Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen +1 Sevgi Festivali’nde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, önemli olanın engellerin yürekte olmaması olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “ Çok değerli hemşehrilerim, sevgili çocuklar, biz şuna inanıyoruz. Engeller yürekte olmasın. Asıl sorun orada. Yürekte engel olduğunda bu aşılmaz ve aşılması imkansız. Yani kalpler mühürlendiğinde bunun çaresi yok ama bunun dışında her tülü engelin aşılacağı inancındayız.

Beş yıldan bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak tüm engelleri aşarak, şehrimizi daha yaşanılabilir, daha kolay hale getirme gayreti içinde olduk. Bu beş yıllık süreç içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Bununla ilgili bir şube müdürlüğü kurduk. Biraz olsun ailelerimizin yükünü alabilir miyiz diye hep çırpındık durduk. Hamdolsun belli bir noktaya da geldi. Bundan sonraki süreçte de daha iyi noktalara geleceği inancındayız. Annelerden Allah razı olsun. Bu engellerin aşılmasında, hayatın kolaylaşmasında, eskiden söylendiği gibi anneler saçını süpürge ediyorlar.

Şehrimizdeki engellerin aşılmasında, daha mutlu daha huzurlu yuvaların olmasında annelerin payı yüzde yüz ve daha fazladır. Bizim yaptıklarımız onların yanında zerre-i miktar gelmez. Ben tüm anneleri tebrik ediyorum, Allah razı olsun onlardan” diye konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel ve AK parti Milletvekili İmran Kılıç birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından eğlence programına geçildi ve özel eğitim okullarında okuyan öğrenciler sırasıyla gösterilerini sunarak gönüllerince eğlendiler.

Dev Oyun Parkurunda şişme oyun gruplarında eğlenen çocuklar, Palyaço, Nasrettin Hoca, Keloğlan gösterilerinin yanı sıra yöresel oyunlar oynandı ve konser düzenlendi.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz