Pandemiyle mücadelede tam kapanma dönemine giren Türkiye, vaka sayılarının düşmesiyle birlikte Kademeli normalleşme süreciyle hayata kaldığı yerden devam ediyor. 1 Haziran’a kadar sürecek olan yeni dönemin ilk gününde evlerinde sıkılan vatandaşlar, dışarıya ekin etti. Kademeli normalleşmenin ilk gününde sıcak hava etkili olurken, serinlemek isteyen vatandaşlar meşhur Maraş Dondurmasına talebi artırdı. Dondurma yiyerek bir yandan damağında müthiş bir tat hisseden vatandaşlar diğer yandan da sıcakların vermiş olduğu bunaltıcı etkiyi bir nebzede olsa üstünden attı. Bu bağlamda dondurma satışlarıyla ilgili konuşan MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, dondurmanın serinletici özelliğinin yanı sıra besleyici özelliğine de dikkat çekti. Öte yandan Kanbur, vatandaşların çarşıya akın ettiğini söyleyerek,  “Yaklaşık 1 aydan bu yana iş yapman esnaf, kademeli normalleşmeyle birlikte biraz olsun ferahladı” dedi.

“İNSANLAR DIŞARIYA AKIN ETTİ”

Pandemi nedeniyle vatandaşların 17 gün evde kaldıklarını vurgulayan Kanbur, şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce esnaf olarak bir takım zorluklar olsada, bu bir sağlık sorunu olduğu için bunu biz normal karşılıyoruz. Kademili normalleşmenin ilk günü olması dolayısıyla evlerinde sıkılan insanlar dışarıya akın etti. Hava sıcaklığının artması nedeniylede dondurma şehri olduğumuz için insanlar dondurmaya talebi artırdı. Ayrıca şehir dışına ya da yurt dışına gitmek isteyenler gelip paket alıp oradaki yakınlarına götürüyorlar. Bizim sektörde olduğu gibi de diğer sektörlerin de işleri açıldı. İnşallah bu durum rehavete kapılmamıza neden olmaz.

“DONDURMA GERÇEKTEN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALI”

Yaklaşık 1 aydan bu yana iş yapman esnaf, kademeli normalleşmeyle birlikte biraz olsun ferahladı. Zaman içerisinde bu açığı kapatacaklardır. Kısıtlamaya riayet eden esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dondurma gerçekten sağlık açısından faydalı. Benim baba, dedem, dondurmacı 4. kuşak dondurmacı aileden geliyoruz. Doğru yapılan dondurmanın içerisinde insanı besleyici her şey var. Örneğin salep, kıvam artırıcı ve güç verici bir besin. Padişahlar güçlü olalım diye saraylarda salep kullanırlarmış.”

“BİZ DONDURMAYI YAZ KIŞ TÜKETİYORUZ”

Yaşar Pastanesi’nden dondurma alan vatandaş Menderes Mohul ise, “Ben şehir dışından geldim, aslen Kahramanmaraşlıyım. Orada bu tür dondurmayı bulamıyoruz. Memleketime geldiğim zaman ilk uğrak yerimiz burası. Biz dondurmanın müdavimiyiz, yaz kış farketmeyor her zaman Maraş Dondurması tüketiyoruz. Bu bizim ata geleneğimiz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz