Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Eğitime Fiziksel Katkı Projesi kapsamında Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Doğukent Mahallesi’nde inşa edilen ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle eğitime başlayan Sultan Alparslan Anadolu Lisesi, teknolojisi ve mimarisiyle dikkatleri üzerine çekerken, yeni inşa edilmesine rağmen sorunlarıyla gündeme geliyor. Kahramanmaraş’ta merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunan iki okuldan biri olan Doğukent Sultan Alparslan Anadolu Lisesi’nin yolunun asfalt yapılmaması öğrencileri, velileri ve öğretmenleri zor durumda bırakırken, okulun ısıtmasında da sorunların olduğu öğrenildi. Doğukent Çevre Yolu’nun yaklaşık yüz metre altında bulunmasına rağmen, okula çıkan her iki yolun da asfalt olmaması sebebiyle yağışlı günlerde okul çevresi adeta çamur deryasına dönüyor. Okula yürüyerek gelmek zorunda olan öğrenciler ise bin bir zahmetle okullarına girmeye çalışıyor.

ÖĞRENCİLER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR!

24 derslikten oluşan ve 315 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin yolunun asfaltlanması noktasında hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem de sorumlu belediyelere okul yönetimi tarafından başvuru yapıldığı öğrenilirken, öğrenciler seslerini duyurmak amacıyla gazetemiz haber ekibini okullarına davet etti. Haber ekibimiz ise okul çevresini yerinde inceleyerek, içler acısı durumu görüntüledi, öğrencilerinin çağrısına kulak verdi. Sabahları okula gelirken yağmurlu günlerde büyük zorluk çektiklerini belirten öğrenciler, ayakkabılarının ve üstlerinin çamur olduğunu, okula girdikten sonra okulu da kirlettiklerini söylerken, yetkililerden yardım istedi.

HER YERİMİZ ÇAMUR OLUYOR, OKUL DA KİRLENİYOR”

Yağmurlu günlerde okula gelirken yaşadıkları sıkıntıları anlatan öğrencilerden Ahmet Açıksarı, “Benim gibi birçok arkadaşım sabahları ve akşamları okullarına yürüyerek geliyor. Geçtiğimiz hafta çok fazla yağmur vardı, her yerimiz çamur olmuştu. Okula girdiğimizde üstümüzü temizlerken, okulu da kirletiyorduk. Böylelikle okulda temizlik çok fazla yapılıyor. Bu da hademeler adına da kötü bir durum, temizledik hemen sonra geri her yer çamur oluyor. Bunun için okulumuzun yolunun asfalt yapılmasını istiyoruz. Bütün yetkililerden de destek bekliyoruz” dedi.

OKULUMUZA RAHATÇA GİREMİYORUZ”

Bir diğer öğrenci Kübra Reyhan ise okullarının yolunun çok kötü olduğunu, okula gelirken büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Reyhan, “Okulumuzun yolları gerçekten çok kötü. Okula gelirken çok büyük sorunlar yaşıyoruz ve aynı şekilde sadece gelirken değil okula girdiğimiz zaman da ayakkabılarımız çamurlu olduğu için okulumuz çok çabuk kirleniyor. Özellikle de lavabolar. Ne okulu kullanabiliyoruz, ne okula rahatça gelebiliyoruz. Bu çamurdan artık kurtulmak istiyoruz. Bizim sorunumuzu çözebilecek bütün yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Mahmut Beyaz)

Editör: Mahmut Beyaz