Kahramanmaraş’ta daha önce Hacı Burak Dinçaslan’ın, şimdi ise Ahmet Telli’nin başkanlığını yaptığı Türkiye’nin dev spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş JK’nin taraftar grubu olan Çarşı’nın Kahramanmaraş temsilciliği, sportif çalışmalarının yanı sıra sosyal yardımlaşma noktasında yaptığı çalışmalarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Kentte yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşarak düzenlediği kampanyalarla yardımları ulaştıran Çarşı Kahramanmaraş, Telli ve Dinçaslan öncülüğünde iyiliği yaymak adına duyurduklarını bir çalışmaya imza attı. Kahramanmaraş Sümer Mahallesi’nde yardıma muhtaç bir vatandaşın olduğunu belirleyen ikili, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden başlattığı kampanyayla kısa sürede ihtiyaçların karşılanmasını sağladı. Kampanyaya sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve siyasiler de destek verirken, yardıma muhtaç vatandaşın derdine derman olundu. Telli ve Dinçaslan’ın çabası, Türk Kızılay’ının da dikkatini çekti. Kızılay Kahramanmaraş Şubesi ikiliyi davet ederek tebrik etti. Ziyarette Çarşı Kahramanmaraş adına Kahramanmaraş Türk Kızılay’ı İl Başkanı Ökkeş Şerefoğlu’na Beşiktaş atkısı hediye etti. Ziyarette Çarşı grubunun sosyal çalışmalarının Türk Kızılay’ı iş birliğinde yapılması için görüş alışverişinde bulundu.

ÇARŞI KAHRAMANMARAŞ’TA KAN DEĞİŞİKLİĞİ OLMUŞTU

Yardımlaşma projelerine öncülük eden Çarşı Kahramanmaraş’ın eski başkanı Hacı Burak Dinçaslan, geçtiğimiz günlerde görevi Ahmet Telli’ye devretmişti.

Telli, çalışmalar hakkında bilgi verirken, Çarşı Kahramanmaraş’ın kurulduğu günden bu yana toplum vicdanını yansıttığını, “iyi bir insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz” doktrinini benimsediklerini ve sivil toplum faaliyetlerinde aktif olarak yer aldıklarını aktardı.

Telli, bu bağlamda Kızılay ile Çarşı Kahramanmaraş’ın işbirliği içerisinde hareket etmesinin daha fazla yardıma muhtaç insanın hayatına dokunacağını ve bu birlikteliğin sonunda kazananın toplum olacağını belirtti.

Beşiktaş’ın efsane damalı atkısını Kızılay İl Başkanı Ökkeş Şerefoğlu’na hediye eden ikili, Fatma Deveboynu ve bu güzel çalışmada kendilerine kontakt kurmakta yardımcı olan Aycan Kaya ve tüm Kızılay Kahramanmaraş ailesine teşekkür etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz