Parti Aday Listelerinin açıklanmasıyla birlikte seçim çalışmalarına hız veren Milliyetçi Hareket Partisi MHP Milletvekili adayı Ceyhan, 24 Haziran Seçimleri kapsamında Kahramanmaraş’ı karış karış gezerek partisine destek istiyor. Şu günlerde özellikle doğup büyüdüğü batı mahallelere ziyaretler gerçekleştiren ve vatandaşlarla iftar sofrasında buluşan Ceyhan, bu kez ise iftarını Onikişubat İlçesi Zeytindere Mahallesi halkı ile yaptı. Adaylardan Zuhal Karakoç Dora ve Mustafa Pehlivan’ında katıldığı programda halkın büyük sevgisiyle karşılaşan Ceyhan, 24 Haziran Seçimlerinin önemine vurgun yaparak seçmenlerden kendisine ve partisine yönelik destek sözü vermelerini istedi. Meclise girdiği takdirde evini Ankara’ya taşımayacağını belirten Ceyhan, hemşerilerinin her zaman yanında olacağını söyledi.
 

BU KUTLU YÜRÜYÜŞTE RABBİM BİZLERİ UTANDIRMASIN”
Kendisinin bu mahallelerde doğup büyüdüğünü belirten Fatih Mehmet Ceyhan , “Sizlerin içinden çıkan evladınızım. Batı köylerin evladıyım. Allah yardım ederse mecliste sizlerin vekili olacağım. Bu kutlu yürüyüşte rabbim bizleri utandırmasın. Öncelikle Cenabı Allah’ın yardımıyla, sonra sizlerin desteğiyle, dualarıyla hacı teyzelerin, abilerin, amcaların desteğiyle inşallah bu batı köyleri Ankara’da temsil eden bir kardeşiniz olacak. Memleketimiz gerçekten önemli bir virajda. Bunu hepimiz biliyoruz. Televizyonlarda, basın kuruluşlarında takip ediyoruz. Devletimiz şuanda ikinci bir kurtuluş savaşını yaşamakta. Ama bu vatan hainleri bu pusuları kuranlar, bu Türk milletine kurşun sıkanlar şunu bir kere daha bilmeliler, bizim çevik gibi iman göğüslerimiz var. Bizim dualarımız var. Bizim dedelerimiz var, bizim ebelerimiz var. Dualarla kurduk bu devleti, dövizle kurmadık bu devleti. Dualarla, namazlarla, ayetlerle kurulan bu devleti dövizle kurmadık ki dövizle yıkacaksınız. Neymiş dolar uçuyormuş. Neymiş Euro uçuyormuş. Biz paraya tamah eden insanlar değiliz. Ülkücülerin bir kızıl elma öyküsü var. Ülkücülerin bir ülküsü var arkadaşlar. Tarihin her zaman, her döneminde vatan ne zaman ihtiyaç duyarsa, vatan ne zaman ihtiyaç duysa ölüme giderken ölüme değil, düğüne gider gibi bu gençlerin kanıyla sulandı bunlar. Siz kimsiniz ki bu vatanı yıkacaksınız? Biz yeteriz burada” dedi.

VATAN SÖZ KONUSUYSA BİZ ADAMIN ŞAH DAMARINI KESERİZ

Ceyhan, “Biz ne zaman dünya malına tamah ettik ki parayla işimiz olacak, hesapla işimiz olacak. Hele vatan söz konusuysa biz adamın şah damarını keseriz. Allah bizim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Birlikte rahmet var, ayrılıkta azap var. Biz rahmete talebiz her zaman. Ayrılıkla işimiz yok bizim. Azapla işimiz yok bizim. Bu noktada gelinen bu süreçte vatanın şu anda her zamankinden daha çok sizlerin desteğine ve dualarına ihtiyacı var. Ama bugünkü sistemde bu ülkeyi temsil edecek olan, vatana sahip çıkacak olan gerçek vatan evlatlarının mecliste fazla olmasının gerekiyor. Buğun PKK’yı temsil eden teröristleri temsil eden bizim askerimizi polisimizi şehit edenleri temsil eden, ben emri kandilden alırım, benim başkanım Apo diyenleri meclisteki vekil sayısı 60 iken vatan için canını veren ve canını vermekten bir saniye bile çekinmeyen bu Ülkücü Dava’nın Meclisteki Vekil sayısı 35 ise bunu sorgulayalım arkadaşlar” ifadesini kullandı.

MECLİSE GİDERSEM SİZLER İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

24 Haziran da oyların mutlaka kullanılması gerektiğini söyleyen Ceyhan, “ Bu yörenin bir çocuğu olarak şuan da sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum sizlerin dualarını alınca gözlerim doluyor ve rahmetli Annemi burada bir kez daha anıyorum. Bende, bu toprağın bir çocuğu olarak eğer Meclise gidersem sizler için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Gençlerimizde ki bu inanç, bu heyecan olduğu sürece bu Vatan ilelebet müebbet, ilelebet devlet olarak kalacak ve kimse ezemeyecek. Birkaç kelime de Zeytin deresi için konuşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki ben 4 yıldır Kahramanmaraş spor kulüp başkanıyım. 4 yıldır şehrimizin takımını ayakta tutmaya çalışıyorum. Muhtarımızdan aldığım bilgiye göre Zeytindere’li gençlerimiz buraya bir stat istiyorlar, inşallah biz Meclise gidersek orada sizlerin gözü ve kulağı olacağız. Ben, özellikle içinizden çıkan bir kardeşiniz olarak evimi Ankara’ya taşımayacağım, sizin içinizde kalmaya devam edeceğim, dertlerinize çözüm bulmaya çalışan bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olacağım” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ BUGÜN STADI OLMAYAN TEK İL”

Ceyhan, “Kahramanmaraş bugün stadı olmayan tek İl. Bugün Batman’a stat yapılıyor, Hatay’a stat yapılıyor, Ordu’ya, Edirne’ye, Şırnak’a var ama Kahramanmaraş’a yok. Bunun hesabını soracağız ve bunu hak eden Kahraman Şehrimiz Maraş’a stat istiyoruz. Batı köyleri deyince Hacı Mustafa Çiftliği’nden girdik, Karadere’den çıktık, Fatmalı, Zeytindere, Kızıldamlar, Kale, Kadılı. Burada bir tane Hastanemiz yok. Neden olmasın? Burada bizim hastamız ambulans gelip Şehir hastanesine gidene kadar yolda Allah korusun başına gelecek olanlar geliyor. Bu köyler bu hizmeti hak etmiyor mu? Ben içinizden gelen bir evladınız olarak Meclise gidersem en kısa zamanda bu batı köylerine hizmet verecek bir hastane yaptıracağım. Biz de insanız, bizim de bu hizmetler de hakkımız var, biz de bu Devlet’in çocuklarıyız. Bir kardeşiniz olarak bunu da yapmayı söz veriyorum. Lütfen siz bunları bir yere not edin. Sizlerin desteği ve dualarıyla Allah’ta nasip ederse Ankara’da olduğumuz zaman sizlerin orada sesi ve kulağı olacağız. Bu vesile ile buraya geldiniz, iftarımıza katıldınız, bizi mutlu ettiniz, şenlendirdiniz ve güç verdiniz. Bu güçle, bu inançla, sizlerden aldığımız bu destekle 24 Haziran’a kadar Vatanımız ve Milletimiz için gece gündüz durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Dünyalık hiçbir şeye tamah etmedik ve etmeyeceğiz. Bu Vatan bizim namusumuz bunu korumakta bizim boynumuzun borcu. Sefer bizden Zafer Cenab-ı Allah’tan. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Milletvekili adayı Ceyhan, Zeytindere Mahallesi sonrası İlçeye bağlı Kadılar Mahallesine geçerek mahalle halkı ile buluştu.

HABER: FAZİLET ÇOMRUK/TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz