Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ön lisans mezunları, seslerinin duyulmasını ve atama ile kadro taleplerinin artık gerçekleştirilmesini istiyor.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde sadece 3499 kodu ile atamaları yapılan Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunları, bu atamalarda çok az alım olması ya da atama kadrosu açılmaması nedeniyle işlerini yapamıyor, özel sektörde hak etmedikleri maaşları alıyor ve ya iş bulamayarak türlü zorluklarla baş başa bırakılıyor.

Yaşanan hakkaniyetsiz durum karşısında sessiz kalmayan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, mezunların sesini Meclis gündemine taşıyarak zor durumdaki vatandaşlar adına çözüm istedi.

Ali Öztunç’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önerge ve cevap beklediği sorular aynen şu şekilde;

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nden mezun olan yaklaşık 24 bin öğrenci, KPSS puanı ile sadece 3499 kodlu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yerleştirilebiliyor. Ancak KPSS atamalarında ve resmi kurumların sözleşmeli çağrı merkezi personeli alımında genellikle farklı bölümlerden mezun lisans, ön lisans veya lise mezunlarının alınması bu eğitimi almış ve sadece çağrı merkezlerinde çalışabilecek çağrı merkezi mezunlarının iş bulamamasına neden olmaktadır. Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteren 112 çağrı merkezlerine alımlara bakıldığında çağrı merkezi hizmetleri mezunu çok az sayıda olduğu görülmektedir. Çağrı merkezi mezunlarının talebi, çağrı merkezi kadrolarına KPSS atamalarında ön lisans mezunu 3499 kodlu çağrı merkezi mezunlarının ataması yapılmasıdır.

Buna istinaden;

  1. Son üç yıl içerisinde, yıllar itibariyle KPSS puanı ile kaç çağrı hizmetleri bölümü mezunu atanmıştır? Son üç yılda kamuya atanan çağrı merkezi personelinin kaçı lise, kaçı lisans, kaçı çağrı hizmetleri bölümü mezunu olmayan ön lisans mezunu ataması yapılmıştır?
  2. Çağrı merkezlerine personel alımında bu işin eğitimini almış profesyonel personel varken neden diğer bölümlerden atama yapılmaktadır?
  3. Sadece çağrı merkezi personeli olarak çalışma zorunluluğu olan binlerce çağrı hizmeti bölümü mezunun istihdamı konusunda nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?
  4. 2020 yılı için öngörülen çağrı merkezi personeli alımı ne kadar olacaktır?
  5. Türkiye genelinde faaliyette olan çağrı merkezi sayısı nedir? Kaç ilde tam teşekküllü olarak hizmet vermektedir?
Editör: Mahmut Beyaz