Ramazan Bayramı öncesinde çarşıda alışveriş hareketliliği başladı. Kentteki bayram telaşı emekli maaşlarının bayram öncesinde ödeneceğinin açıklanmasıyla daha da arttı. Ramazan bayramının yaklaşmasıyla artan bayram alışverişleri ise piyasaya yaradı. Kahveciler, tatlıcılar, yufkacılar ve şekerciler ile giyim mağazaları tam mesaiye başladı. Esnaflar, hareketlilikten memnun olduklarını dile getirirken, bayram öncesi yaşanan hareketliliğin devam etmesini beklediklerini kaydetti. İşlerin geçmiş yıllardaki bayram telaşını andırdığını ve bu durumdan dolayı da mutlu olduğunu söyleyen esnaf, bayrama 2-3 gün kala işlerin daha da artacağından ümitli.

GEÇMİŞ RAMAZANLARI ÖZLEMİYOR DEĞİLİM”
Geçmiş yıllardaki Ramazan aylarını özlediğini belirten esnaf, şöyle konuştu: “Şu anda satışlarımız iyi gidiyor. Ramazan ayında çok büyük bir durgunluk yaşamıştık. Malum oruç ayında kimse kolay kolay dışarı çıkmıyor. Durum böyle olunca da bizde esnaflar olarak etkileniyoruz. Geçmiş yıllardaki Ramazanları özlemiyor değilim. Geçmişteki Ramazanlarda çok güzel bir atmosfer olurdu. İnsanlarımız bırakın bir hafta öncesini, 2-3 hafta öncesinden bayram telaşına başlardı. Ama şimdilerde böyle değil. İnsanlar 2-3 gün öncesinden gelip alışverişini yapıyor. Zaten o eski alışveriş telaşları da yok. Bayram mı geliyor? Kimsenin pek de umurunda değil gibi. Ancak bu Ramazanda birkaç yıl önceki Ramazanlara göre bir değişikli var. Bu bayram öncesi bana geçmiş o özlediğim Ramazan aylarını, bayram öncesi o telaşı andırıyor. Bilmiyorum etrafta, çarşıda pazarda farklı bir hava var. Vatandaş gelip alışverişini yapıyor. Dolayısıyla da bizim bir nebzede olsa yüzümüz gülüyor. İnşallah ilerleyen günlerde işlerimiz daha da artar.”

“BAYRAMI ÇOK SEVİYORUM”
Bayramlarda bir dedikleri iki edilmeyen çocuklarında yüzü gülmeye başladı. Alışverişlerini yapan ve bayramlıklarını alan çocuklar ise "Bayramlık aldım, kendi istediklerimi aldım. Kendime tayt aldım, kazak aldım. Kot etek ve ayakkabı alacağım. Çok heyecanlıyım, bayram geliyor. Bayramlıklarımı giyip dedelerin ellerini öpeceğim, para isteyeceğim. Bayramları çok seviyorum. Çünkü insanlar bayram geldiği zaman aileleri ile birlikte vakit geçiriyorlar. Mesela benim babam hep bizim yanımızda oluyor.”

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Ramazan ayı dolayısıyla durgun ve zor günler geçiren esnafın, bayram hareketliliği ile birlikte bir nebzede olsa işleri hareketlendi. Bayram öncesinde çarşılara ve pazarlara aileleriyle birlikte akın eden Kahramanmaraşlı vatandaşlar, yaptıkları bayram alışverişi ile esnafın yüzünü güldürdü. Durum böyle olunca da ayakkabıdan giyime, şeker ve çikolatadan lokuma, kahveden kolonyaya kadar birçok sektörde hareketlilikten payını aldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz