Kahramanmaraş Büyükşehir eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un prestij projelerinden biri olan ve 2017 yılında hizmete açılan Yedikuyular Kayak Merkezi, kent turizmine önemli katkı sağlıyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden de yüzlerce vatandaşı ağırlayan Yedikuyular Kayak Merkezi, kış sezonuna hazırlanıyor. Kayak Merkezi tesisi içerisine yapılmakta olan bungalov evler ve Bedesten Çarşısı inşaatlarında hummalı bir çalışma yapılırken yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor. Ziyaretçileri uzun süre bölgede ağırlayabilecek 25 adet Bungalov evler yap-işlet devret modeliyle kiraya verildi. Öte yandan yine tesis içerisinde inşaatı süren ve bitme aşamasına gelen Bedesten Çarşısı’nın işletilmesi içinde ihaleye çıkıldı.

2 YILLIK CİROSU 50 MİLYONDAN AZ OLMAYACAK

Öte yandan ihaleye girecek olan firmalardan istenen şartlar ise dikkat çekti. Bedesten Çarşısı, 2886 Devlet İhale kanununun 35/a maddesi doğrultusunda yıllık 500 bin+ KDV bedelle 10 yıllığına kiraya verilecek. İhale 17 Kasım Salı günü saat: 14’de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda yapılacak. İhaleye katılacak olan özel ve tüzel kişilerin en az 10 milyon TL ödenmiş sermayeye sahip olması, 2018-2019 yıllarına ait toplam cirosunun KDV hariç 50 Milyon TL’den az olmaması gerektiği şartnamede yer aldı.

10 ADET DÜKKÂN BULUNUYOR

Yedikuyular mevkiini sadece kış turizmi için değil, dört mevsim kullanılmasını sağlayacak olan Bedesten Çarşısı’nda Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımı yapılacak. Toplam inşaat alanı 2 bin metrekare olan Bedesten Çarşısı’nda 10 adet dükkân, sosyal alan, bay-bayan mescit, WC ve bebek bakım odası bulunuyor.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz