AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın grup başkanvekilliği döneminde öncülük ederek başlattığı çalıştaylar serisi bugün yapılacak olan Çevre ve Şehircilik Çalıştayı’yla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı çalıştayda Kahramanmaraş’ın geleceğini büyük yönde etkileyecek çalışmaların startı verilecek.

Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ve basın mensuplarından oluşan heyeti AK Parti Genel Merkezi’nde ağırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal çalıştayların tekrar başlayacağının müjdesini vermişti. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla bugün Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Çalıştayı’nın yapılacağı açıklanmıştı. “Kahramanmaraş’ı yeniden hayal etmek” fikriyle, Kahramanmaraş’ın geleceğine yön vermek için yola çıkılan çalıştaylar serisinin ilk bölümünde 2011-2015 yıllarında bütün çalışmalar yüzde yüz oranında hayata geçirilmiş, ardından da 30 Eylül 2017’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, 22 Ekim 2017’de ise Ulaştırma Çalıştayı gerçekleştirilmişti. Çalıştayların, kente gelecek olan bakan ve bakanlık bürokratlarının sorunları yerinde tespit ederek, çözüm yolları belirlemesi noktasında önemli bir önem arz ettiği düşünülürse, çevre ve şehircilik alanında uzman dokunuşlar bekleyen Kahramanmaraş’a büyük katkı sağlayacak. Kentin sorunlarının çözülmesinin yanı sıra yeni projelerin de başlangıcı olacak çalıştayda, Kahramanmaraş’ın geleceği planlanacak.

BAKAN ÖZHASEKİ’NİN PROGRAMI BELLİ OLDU

Sabah saatlerinde hava yoluyla Kahramanmaraş’a gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Vahdettin Özkan’dan brifing alacak. Valilik ziyaretinin ardından Haseki ve Ünal, yeni yapılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Elbistan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün hizmet binasının açılışını gerçekleştirecek. Cuma namazının ardından ise Haseki ve Ünal, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde yapılacak olan Çevre ve Şehircilik Çalıştayı’na katılacak. Yine aynı salonda kentte görev yapan belediye başkanlarıyla bir araya gelecek olan Bakan Özhaseki ve Genel Başkan Yardımcısı Ünal daha sonra ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek Fatih Mehmet Erkoç’tan da brifing alacak.

HALK ÇALIŞTAYDAN ‘AKSU ÇAYI’ İÇİN HAYIRLI HABER BEKLİYOR

Kentin sorunlarını gündeme getirerek, çözüm yollarının bulunması noktasında yetkililere uyarılarda bulunan, üstlendiği sorumlulukla yayın hayatına devam eden Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraş’ın geleceğini en çok tehdit eden Aksu Çayı’nın kirliliğinin Sır Barajı’na kadar ulaştığını geçtiğimiz günlerde kent gündemine taşımıştık. Kahramanmaraş’ın özel konumu nedeniyle endüstri alanlarının daha çok akarsular içerisinde yoğunlaşması, bunun yanı sıra sorumsuz fabrika yöneticilerinin de akarsuları evsel ve endüstriyel atıklar için bir araç gibi görmesi Aksu Çayı’nı aşırı derecede kirletiyor. Fabrikaların atıklarının kirlettiği ve uzun yıllardır kirliliğin önüne geçilemediği Aksu Çayı, çevrenin ekolojik dengesi üzerinde ağır bir tahribe neden oluyor. Kış aylarında yağışların azalmasının yanı sıra yaz aylarında yaşanan kuraklıkla birlikte hem Kahramanmaraş’ın, hem çevresinin hem de Türkiye’nin temiz suya olan ihtiyacı artarken, atık suların temiz suları kirletmesi büyük bir problem olarak geleceğimizi tehdit ediyor. Aksu Çayı’ndaki kirliliğin Sır Barajı’nı siyaha boyaması alarm seviyesinin ne kadar kritik boyutlara ulaştığını gözler önüne sererken, Kahramanmaraş’ın geleceğini tehdit eden bu önemli sorun yapılacak olan çalıştayın en önemli gündeme maddesi olacağı öngörülüyor. Vatandaşlar ise kirliliğin çözümü için dönüm noktası olarak görülen çalıştaydan hayırlı bir haber bekliyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz