Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan mevcut Çadırkentin kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sivricehöyük Mahallesi'ne taşınacak olmasına karşı bölge sakinleri, kurulacak olan yeni Çadırkente karşı çıkarak arazide çadır kurup nöbet tutmaya başladı. CHP milletvekilleri de bölgeyi ziyaret ederek mahalle sakinlerine destek verdi.
Suriye'de ki iç savaş nedeniyle 4 yıl önce ülkelerinden ayrılmak durumda kalan Suriyeli mültecilerin barınması için Küçük Sanayi Sitesi arazisine yapılan protokolle çadır kent kurulmuştu. Şu anda 18 bin 500 Suriyeli mültecinin barındığı Çadırkentin, şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Sivricehöyük Mahallesi'nin girişindeki 37 hektarlık araziye kurulacak konteyner kente taşınması kararlaştırıldı. Çadırkentin taşınacağı bölgedeki mahalle sakinleri, Suriyeli sığınmacılar için kurulacak konteyner kentinin başka bir yere yapılmasını istiyor. Bölge sakinleri, konteyner kentin kurulacağı alana çadır kurup iş makinalarına karşı nöbet eylemi başlattı. Mahalle sakinlerine ise destek Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bölgede hazır bekleyen iş makinelerine karşı alanda müzik eşliğinde halay çeken mahalle sakinlerini ziyaret ederek destek verdi.

'SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
Bölgede açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Çadırkent için daha uygun alanların olduğunu söylerek mücadelelerinde sonuna kadar gideceklerini vurguladı. Gökdağ, "Suriye'den gelen mülteciler, kendi topraklarından kopmuş gelmişler. Elbette biz o insanlara misafirperverliğimizden dolayı o insanları sahip çıkmak gerekir. Fakat bu insanlara sahip çıkmak bir bölgenin huzurunu kaçırarak olmaz, bu bölgenin rızasını almadan olmaz. Hele hele daha başka uygun yerler varken 'İlla buraya yapacağım' olmaz. Başkaları kandan, kaostan, ötekileştirmeden beslenebilir. Bizim beslendiğimiz alanlar, öğretmenlerimiz farklı. Biz hoşgörü insanı Mevlana'dan beslendik. Biz sevgi insanı Yunus Emre'den besledik. Biz, 'Köylü milletin efendisidir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten beslendik. O nedenle bizde sevgiden ve hoşgörüden başka bir şey çıkmaz. O nedenle biz buradan bu işin yetkililere sesleniyoruz. Bu toprakların huzurunu kaçırmaya hakkınız yok. Biz bu topraklara sevgiyi, barışı ve huzuru egemen kılacağız. Biz haklı mücadelemizde sonuna kadar gideceğiz" şeklinde konuştu.

'TALEBİMİZ DAHA UTYGUN BİR YER BULUNMASI'
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, sığınmacılara değil konteyner kentin kurulacağı alana karşı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:"Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin, bizim de başımıza gelmesin. Böyle bir durumu kimse yaşamak istemiz. Ancak yöneticilerimizin buradan daha uygun bir yer bulmaları hepimizin talebi. Bizim yöneticilerimizden istediğimiz, daha uygun bir yer olması. Yoksa bizim mültecilerin buruya yerleştirilmesine karşı bir itirazımız yok, olamaz da zaten. Bizim davranışlarımıza da yakışmaz."
Jandarmanın önlem aldığı bölgede iş makinelerinin çalışmaması için bölge sakinleri kurdukları çadırda 24 saat nöbet tutuyor.
Haber: Emre Akkış


Editör: Mahmut Beyaz