MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, Gönül Sofrası iftarları kapsamında Kahramanmaraş'ta ki bütün spor taban birlikleriyle buluştu. Federasyon, TÜFAD ve Kahramanmaraşspor camiasının bir araya geldiği iftar oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. İftar sonrası seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Ceyhan, birliğin ve beraberliğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, seçimin ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. “Bizim derdimiz sandalye değil. Bizim derdimiz makam değil. Biz bu vatanı sevmeye devam ederiz. Bu vatan için ölmeye devam ederiz. Mecliste olmayız” diyen Ceyhan, meselenin milli mücadele olduğuna dikkat çekti. Sözlerinin devamında stat konusuna da değinen Ceyhan, Ankara’ya gittiği takdirde Kahramanmaraş’a yeni bir stat yapılması için gayret göstereceğinin altını çizdi.

AYRILIK DA AZAP, BİRLİKTE RAHMET VAR”
Ayrılıkta azabın birlikte ise rahmetin olduğunu ifade eden Ceyhan, “Bugün burada 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayının bu güzel gününde bizi birlikte kılan ve birlikte olmamızı sağlayan Cenabı Allaha hamd olsun. Biz her zaman birlik ve beraberliğin yanındayız. Ben her zaman söylüyorum, ayrılık da azap var birlikte rahmet var. Biz her zaman rahmetin peşinde olmalıyız ve rahmetin peşindeyiz. Allah inşallah bizleri bu yoldan ayırmasın. Türk milleti olarak tarihçe baktığımızda biz ne zaman bir olduğumuzda, ne zaman kenetlendiğimizde ne zaman gerçekten birbirimize sırtımıza dayadığımızda biz yedi düvele meydan okumuşuz. Kimse bizimle baş edememiş. Ve her zaman Aziz Türk milletinin kahramanlıklarını, destanlarını yazmışız. Bugünde belki böyle bir ortamdayız. Cenabı Allah nasip etti bu tevafuktur seçiler Türkiye Cumhuriyeti için önemli olan ve mübarek ramazan ayına denk geldi. İnşallah bu ramazan ayının rahmeti, bereketi seçimlerin sonucunda da vatana millete aynı seklide fayda olur” diye konuştu.

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ”
24 Haziran’daki genel seçimlerin önemine vurgu yapan Ceyhan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bizler Milletvekili adayı olduk. Bizlerin gidip gitmemesi hiç önemli değil. Vatan’ın birliği, dirliği ve geleceğimizin berrak ve açık olması bizler için daha önemli. Bizim ecdadımız nasıl tarih boyunca şuanda bizlerin burada rahat konuşalım, rahat siyaset yapalım, rahat spor yapalım, rahat çalışalım diye bu vatanın, bu milleti, milleti bizlere tertemiz teslim ettiler. Bizlerinde en azından bizden sonraki çocuklara, bizden sonra gelen evlatlarımıza üzerine bir şey koyamıyorsak bile aldığımız gibi tertemiz teslim etmemiz lazım. Bunun vebalini, bunun sorumluluğunu hepimiz taşıyoruz. Ama bu seçim çok önemli. Bu seçimleri diğer genel seçimlerden ayırt etmek lazım. Öncelikle ülkemiz ciddi şekilde hem ekonomik olarak hem siyaset, politik olarak bir ambargo altında. O yedi düvele karşı ikinci kurtuluş mücadelesi verilmekte. Ve bu noktada da seçimler öne alınmış ve biran önce ülkenin karışık ortamdan çıkarılması adına liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine ve cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bu talebi kabul ederek 24 Hazirana seçimleri almıştır.”

MECLİSE GİTMENİN YOLU OYDUR”
Ceyhan, “Hep söylüyorum bugün yine söyleme ihtiyacı duyuyorum ve bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisinde PKK’yı temsil eden, vatan hainlerini temsil eden, siyasi parti olan HDP’nin 60 tane vekili olup da bu toprak için canlarını veren gerektiğinde bayrak, vatan, kuran, kitap dendiğinde en önde koşan ve ölüme giderken ölüme değil de sanki düğüne gider gibi giden bu davayı temsil eden milliyetçi hareket partisinin vekil sayısı eğer 35 ise bunu biz değerlendirmemiz lazım. Bunu bu mübarek ayda sorgulamamız lazım. Meclise gitmenin yolu oydur. Bir sınavdan geçerken ya da bir mülakattan geçerek gidilmiyor. Aziz Türk milletimin her ferdinin verdiği oyla meclise gidiliyor. Bu vatan hainleri bu toplumdan 60 tane vekil çıkaracak oylar bulabiliyorlarsa ve bu vatan berrak çocuklar bulamıyorlarsa ve onlarında tek suçu vatanı sevmek ise inanın genel başkan yardımcısı da burada ama onun adına da ben burada bir söz verebilirim. Biz meclise gitmeyelim vatanı sevme suçuna devam edelim diyoruz” şeklinde konuştu.

BİR OLDUĞUMUZ ZAMAN YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”
Bir ve beraber oldukları zaman yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını dile getiren Ceyhan, “Bizim derdimiz sandalye değil. Bizim derdimiz makam değil. Biz bu vatanı sevmeye devam ederiz. Bu vatan için ölmeye devam ederiz. Mecliste olmayız. Seçim çalışmalarında her zaman söylüyorum bir kahvenin 40 yıl hatırı var. Bu bizim atasözümüz. Bunu hepimiz biliyoruz. Bir kahveye 40 yıl hatır yükleyen bu toprağın, bu kültürün, bu vatanın çocukları olarak bu vatan için canlarını veren bu vatan için 20’li yaşlarda ölüme düğüne gider gibi giden bu şehitlerin hatırı vardır diyorum ve teşekkür ediyorum. Devamında Kahramanmaraş spor başkanı olarak, spor ailesi olarak spor ailesini bir arada görmekten gerçekten mutluyum. Cenab-ı Allah bizlere bunu nasip etti. İnşallah bu birlikteliğimizi daim olsun, her zaman olsun. Bir ve beraber olduğumuz zaman inanın bizlerin yapamayacağı iş yok. Eğer kırmızıçizgilerde bizim düşüncelerimiz, inancımız tam ise diğer detayların saklı olması bizim zenginliğimizdir. Peygamber efendimizde istişare sünnet demiş bugün modern işletmelerde ortak hazırlıyorlar. Bugün şehrin sporun sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Bende 4 yıldır profesyonel takımının başkanıyım. Ve bu sıkıntıları en dibinden en üstten noktasına kadar yaşamaktayız. Ama bu problemler her zaman olacak. Bunlardan pes etmeyeceğiz. Biz devam edeceğiz. Yine bir sporcu olan Michael Jordan’ nu biliyorsunuz. Onun şöyle bir sözü var, ‘ ben hiçbir maçı kaybetmedim, yalnızca süre bitti’ diye. Sporcular olarak bu zihniyete sahip insanlar olarak her zaman mücadele edeceğiz. Mutlaka önümüze problemeler, sıkıntılar çıkacak. En azından sıkıntılıysa en iyisini yapmaya çalışacağız. Eğer iyiyse daha iyiye götürmeye çalışacağız. Bu noktada hepinizin benden daha fazla emeği var” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ STADI HAK EDİYOR”
Ceyhan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Ben son 4 yıldır bu camianın içerindeyim. Olmaktan ve sizleri tanımaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah el ele verirsek buğun siyasete olmasa da sosyal olarak şuanda tüm halkımız stat istiyor. Bu 29 tane şehre yapılıp Kahramanmaraş’a yapılmıyorsa halkımız doğal olarak bunu soruyor. Ama dün Ticaret odasında yine bununla ilgili Mahir Ünal bir konuşma yaptı, statla ilgili maliyetleri söyledi ve bakanımızda haklı büyük rakamlar 110 milyon TL 135 Milyon TL o statlara kimse gitmiyor Malatya’da, Kayseri de örnekleri verdi. Bu işin bu matematik tarafı. Bir de bu işin sosyal tarafları var. Bu devlet her zaman yardım eden, her zaman yanında duran ve tarih boyunca bunu göstermiş ve bundan dolayı da kahramanlık unvanı almış bir şehre 29 tane şehre batmana, orduya bugün Şırnak’a söz veriliyor, Tekirdağ, Edirne’ye statlar yapılıyorsa Kahramanmaraş ili, Kahramanmaraş halkı bunu en önce hak ediyordu. Bu noktada hem fikiriz. Eğer biz Ankara’ya gidersek bunun için elimden geleni yapacağıma burada hepinizin önünde söz veriyorum. Bunun için mücadele edeceğiz. Nerede olacağız bilmiyoruz. Bunu ulusal medyaya, ulusal platforma taşıyacağız. Belki de göremeyeceğiz, belki de yaptıramayacağız. Karınca demiş ya yolunda ölürüm diye. İnşallah Allah bunları bize nasip eder. Kahramanmaraş’ın amatör sporlarla sorunları var alt yapıyla ilgili sorunları var bunları biliyoruz. İnanın bunları 4 yıldır birlikte yaşıyoruz. Burada dernek başkanları, takımların yöneticileri cefakâr bir şekilde çalışan emek veren büyüklerimiz, abilerimiz var. İnşallah bunları bilen birileri olarak Allah nasip ederse Ankara’ya gidersek bu partiler üsttü bir şey, spor bir şehrin ortak değeri. Gençlerimizin geleceği, terörün uyuşturucun panzehri. Bu noktada bir âcizane kardeşiniz olarak sizlerin orada gözü, kulağı olabilirsek ne mutlu bana. Desteklerinizi bekliyorum.”

Haber: Emre Akkış


 


 

Editör: Mahmut Beyaz