Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu 34. Gününde devam ederken, Türk Halkı tarafından Mehmetçiklere yönelik yapılan yardımlar hız kesmeden sürüyor. Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Elbistan, Türkoğlu, Çağlayancerit, Göksun, Andırın, Ekinözü ve Nurhak İlçeleri Ziraat Odası Başkanları ise, Operasyondaki Mehmetçiklerin her zaman yanında olduklarını belirtmek adına Kilis’e bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilk olarak Kilis Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden heyet, gündemdeki Afrin operasyonuyla ilgili Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik ile istişarelerde bulundu. Kilis’in her zaman Türk Askerinin yanında olduğunu belirten Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Suriyeli vatandaşları da Kilis’e alarak onları kucak açtıklarını, kimseyi ölüme terk etmediklerini söyledi. Ziraat Odası Başkanlığındaki ziyaretten sonra geçtiğimiz ay içerisinde Kilis’te bulunan ve roket düşen bir lokantaya geçen oda başkanları, Lokantadaki roket düşen yerde incelemelerde bulundu. Lokanta sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Ziraat Odası Başkanları, buradaki ziyaretinden sonra Kilis İl Jandarma Komutanlığına geçti. Kilis İl Jandarma Komutanlığında bulunan askerlere Kahramanmaraş’tan getirdikleri hediyeleri veren heyet, daha sonra İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil ile Afrin Operasyonu hakkında istişarelerde bulundu. Kahramanmaraş ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kilis İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil’e askerlerin her daim yanında olduklarını söyleyerek, Kahramanmaraş halkının sınırda görev yapan askerlerin her zaman yanında olduklarını ve elinden gelen yardımları da yapmaya hazır olduklarını vurguladı. İl Jandarma Komutanı Başaklıgil ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettikten sonra Kilis Belediye Başkanlığı Binasında Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte gündemi değerlendiren oda başkanları, burada birer açıklama yaptı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kahramanmaraş halkının her zaman Türk Askerinin yanında olduğunu söyleyerek, Sütçü İmam’ın evlatlarının nasıl bir vatansever olduğunu bir kez daha görmüş olduk dedi. Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise, Türk Milleti olarak Türk ordusunun her zaman arkasında desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

DESTEK AMAÇLI GELDİK”
Kilis’e askerlere ve Kilis halkına destek olmak için geldiklerini söyleyen Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Kilis’te yaşayan vatandaşlarımıza moral ve motivasyon olmak için geldik” dedi. Çetinkaya, “Bugün burada Kahramanmaraş çiftçileri ve Kahramanmaraş Ziraat Odası olarak bizde tarım sektörü olarak var olduğumuzu ve askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına, tüm çiftçilerimiz adına bugün buraya geldik. Burada Garnizon Komutanım, Ziraat Odası Başkanım, Belediye Başkanım, Kilis halkının neler yaşadığını ve nelere katlandığını görmek için geldik. Destek amaçlı geldik. Biliyoruz ki devletimizin, askerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Çok şükür devletimiz güçlü bir devlet. Askerimizin her türlü desteğini ve ihtiyacını karşılıyor. Ama sadece burada askerimize ve Kilis halkına, Kilis’te yaşayan vatandaşlarımıza sadece moral ve motivasyon olabilmek amacıyla geldik. Tüm oda başkanlarımızla beraber bizde destek vermeye geldik” ifadelerini kullandı.

KİLİS HALKI HER ZAMAN ORDUSUNUN, MİLLETİNİN VE CUMHURBAŞKANININ YANINDADIR”
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise, birlik ve beraberlik kavramını Türk askeri üzerinden anlatarak, Kilis halkının her zaman ordumuzun ve milletimizin yanında olduğunu söyledi. Kara konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz nasıl kurtuluş savaşında bir ve beraber hareket ettiysek, bugünde yine bir ve beraberiz. Biz her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Hükümetimizin ve ordumuzun yanındayız, destekçisiyiz. Biz biliyoruz ki, devlet güçlü olmadığı sürece bizi bu bölgede yaşatma şansları yok. Bizim en büyük destekçimiz, Kilis’in Maraş’tır, Maraş’ın Kilis’tir, Şanlıurfa’dır, Gaziantep’tir ve tüm Türkiye’dir. Burada terör örgütleri yuvalanırken batı hep bunlara destek oldu ve silah verdi. Cumhurbaşkanımız, bunlara silah vermeyin, bu silahları bize doğrultacaktır dediği halde, bunları yapmadıkları gibi ancak destek olmaya kalktılar. Biz burada sadece YPG ile PYD ile PKK ile savaşmıyoruz. 72 Düvelle savaşıyoruz. Bu 72 düvelle savaşırken de bizim en çok ihtiyacımız olan şey, birlik ve beraberlik. Rabbime hamdolsun bu da sağlanmış durumda. Bugün Kahramanmaraş Ziraat Odasıyla, Kilis Ziraat Odası’nın, Maraş ile Kilis’in veya Kilis ile Sinop’un bir farkı kalmadı, Türkiye tek vücut halinde. Ben özellikle bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bir çağrıda bulunmak istiyorum; değerli Kahramanmaraşlı kardeşlerim bizi buradan izleme durumunda kalan değerli insanlar Kilis’e geliniz ve Zeytin Dalı Harekâtına tanıklık ediniz. Yani şuanda burada bir tarih yazılıyor. Bir tarihi dönemeçten geçiyoruz. Dün nasıl ki atalarımız kurtuluş savaşında ve Çanakkale savaşında tarih yazmışlarsa ve oraya tanıklık edenler sadece askerler ve Çanakkale’de yaşayanlardı Veya Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraş, Fransızlara karşı direnen onları. Bugünde tarihi bir dönüm noktasından geçiyoruz. Onun için biz hepinizi Kilis’e davet ediyoruz. Zeytin Dalı Harekâtına tanıklık etmek açısından, yarın çoluk çocuğunuza bu işi canlı olarak anlatabilmeniz açısından ve Kilis’in dik duruşunu, yiğit duruşunu askerin nasıl yanında yer aldığını, ordusunun ve Cumhurbaşkanının yanında nasıl yer aldığını ve özellikle kafasına füzeler düşerken oturma odalarına, yatak odalarına ve caddelerine, yemek yediği odalarına, terör örgütleri tarafından füzeler atılırken nasıl Kilis’in dik durduğuna tanıklık ediniz diyorum. Onun içinde bu vesileyle herkesi Kilis’e davet ediyorum. Buyurun Kilis’e gelin ve bu işi hep beraber yaşayalım. Birlik ver beraberlik gösterisi yaparak biz bütün dünyaya Türkiye Cumhuriyetinin dimdik durduğunu, Türkiye’ye hesap yapılmayacağını ve kefen biçilmeyeceğini, terör örgütleri bu bölgeye geldiğinde nasıl olacağını hep beraber ilan edelim.”

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz