Dulkadiroğlu İlçesi’nde yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlar tek tek ziyaret ederek hem çalışmalar hem de sağlık noktasında dikkat edilmesi gerekenler noktasında uyarılarda bulunuyor. Her zaman vatandaşın sağlığını ön planda tutarak çalışmalarına odaklanan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, özellikle sigara ve ağız otu kullanımına karşı savaş açtı. Bu kapsamda vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunan Dulkadiroğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Tütün Kontrol Birimi personelleri Cuma namazı öncesinde Doğukent Camii cemaatine bilgiler verdi. Sigaranın sadece kullananları değil çevresini de etkilediğini belirten Tütün Kontrol Birimi Sağlık Memuru İsmail Eren, ağız otunun ise başta mide kanseri olmak üzere birçok kanser çeşidine de davetiye çıkardığını söyledi.

KENDİMİZDEN ZİYADE ÇOCUKLARIMIZI DÜŞÜNELİM”

Konuşmasına sigaranın zararlarını anlatarak başlayan Eren, “Yüce Allah’ın bizlere bahşetmiş olduğu hayat ve sağlık bizlere hem emanet hem de en önemli varlıklarımızdan bir tanesidir. Zararları saymakla bitmeyecek olan sigaranın sağlığımıza vermiş olduğu zarara karşı sağlımızı kaybettikten sonra alacağımız hiçbir önlemin önemi yoktur. Bu zararın sigara kullananlarla kalmadığını ve çocuklarımızı da olumsuz yönde etkilediğini, kendimizden ziyade çocuklarımızı düşünmemiz gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Çünkü çocuklarımız bizleri örnek bir rol model olarak görmektedirler. Sorunumuz bununla bitmemekle birlikte toplum içerisinde beraber olduğumuz aile bireylerinin, çalışma arkadaşlarımızın de sağlıklarını düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

AĞIZ OTU İLE ETKİN VE KARARLI MÜCADELE EDİYORUZ”

Özellikle Kahramanmaraş’ta ağız otu ile mücadele noktasında etkin kararlı şekilde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Eren, “Ayrıca kentimizin büyük bir sorunu olan ağız otu ile mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde devam etmektedir. Ağız otunun bir kullanımının normalde sigara ile eşdeğer olduğunu, özellikle mide ve diğer kanser türlerini de tetiklediği, beyin damarlarında tıkanıklık gibi kalıcı hasarlara yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bizler ilçemizdeki bu tür sorunların çözümünü sizlere vermiş olduğumuz destekle birlikte aşacağımızı düşünüyoruz. Belki bir gencimizi, bir çocuğumuzu bu tür alışkanlıklardan uzak tutmayı başarırsak, bunun vicdanı ve manevi rahatlığı hepimize huzur ve mutluluk olarak geri dönecektir. Bu konuda cemaatimizin duyarlı olması ve hassasiyet göstereceğine hiç şüphemiz yoktur. Sigara ve ağız otunu bırakmak isteyen vatandaşlarımız bizlere başvurabilirler. Sizleri bu tür kötü alışkanlıklardan kurtarmak en önemli görevimizdir” şeklinde konuştu.

İsmail Eren’in konuşmasının ardından ise Doğukent Camii İmam-Hatibi Fatih Balbaba Fatih Balbaba, cami cemaatini bilgilendirdikleri için Dulkadiroğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, cemaatin uyarıları dikkate alması noktasında öğütler verdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz