Birçok çalışmanın hayata geçirildiği ilçede belediyecilik alanında bereket yaşatırken, kısıtlı imkanlara rağmen yeni iş makinaları ile de araç filosunu genişletti. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek içinde yoğun çalışmalarını sürdüren Ekinözü Belediyesi, tüm mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Göreve geldikten sonra ilçede başlattığı çalışmalarla halkın takdirini kazanan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kısa sürede vatandaşları hizmetle buluşturmayı başardı.

SINIRLAR ZORLANARAK EN İYİ HİZMET

Belediye hizmetleri konusunda ilklere imza atan Başkan Çeleğen, yaptığı çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çeleğen, "Hizmet konusunda ilçemizi iyi bir seviyeye getirmek için ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekinözü’nün ve Mahallerinin sorunlarını bilen biri olarak çözüm noktasında en iyiyi yapmanın gayreti içindeyiz. Bu anlayışla sınırlarımızı zorlayarak ilçemize hizmet sunmaya devam ediyoruz" dedi.

İLÇE BÜTÇESİ ARTTIRILIYOR

Bütçe konusundaki sıkıntılara rağmen Başarılı bir şekilde hizmet etme gayreti içinde olduklarını kaydeden Çeleğen, "İller Bankası her ay nüfusa göre belediyelere ödenek gönderir. Bugüne kadar biz bu ödeneği hizmet konusunda sınır olarak belirlemedik. Bütçemizin yetersizliğinin hizmet etmemize engel olmaması gerektiğini düşündük. İlçe merkezinde ve Kırsal mahallerde yolların büyük bir kısmını parke ve asfalt döşeme yaptıklarını ifade eden Çeleğen , "İlçeyi köy görünümünden kurtarmak için geldiğimiz günden itibaren yol yapım çalışmalarına ve sosyal Belediyeciliğe ağırlık verdik. Allah'a şükür bu konuda başarılı sonuçlar aldık. Bu yıl 70 kilometre parke taşı döşemesi de hedefliyoruz. Bununla beraber yaşanan kanalizasyon sorununu asgariye indirdik. Birçok bölgemize yeni hatlar döşedik. Programımıza aldığımız yerlerin de en kısa sürede eksikliklerini gidereceğiz. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizin çehresini değiştirdik, ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti için en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisinde olacağız. Allah bu yolda bizi mahçup etmesin , 3 buçuk Yılda Ekinözü’nün Yaşadığı değişim şehrimizin her köşesinde hissediliyor. her mahalle; büyük değişimden etkileniyor, gelişiyor. Ekinözü İlçemiz Zarafetin ve asaletin, yiğitliğin ve samimiyetin, temizliğin ve huzurun sembolü Kahramanmaraş’ımızın en güzel ilçelerinden biri. İçmeleriyle tertemiz, vakur ve mütevazı bir ilçe. Ekinözü’ne hizmet ettiğimiz ölçüde hepimizin yaşatan ve ruh dünyamızı, varlığımızı anlamlı kılan Abdurahim Karakoç’a Bahaeddin Karakoç’a, Ekinözü’nün güzel insanlarına hizmet etmiş olduğumuzu biliyoruz. 13 bin metrekare alan üzerinde 780 bin TL’lik bir yatırımla içerisinde futbol ve basketbol sahaları bulunan Ekinözü ilçe parkını kısa sürede tamamlayarak hizmetinize sunduk. Kırsal mahallerimize oyun grupları kurduk. 21 kilometrelik Elbistan ilçesi bağlantı yolunu sıcak asfaltla buluşturduk. Ekinözü’nde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Öğrencilerimiz için deneme sınavları yapıp dereceye girenleri gezilere götürüyoruz. Yaz spor okulları düzenliyoruz. Çiftçilerimiz için ceviz ve çilek fidanı, ana arı yardımı, Sulama borusu yardımı, sulama kanalı yapımı gibi çeşitli tarımsal destek çalışmaları yürütüyoruz. Ekinözü İlçe merkezinde 13.1 milyon TL’lik 238 kilometre sıcak asfalt ve sathi kaplama asfalt yatırımı yaptık. 29.500 metrekare alanda 345 bin TL Yatırımla parke döşeme çalışmaları yaptık. 2.3 Milyon TL8.2 Yatırımla 70 km içme suyu yatırımları, yatırımla kanalizasyon ve yağmur suyu hatları gibi altyapı çalışmaları yaparken bir yandan kırsal mahallerimizdeki grup yollarını genişleterek asfalt ve parke çalışmaları yapıyoruz. Birkaç yıl içersinde Ekinözü Kahramanmaraş’ımızın en güzel ilçelerinden birisi aynı zamanda en gelişken ilçelerinden birisi olacak inşallah. Umudumuz budur. Hedefimiz budur, çabamız gayretimiz bu yöndedir” diye konuştu.

EĞİTİMDEN ALT YAPIYA SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN, SPORA…

Çeleğen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halka hizmet hakka hizmettir, belediyecilikte belediye başkanın gönlünde çok fazla hizmet vardır. Belen yolunda milletvekillerimizin gayretiyle iyileştirme yapılıyor ama inşallah orası zaten bir tünel ile her türlü etüt projesi bitti, baharda yâda 2018 yılında tünel ile yapılacak. Bizim iki yıllık meslek yüksekokulu talebimiz var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız grup yollarımızı yapacak. Şuan Cela deresi isminde bir yer var. Aşağı içme bitimine kadar. Biz devlet su işleri ile görüştük. 12 trilyonluk bir yatırım. Bizim Ekinözü boruları vardı. KASKİ ihale ederek yenileme çalışmasına başladı. Su şebekesi ve depolarımız yenileniyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 3 trilyonluk taziye evi yapıyor. Nikâh salonumuz hazır hale geliyor. Belediyespor Kulübü sosyal tesisimiz var. Ekinözü için her şeyi mutlaka yapacağız.

MESİRE ALANI ÇALIŞMASI

Ekinözü'nün eğitim alanında da kabuğunu kıracağını belirten Başkan Çeleğen, "Ekinözü'müze 2 yıllık bir yüksekokul kazandırma girişimimiz var. Sosyal ve kültürel alanda da birçok yatırımın ilk adımlarını attık. İlçemize Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, düğün ve toplantı salonları yapacağız. Özellikle bayanlarımızın sosyal ve ekonomik aktivitelerini gerçekleştireceği bir merkez yapımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. İlçemizin jeotermal alanda da ön plana çıkması, içmelerdeki acı suyun şişelenmesi için projeler hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle İlçemize hizmet etme gayreti içeresindeyiz, Heyik mevkisinde 75 dönümlük bir alanı mesire bölgesi haline getireceğiz. Kadın Yaşam Merkezi, Spor TOTO’dan 4 halı saha aldım gençlerimiz için. Mahallelerimize halı saha yaptırıyoruz. Şuanda Büyükşehrimiz bir adet taziye evi sosyal tesis yapıyor. Belen yolumuza asfalt yapıldı, şuan köylerimize parke taşı yapıyoruz. Bu hizmetlerin getirilmesinde büyük rolü olan Ekinözü'nün, Elbistan'ın, Kahramanmaraş'ımızın medarı iftarı, her zaman şahsiyetiyle, onuruyla, duruşuyla, sayın Cumhurbaşkanımızın, dünya liderinin yol arkadaşları AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal'a teşekkür ediyorum. Hizmetler mutlaka gelecektir. Ama fani bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimizi sevelim, sayalım, gelişi güzel şeylerle insanları yıpratmayalım. Sizden bunu arz ediyorum. Biz siyasi tarihimize baktığımız zaman, Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman bir Mahir Ünal yetişmedi. Bir daha Ekinözü'ne, Kahramanmaraş'a Mahir Ünal gelmez. Biz buna sahip çıkacağız. Hizmetlerimiz gelecek.

HER ŞEYİMİZ İNSAN ODAKLI

Tüm çalışmaları insan odaklı yaptıklarını anlatan Çeleğen, "Zaten bizim Genel Merkez AK Parti programında Dünya Lideri sevgili Cumhurbaşkanımız zaman zaman bunu söylüyor. Bizim her şeyimiz insan odaklı insanımıza değer veriyoruz Vatandaşın şikâyeti memnuniyet ile karşılıyoruz. Anında talepleri yerine getiriyoruz. İnsanların yaşadığı yerlerde sosyal anlamda mutlaka ufak şikâyetler olur. Bizde bunları değerlendiriyoruz.

2019 SEÇİMLERİ ÖNEMLİ

2019 seçimlerinin önemli olduğuna vurgu yapan Çeleğen, konuşmasına şöyle devam etti:"2019 yılı bizim için çok önemli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylediği gibi Türkiye’de bir sistem değişikliği oldu. Şuan da Cumhurbaşkanımız gurur ve kibir bırakın vatandaşın bütün sorunları ile ilgilenin ülkemizin birçok düşmanı var Avrupa’da inşallah 2019 yılında bütün gayretimizle yüzde 55’le Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız. Bu necip millet gelir dağılımdan daha çok faydalanacak ülkemize Cumhurbaşkanımız çağ atlatacak. Ben herkese buradan sevgi saygılar sunuyorum.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz