uyarmak zorundayım. 1 Ekim’de yeni dönem açılınca daha da aktif hale geleceğim. Memleketin neresinde ne sorun varsa gündeme getireceğim. Çözüm içinde elimden gelen neyse onu yapacağım” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞA HİZMET ETMEK”
Öztunç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Aksuyla ilgili vatandaşlar çok mutlu oldu ve herkes, “Evet şehre bir muhalefet gerekiyormuş” diyor. Toplumda böyle bir algı oluştu. Benim numaralarım her yerde var. Vatandaş bana kolaylıkla ulaşabiliyor. Ben milletvekilliğinin hakkını vermeye çalışıyorum. Sonuçta koltuklar gelip geçici ve kimseye baki değil. Ama biz bıraktıktan sonra insanlar bu adam iyi çalıştı derse çok mutlu oluruz. Önemli olan vatandaşa hizmet etmek.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz