Uzun bir süredir Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını sürdüren Kahramanmaraş’ın tanınmış, başarılı iş adamlarından Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, seçim sürecinde adından en çok bahsettiren isimlerden biri oldu. Adaylığını açıkladığı 5 Mayıs’tan bu yana ilçe ilçe, semt semt, mahalle mahalle gezerek örnek bir seçim çalışması yapan Ceyhan, vatandaşın gönlüne dokunmayı başardı. Özellikle “Vekil seçilirsem milletvekili maaşı almayacağım”, “Şehirde ofis açıp zorunlu meclis çalışmaları dışında şehrimde görev yapacağım” sözleriyle oldukça dikkat çeken ve bu anlamda takdir toplayan Ceyhan, seçim çalışmalarına başlarken söylediği, “Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağım” sözünü yerine getirdi. Ramazan ayında kendi imkânlarıyla 28 iftar programı düzenleyerek vatandaşları gönül sofrasında buluşturan Ceyhan, sendikalar, odalar, Sivil Toplum Örgütlerine bol bol ziyaretler gerçekleştirdi. Ceyhan, bu çalışmalarla halkın arasından hiç çıkmadı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Vekil olduktan sonra elinden geleni yapacağını anlatan Ceyhan, Kahramanmaraşlıların Ankara’da sesi olacağını söyledi. Ceyhan, “27. Dönem milletvekili adayı olduk, Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi’ni tekrar harekete geçirmek ve Türkiye genelinde MHP’nin olması gereken yere bayrağını dikmesi adına arkadaşlarımızla seferber olduk. Bu noktada Cenab-ı Allah yollarımızı açık etsin İnşallah, sizlerden dua ve desteklerinizi bekliyorum. Biz ağaçtan düşenleriz, sizlerin dertlerinizi, sizlerin sıkıntılarınızı çok iyi biliyoruz. İnşallah Rabbim nasip eder, sizlerin Ankara’da sesi olma adına, sizlerin Ankara’da gözü kulağı olma adına bizlere bu görevi nasip ederse Allah’ım, sorunlarınızı ve dertlerinizi çözmek adına elimizden geleni yapacağız, bundan emin olun arkadaşlar” şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN’DA ÜLKÜCÜ KADROLARI LÜTFEN TBMM’YE TAŞIYIN”
“24 Haziran’da vatan diyen, bayrak diyen, bunun için canını veren ülkücü kadroları lütfen TBMM’ye taşıyın” diyen Ceyhan, şöyle konuştu: “Vatana-millete sahip çıkan çocukların, Vatana-millete sahip çıkan gençlerin, vatan için canını veren şehitlerimize vefa, devletimize beka borcumuz var. Bu borcumuzu ödeme günü 24 Haziran’dır, sandıklardadır. Lütfen buna göre oylarınızı kullanın, bu şehitler bizler için canlarını verdiler. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulandı. Şuan da mecliste PKK’yı, vatan hainlerini temsil eden, ‘Ben emri Kandil’den alırım, benim başkanım APO’ diyen, HDP’nin vekil sayısı 60, ama bu vatan için gerektiğinde canını veren, bu topraklar için, bu bayraklar için mücadele eden, bu fikri temsil eden partinin milletvekili sayısı 35 ise bu güzel Ramazan gününde bunu kendimize sormamız lazım. Ben de dâhil Cenab-ı Allah bunu bize sorar, bunun vebali var.”

DUALARLA KURDUK BU DEVLETİ, DÖVİZLE KURMADIK”
Ekonomi üzerinden hükümeti yıpratmaya çalışanlara seslenen Ceyhan, devleti dolarlarla değil, dualarla kurduklarını vurguladı. Ceyhan, “Sizlerin içinden çıkan evladınızım. Batı köylerin evladıyım. Allah yardım ederse mecliste sizlerin vekili olacağım. Bu kutlu yürüyüşte rabbim bizleri utandırmasın. Öncelikle Cenabı Allah’ın yardımıyla, sonra sizlerin desteğiyle, dualarıyla hacı teyzelerin, abilerin, amcaların desteğiyle inşallah bu batı köyleri Ankara’da temsil eden bir kardeşiniz olacak. Memleketimiz gerçekten önemli bir virajda. Bunu hepimiz biliyoruz. Televizyonlarda, basın kuruluşlarında takip ediyoruz. Devletimiz şuanda ikinci bir kurtuluş savaşını yaşamakta. Ama bu vatan hainleri bu pusuları kuranlar, bu Türk milletine kurşun sıkanlar şunu bir kere daha bilmeliler, bizim çevik gibi iman göğüslerimiz var. Bizim dualarımız var. Bizim dedelerimiz var, bizim ebelerimiz var. Dualarla kurduk bu devleti, dövizle kurmadık bu devleti. Dualarla, namazlarla, ayetlerle kurulan bu devleti dövizle kurmadık ki dövizle yıkacaksınız. Neymiş dolar uçuyormuş. Neymiş Euro uçuyormuş. Biz paraya tamah eden insanlar değiliz. Ülkücülerin bir kızıl elma öyküsü var. Ülkücülerin bir ülküsü var arkadaşlar. Tarihin her zaman, her döneminde vatan ne zaman ihtiyaç duyarsa, vatan ne zaman ihtiyaç duysa ölüme giderken ölüme değil, düğüne gider gibi bu gençlerin kanıyla sulandı bunlar. Siz kimsiniz ki bu vatanı yıkacaksınız? Biz yeteriz burada” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİLMEKTE”
24 Haziran seçimlerinin Türkiye için ikinci bir Kurtuluş Savaşı niteliğinde olduğunun altını çizen Ceyhan,Bizler Milletvekili adayı olduk. Bizlerin gidip gitmemesi hiç önemli değil. Vatan’ın birliği, dirliği ve geleceğimizin berrak ve açık olması bizler için daha önemli. Bizim ecdadımız nasıl tarih boyunca şuanda bizlerin burada rahat konuşalım, rahat siyaset yapalım, rahat spor yapalım, rahat çalışalım diye bu vatanın, bu milleti, milleti bizlere tertemiz teslim ettiler. Bizlerinde en azından bizden sonraki çocuklara, bizden sonra gelen evlatlarımıza üzerine bir şey koyamıyorsak bile aldığımız gibi tertemiz teslim etmemiz lazım. Bunun vebalini, bunun sorumluluğunu hepimiz taşıyoruz. Ama bu seçim çok önemli. Bu seçimleri diğer genel seçimlerden ayırt etmek lazım. Öncelikle ülkemiz ciddi şekilde hem ekonomik olarak hem siyaset, politik olarak bir ambargo altında. O yedi düvele karşı ikinci kurtuluş mücadelesi verilmekte” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI ÜLKEMİZİN GÜÇLÜ İSTİKRARI OLACAK”
Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin güçlü istikrarı olacağını ifade eden Ceyhan, iki liderin el birliğiyle bu zorlu sürecin üstesinden geleceğini kaydetti. Ceyhan, “Ülkemiz zor bir süreçte baskı her geçen gün artıyor. Siyasi manada istediğini elde edemeyen güçler başta ekonomi olmak üzere her koldan Türkiye'ye saldırıyor. Ülkemizin bekası tehlike de ve bu bilinçle Liderimiz Devlet Bahçeli, Her fırsatta bu vurgu ya dikkat çekiyor. Cumhur İttifakı ülkemizin güçlü istikrarı olacak. İki lider el birliğiyle bu zor sürecin üstesinden gelecek. Bizler de mecliste hem bu davaya hizmet edeceğiz hem de şehrimizin dört bir köşesinde aktif bir şekilde sorunların çözümü için çaba harcayacağız. Her fırsatta söylüyorum ben Kahramanmaraş'ta olacağım zorunlu hallerde gidip görevimi yapacağım ama diğer zamanlarda şehrimin her köşesinde olacağım. Söz veriyorum Milletvekili maaşımı da almayacağım. Bu parayı da teşkilatlarımıza her ay eşit şekilde vereceğim” dedi.

ALLAH ÇIKTIĞIMIZ YOLDA BİZLERİ UTANDIRMASIN”
“Allah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın” diyen Ceyhan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim her zaman sorumluktuk bilincimiz var. Ama bugün bir kere daha fazla. 24 Haziran az bir süre kaldı. Allah çıktığımız yolda bizleri utandırmasın. Biz Devlet Bahçelinin liderliğinde önce vatanım ve milletim, sonra partim düsturu ile hareket eden ülkücü neferler olarak, yine önce vatanım noktasında Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayımız nokrasında 18 ya önce Recep Tayyip Erdoğan’dır dedi. Bunu diyerek 7 düvele şöyle mesaj vereceğiz; ‘Biz Türk milleti olarak, iriyiz, diriyiz ve biriz’ bizim Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan diyeceğiz. Ama içeri döndüğümüzde Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisinde bundan sonra önem kazanacak. Bizi ilgilendiren vatanımızı milletimizi, derdimizi tasamızı ilgilendiren her şey meclisten çıkacak. Bu kanunları ve yasaları çıkaracak milletvekilli sayısı ve profili çok önemli. Öncelikle oraya gidecek vekillerde vatan sevgisi, vatan sevdası, meselesi makam olan değil dava olan vekiller olmasına dikkat edin.”

Haber: Emre Akkış


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz