Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde çalışmalarına her geçen gün hız veren, bu anlamda da vatandaşlarının mağdur olmaması ve daima hizmet alabilmesi için tüm ekibiyle gecesini gündüzüne katan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, halkına hizmette sınır tanımıyor. Yaptığı çeşitli yatırımlar, projeler ve çalışmalarla Kahramanmaraş’a cumhuriyet tarihinde yapılmayan yenilikleri getiren, yaptığı yeniliklerle de Kahramanmaraşlılara derin bir nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi de hizmet için düğmeye bastı. Bu kapsamda geçen yıl Eylül ayında yapımı tamamlanarak dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açılışı gerçekleştirilen Canlı Hayvan Borsası’nda hazırlıklar tamamlandı. 5 bin hayvan kapasiteli olan ve Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı, Veterinerlik İşleri ve Mezbahaneler Şube Müdürü Yakup Bilal’in koordinesiyle oldukça modern bir tesis haline dönüştürülen Canlı Hayvan Borsası, bayramın 3’üncü gününe kadar hizmet verecek.

KBMM KURBAN’LA BİR İLK!
Son dönemde yaptığı atak ve hizmetleri sayesinde aldığı ödüllerle çevre illerdeki Büyükşehir Belediyelerini adeta kıskandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ‘KMBB Kurban’ adında mobil kurban uygulaması tasarladı. Apple ve Play Store’den indirilebilen kurban uygulaması vatandaşların hayvanın sağlıklı mı? Aşısı yapılmış mı? Veteriner kontrolü var mı? Cinsiyeti nedir? Gibi çeşitli sorularına yanıt verecek.

BORSAYA EK BİR YOL DAHA AÇILDI
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Veterinerlik İşleri ve Mezbahaneler Şube Müdürü Yakup Bilal, “Yaklaşan Kurban Bayramı sürecinde canlı hayvan borsamız il ve ilçe komisyonları tarafından hayvan satış yerleri olarak belirlenmiştir. Pazartesi gününden itibaren başlayarak bayramın 3’üncü günü akşamına kadar hayvan satışlarımız devam edecektir. Canlı Hayvan Borsamızdaki padokların kiralama sürecine de başlamış bulunmaktayız. Toplam olarak borsamızdaki kapasitemiz 5 bindir. Canlı Hayvan Borsamızı bu yıl farklı kılan durumlardan birisi de ek bir yol daha açılmış olmasıdır. Vatandaşlarımız Onikişubat İlçesi’nden borsamıza geleceği zaman Adana yolunu kullanmayıp, Ağcalı yolundan Onikişubat Asfalt Şantiyesi güzergâhından gelebilirler” ifadelerini kullandı.

BAYRAMA ÖZEL ‘KURBAN PAKETİ’ HAZIRLANDI
Büyükşehir Belediyesi olarak içerisinde bir adet kurban atık poşeti, bir adet et poşeti ve bir adette kasap önlüğünden oluşan kurban paketi hazırladıklarını belirten Bilal, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki kurban satış yerleri komisyon kararı ile Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki eski Suriyeliler kampına, Onikişubat’ta yeni açılan Turgut Özal Bulvarı ve Canlı Hayvan Borsamızdır. Bu yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımıza bir kurban paketi hazırladık. Bu paketleri 3 Ağustos itibariyle tüm ilçelerimizde dağıtmaya başlayacağız. Bu paketimizin içerisinde bir adet kurban atık poşeti, bir adet et poşeti ve bir adette kasap önlüğümüz var. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları içeren broşürümüz ve Kurban Rehberi kitapçığımız var.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Büyükşehir Belediyesi olarak ‘KMBB Kurban’ adında bir mobil kurban uygulaması tasarladıklarını ve bu uygulamayla birlikte Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Bilal, “Bu yıl Kurban Bayramı’na özel ve Kurban Bayramı’ndan sonra kullanabileceğimiz bir mobil uygulamayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu programı Play Store ve Apple Store üzerinden ‘KMBB Kurban’ şeklinde arattırdığımız zaman programımızı indirebiliriz. Bu program nedir? Güzel bir ana ekranı olan programdır. Ana sayfada haberler kısmı var. 6 Ağustos ile Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününe kadar Canlı Hayvan Borsası’nda satış yapılan hayvanların canlı kilogramları, ayakta satış fiyatlarını anlık olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca küpe kontrol kısmına bastığımız zaman hayvanın sağlıklı mı? Aşısı yapılmış mı? Veteriner kontrolü var mı? Cinsiyeti nedir? Gibi sorulara cevap bulabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

İHBAR TELEFONLARI
Uygulamanın detaylarıyla ilgili bilgi veren Bilal, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kentin tüm ilçelerindeki kurban ve satış yerlerini navigasyon olarak belirttiğimiz bir bölüm var. Buradan kurban satış yerlerini arattırabiliyoruz. Hemen altında ise Kurban ve Adak Kesim yerlerini gösteren bir bölüm mevcut. Örneğin Onikişubat İlçesi’nde oturan bir vatandaşımız bu bölüme girdiğinde butonda da Onikişubat’ı işaretlediğinde ilçede hangi kesimhane var? Bu bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıca burada kurbanla ilgili Kurban Rehberi’ni de mobil uygulamamıza ekledik. Son olarak ise ihbar telefonlarımız yer alıyor. Diyelim ki kurbanlığımızı kestik. Kurbanlarımızı kestikten sonra karkasımızda herhangi bir sıkıntı olduğu zaman bu bölümde irtibat telefon numaraları var. Bu bölümde Büyükşehir Belediyesi’nin Çözüm Masası’ndan tutun ilçelerde bulunan tüm ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin telefon numaraları var. Vatandaşlarımız herhangi bir durum olduğu takdirde bu numaraları arayıp, sıkıntılarını dile getirebilirler.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz