CGC Başkanı Ali Cihangir, dernek binasındaki basın toplantısında yaptığı açıklamada, Osmanyeli şair ve yazar Bestami Yazgan adına lise öğrencileri arasında ödüllü şiir yarışması düzenleneceğini belirtti.

Yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve jüri özel ödülünü kazanan öğrenciye ise 500 lira ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren öğrenciler adına Osmaniye’de oluşturulan Güneysu Şiir Ormanına 1 fidan dikilecek.

Yarışmaya Türkiye genelinden Lise öğrencilerinin katılabileceğini ifade eden Cihangir, şirlerin e-posta yoluyla [email protected] adresine öğrenci veya okul tarafından 20 Mart 2020 Cuma günü saat 17.00’a kadar gönderilebileceğini kaydetti.

Şiirlerin, seçici kurul tarafından değerlendirileceğini, dereceye girecek şiirlerin sahiplerine 17 Nisan 2020’de Osmaniye’de düzenlenecek 10.Güneysu Dergisi Şiir Şöleninde verileceğini anlatan Cihangir, “Hemşerimiz Bestami Yazgan, kentimiz ve ülkemiz için önemli bir şair ve yazardır. Eserleri ilkokul kitaplarına girdi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinden bazıları bestelendi, bazıları da ders kitaplarına girdi. Cemiyetimizin de yayın organı Güneysu Dergisinin de kurucularından olan Yazgan adına şiir yarışması düzelemekten mutluyuz. Yarışmanın ödül töreni ise 17 Nisan 2020 tarihinde Osmaniye’de yapılacak 10. Güneysu Şiir Şöleni’nde yapılacaktır. Dolayısıyla yarışma hazırlıkları bir yandan da düzenlenecek olan 9. Güneysu Şiir Şöleni hazırlıkları manasına geliyor. İl dışından gelecek tanınmış şairlerin, Osmaniye'den katılacak şairlerin yanı sıra bu yıl bunların arasına ödül alan liseli şairler de katılacak” şeklinde konuştu.

Cihangir, “Yarışmanın seçici kurulu Akademisyen yazar Prof. Dr. Halit Karatay, Akademisyen yazar Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara, Akademizyen yazar Doç. Dr. Yunus Kaplan, şair yazar Dr. Osman Arslan, şair yazar Yusuf Dursun, şair yazar Musa Serin, şair yazar Ahmet Doğru’nun değerlendirmesi sonucunda birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin lira ödül verilecek. Yarışmada ayrıca jüri özel ödülünü kazanan öğrencimize 500 lira ödül verilecek.” dedi.

YARIŞMA İLE İLGİLİ ŞARTNAME LİNKİ ve İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Rahime Hatun Mah. Dr. Sadık Ahmet Cad. Deveciler İş Merkezi 4/37 OSMANİYE

Bilgi için: Ahmet Doğru (Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

Telefon Numarası: 0 530 325 0130 – 0 543 223 17 71

e-posta: [email protected]

http://guneysudergi.blogspot.com/2020/02/5-bestami-yazgan-siir-yarismasi.html?m=1

Editör: Mahmut Beyaz