6 ay önce Resmi Gazete’de yayınlanan ve bugün yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği ile birlikte, araçlara cam filmi taktırmak artık serbest oldu. Henüz dün yürürlüğe giren yönetmenliğin ardından Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi oto aksesuarcı esnaflarıyla görüştük. Esnaflarla yaptığımız görüşmelerde esnaf, bu yasanın işlerini olumlu anlamda etkileyeceğini belirterek, uygulamanın oldukça yerinde olduğunu kaydetti. Hem vatandaşın hem de kendilerinin rahat bir nefes aldığını ifade eden esnaf, özellikle yaz aylarında bir yoğunluk beklediklerini söyledi.

İŞLERİMİZ HAREKETLENİR”
Oto aksesuarcı esnaflarından Enes Ağdur, şunları söyledi: “Cam filmlerinin yasal olması hem vatandaşlar için hem de bizim için çok güzel bir gelişme oldu. Cam filmi güneşten koruyor, cama taş filan değdiği zaman camın kırılmasını önlüyor. Üstelikte güneşin zararlı ışınlarından korkuyor. Kısacası cam filminin birçok yararı var. Bu yasa çıkmadan önce yine vatandaşlarımız gelip, cam taktırıyordu ancak bu sayı çok düşüktü. Bizimde dolayısıyla işlerimiz durgun gidiyordu. Ama şimdi bu yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber bizim işlerimizin de hareketleneceğini düşünüyorum. İnşallah ilerleyen günlerde vatandaşlarımız camlarını bize filmletmeye gelirler ve bizim de durgun olan işlerimiz açılır.”

GÜZEL BİR KARAR”
Bir başka oto aksesuarcı esnafı Ertuğrul Ağdur ise şunları kaydetti: “Uzun bir süreden bu yana işlerimiz durgun gidiyordu. Araçlara cam filmi takıyorduk ama bu çok sık değil, nadiren oluyordu. Ama araçların camlarına film takma serbest olunca bizim de işimize yarayacak diye düşünüyorum. Örneğin bu yasa yürürlüğe girmeden önce bize 3 tane araç geliyorsa, bundan sonraki süreçte bu sayı 10’lara, 15’lere çıkar.”

BUNDAN SONRA İŞLERİMİZ DAHA DA HAREKETLENİR”
Bir diğer esnaf Mikail Özdemir, şöyle konuştu: “Bu yasa Resmi Gazete’de yayınlandı ama boyutu nedir, kapsamı nedir, ne yapılacağı konusunda şu ana kadar hiçbir bilgimiz yok. Şimdi bir yönetmelik çıkacak ve bizde artık ona uyarak hareket edeceğiz. Ama tabii bu bizim için bence güzel bir adım oldu. Bundan sonra işlerimiz daha da hareketlenir. Aracına film taktırmak isteyen vatandaşlar bu yasa ile birlikte artık daha rahat davranacaklardır. Ben bir esnaf olarak bu durumun iyi olduğu ve işlerimizin de açılacağı kanaatindeyim.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz