Geçtiğimiz günlerde popüler sosyal medya mecrası Twitter üzerinden, “Kimsenin Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ü kimseden kaçırdığı yok. Bilakis geç de olsa doğruyu görmenden memnunuz. Ayyaş demekten vazgeç, Anıtkabir'de Ata’nın huzurunda sap gibi durma sözlerin için özür dile. Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter” şeklinde bir paylaşımda bulunan Muharrem İnce’ye tepkiler devam ediyor.

“SİZ BUNU ANLAYAMAZSINIZ!”
Bu kapsamda tepki niteliğinde bir paylaşımda Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak’tan geldi. Gürbak, paylaşımında İnce’ye yönelik, “Kahramanmaraşlı olarak Atatürk düşmanı değiliz. Atatürk’ü de severiz velakin Kuvayı Milliye kurulmadan biz şehir olarak kılıksız dediğiniz kılığımızla işgalcileri kovmuştuk. Zaten sonrada Kuvayı Milliyeye destek verdik. Tabi siz bunu anlayamazsınız, rakı içmekle meşguldünüz” şeklinde sert ifadeler kullandı. 

“MÜCADELELERİ DE, YAPTIKLARI İŞ DE, KIYAFETLERİ DE…”
Bu bağlamda İnce, Kahramanmaraş’tan binlerce hatta yüzbinlerce vatandaşın kendisini eleştirmeye devam etmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımı kaldırdı. Daha sonra ise özür mahiyetinde olan şu ifadelere yer verdi: “İstiklal Madalyası sahibi Kahramanmaraş da, insanları da, dondurmacıları da Atatürk Düşmanı değildir, zavallı değildir, mücadeleleri de, yaptıkları iş de, kıyafetleri de saygındır. Benim kastettiğim Kahramanmaraşlılar değil "keşke Yunan galip gelseydi" diyen zavallılardır.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz