Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Başkan Fatih Mehmet Erkoç’ta katıldı. İl genelinde değişik okullardan gelen öğrencilere hayvan sevgisinin aşılandığı etkinlikte konuşan Başkan Erkoç, sözlerine Batman’da şehit düşen 7 askere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Hayvanların toplumda çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Başkan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm canlıların şehirde güzel bir şekilde yaşaması için gayret göstereceklerine dikkat çekti. Kısa bir süre içerisinde Elbistan’da Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açacaklarının bilgisini veren Başkan Erkoç, konuşmasının ardından çocuklarla yakından ilgilendi. Oldukça güzel ve renkli görüntülere sahne olan etkinlik Başkan Erkoç’un öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

BURASI ÇOK ÖNEMLİ”
“Belediye olarak bu sokak hayvanlarının da şehrimizde en rahat şekilde herhangi bir zulme maruz kalmamaları için yolda vatandaşlarımıza zarar vermemeleri için her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz” diyen Başkan Erkoç, “Şu an Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize ait olan Hayvan Barınağındayız. Konuşmama başlamadan önce bugün çok üzücü bir haber aldık. 7 askerimiz alçak bir saldırı sonucu şehit oldu. Onlara Allahtan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bugün burada sevgili genç kardeşlerimizle beraber bir etkinlik yapıyoruz. Burası çok önemli. Burası korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının barındırıldığı bir alan. Konaklama alanı. Onların doğal yaşama döndürülene kadar bekletildiği bir pansiyon diyebiliriz buraya. Çünkü onlarda canlı. Onların da duyguları var. Bizde belediye olarak bu sokak hayvanlarının da şehrimizde en rahat şekilde herhangi bir zulme maruz kalmamaları için yolda vatandaşlarımıza zarar vermemeleri için her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz. Çünkü kontrol altına alınmazsa hem vatandaşlarımız için sorun teşkil etmekte hem de kendilerinin yaşamı sorun haline gelmekte” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Başkan Erkoç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz bu barınakla bu sorunu çözdüğümüz inancındayım. İnşallah Elbistan bölgemizde de bir barınak yapıyoruz ve şu an ekibimizi çok güçlendirdik. Yeni veterinerler, yeni çalışanlar aldık. Özellikle sokakta başıboş gezen hayvanların ıslahı için onların tedavilerinin yapılması ve yeniden doğal hayata kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek. İnşallah tüm canlıların şehrimizde en güzel şekilde yaşaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz