Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla gerçekten yakından ilgileniyor. Bir vekil için aslında olması gerekende bu. Sayın Öztunç’un şehrin sorunlarıyla birebir ilgilenmesi konuyu gündeme taşıması vatandaşında takdirini kazanmıyor değil.

Ancak, CHP’li vekil geçtiğimiz günlerde Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek AKEDAŞ’ın tüketicileri ile indirimli elektrik tarifesinin yenilenmesi konusunu gündeme taşımıştı. Öztunç, açıklamasında vatandaşın yanında olduklarını belirterek, “Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum; gelin bir toplantı yapalım ve AKEDAŞ meselesine el koyalım. Aksi takdirde insanlar bu işten çok zarar görecekler. Yoksa 1 Ekim’de meclis açıldığı takdirde TBMM’ye milletvekilliği yetkimi kullanarak meclis araştırması talep edeceğim. Mecliste araştırma komisyonu kurulsun, AKEDAŞ meselesini incelesinler diyeceğim. Bunu yapmaya beni zorlamasınlar” demişti.

Evet, Sayın vekil acaba, Elektrik Piyasasının nasıl çalıştığını, kararlar nasıl alınır ve hangi kurumlarca uygulanır, EPDK’nın web sitesine girip Elektrik Piyasasını bulup tarifelerini inceledi mi?

Elektrik Piyasasında kural neymiş, bu piyasa nasıl işlermiş, AKEDAŞ’ın çalışmaları kurallara uygun mu, değil mi karşılaştırdı mı?

AKEDAŞ’ın yaptığı sözleşmeleri inceledi mi?

Bir söz vardır; “Müşteri her zaman haklıdır” diye. Evet, gerçekten müşteri haklı olabilir, ama burada konu bence iyi araştırılmalıydı. İddiaların altı dolu bilgi ve belge ile desteklemeden karalama kampanyası yapılmamalıydı. Çünkü hedef almaya çalışılan AKEDAŞ’ın sahipleri şehrin istihdamına ciddi katkıları bulunan yine Kahramanmaraşlı iş adamlarından oluşmakta. AKEDAŞ paydaşlarının her birinin bu şehre neler kattığını çok iyi biliyoruz. Bu ‘çamur at izi kalsın’ anlayışından vazgeçmeliyiz.