Cuma günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Şehrin birçok yerinde kontrol noktaları oluşturan ekipler, hem araçla hem de yaya olarak yaptıkları devriyelerle de kısıtlamaya uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Kısıtlamadan muaf olduğunu gösteren belgeleri olan kişilere herhangi bir işlem yapılmazken, dıçarı çıkmaması gereken kişiler ise polisler tarafından yakalandığında ceza yememek için çeşitli bahaneler öne sürdü ancak cezadan kaçamadılar.

Son olarak Trabzon Bulvarı'nda gezerken görülen A.H., polis tarafından durduruldu. İlaç almak için çıktığını belirten ancak reçetesi olmayan A.H.'ye ekipler tarafından 3 bin 150 lira idari para cezası yazdı. Polis ayrıca, ceza yazdığı kişiye acil sokağa çıkması gerektiği durumda 155 telefonuna bilgi vermesi halinde kendisine yardımcı olunacağını belirtip bir daha sokağa çıkmaması konusunda uyardı.

Yasağın başladığı saatten bugüne kadar benzer bahanelerle evlerinden çıkarak kısıtlamayı ihlal eden 39 kişiye 3 bin 150'şer liradan 122 bin 850 lira idari para cezası yazıldı. Denetimlerin, kısıtılamanın sona ereceği pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam edeceği belirtildi.

Editör: Mahmut Beyaz