Kesintisiz iletişim parolası ile 2015-2017-2018 yıllarında yapılan 3 tünel kavşak trafiği rahatlatırken kavşak düzenleme çalışmalarında ki mesajlar ise vatandaştan takdir topluyor. 6 ay önce trafiğe açılan ve şehir merkezine inişi yaklaşık 12 dakika kısaltan yolda kaza oranlarının düşmesi vatandaşın da takdirini topladı.

Konu hakkında Manşet Gazetesi ve Manşet TV mikrofonlarına konuşan Arif Kısacık, mahallenin çok sakin hale geldiğini belirtti. Kısacık: “Karamanlı mahallesi esnaflarındayım. Burası önceden çok kazanın olduğu yerlerdi. Hatta bizzat gördüğümüz kazalarda var. sağ olsun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç burada güzel bir çalışma yaptı. Göbek çok güzel oldu, ayrıca alt geçitte çok güzel oldu. Üstü baya sakin bir hale geldi. Kaza oranı yüzde 100 düştü diyebilirim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı tüm projelerin hepsini destekliyoruz. Çok güzel projeler oldu” dedi.

PROJELER İLE ÇOK ÇOK İLERİYE GİTTİK

Karamanlı mahallesi esnaflarından Hüseyin Erzengin ise şunları dile getirdi: “Eski hali buranın trafik keşmekeşti. Burada trafik ışıkları vardı, baya gürültü oluyordu sabah saatlerinde. Biz bu gürültüden çok rahatsız oluyorduk. Ama şu anda çok sakin bir şekilde işi olan üste çıkıyor, işi olmayan alttan gidiyor. Abdulhamithan kavşağının olması daha iyi oldu. Oradan da baya bir sıkışıklık oluyordu. Yapım aşamasında sıkıntı yaşadık ama şu anda çok çok rahatız. Kahramanmaraş’ı birilerine anlatırken hizmetin geç kaldığını ama şu anda çok çok ileriye gittiğini şu anda hızlı ilerledi, ama buraların 10 yıl önce yapılması gerekiyordu”

HİZMET BÖLGENİN KADERİNİ VE BÖLGENİN TRAFİGİNİ DEĞİŞTİRDİ

Tünel kavşaklar yapılmadan önce Binevler bölgesinden çarşı istikametine gidecek bir sürücü yaklaşık 15 dakikalık bir yolu gözden çıkarırken şu anda 2,5 dakikada istediği yere gidebiliyor. Kuzey Çevre Yolunun trafiğe açılması ile trafikte az işlerde çok süre geçirilecek.

13 DAKİKA KISALDI

Necip Fazıl Kültür Merkezinden 50 KM sabit hızla çarşı merkezine inmeyen çalışan bir sürücü, ulaşacağı yere 13 dakika daha kısalttı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un “Kesintisiz Ulaşım Zamanı” sloğanı ile başlattığı ulaşım atağı şehir içi trafiğine sihirli değnek etkisi yaptı. Binevler, Yatılı Bölge civarından şehir merkezine inmek isteyen sürücüler, önceleri 14-15 dakikayı gözden çıkarırken şimdi yapılan tünel kavşaklar ile bu rakam 3-4 dakikaya geriledi.

Manşet TV ve Manşet Gazetesi tarafından önceki gün yapılan testte, Necip Fazıl Kısakürek Merkezi önündeki ışıklarından Ulu Cami ışıklara ulaşım 2 dakika 46 saniye sürdü. Sabah işine gitmek için veya akşam evine dönmek isteyen bir sürücü 13 ila 15 dakika arasında evine ulaşmış olacak. Birçok kişinin hayal olarak baktığı tünel kavşakları bitiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve proje ekibi, şehrin gelişen ihtiyaçlarına göre yeni projelerini ise hazırlıyor

ÖZLEM BİTİYOR

1946 yılına kadar komşu illerine ve kuzey ilçelerine ulaşımı bulunmayan Kahramanmaraş, 2014 yılında kavuştuğu Büyükşehir yasası ile yol ağına kavuştu. Şehri nazar boncuğu gibi kaplayan Kuzey Çevre yolu açılmak için gün sayarken, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

1920 yılında kendini kurtararak bende varım diyen Kahramanmaraş, muasır medeniyet seviye hizmetini 2014 yılında almaya başladı. Ekonomisinin yanında modern belediyecilik ve mega şehircilik hareketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alan kent, akıllı kavşakları, geniş yolları ile adeta Avrupa kentleri ile yarışıyor. Şehri gerdanlık gibi kaplayan toplam uzunluğu 30 KM’yi bulan Kuzey Çevre Yolu bittiğinde şehrin trafik sıkıntısı bitecek. Ayrıca şehir içi trafiğe sihirli dokunuş yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çukurova Tünel kavşağının çok kısa süre sonra hizmete açması ile şehir içi trafiğe de akıcılık getirecek.

HİZMET AŞAMA AŞAMA GELDİ

Kırsaldan şehre doğru bir yatırım hattı izleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, hizmetinin birinci yılında kırsal mahallelerin tüm ihtiyaçlarını sağladı. Hizmetinin ikinci yılında su şebekesi ve teknik belediyeciliği yaygınlaştıran Erkoç, şehri ilmek ilmek hizmet ile işledi. Saha ve proje ekipleri ile hizmetin üçüncü yılında ise mega ve prestij projelerle hız veren Erkoç, Yedikuyular Kayak merkezi başta olmak üzere tüm projeleri bitirerek vatandaşın özlemini çektiği modern kent statüsüne kavuşturdu.

72 YILLIK PROJE

1946 yılına kadar yolu bulunmayan 72 yıl sonra şehrin süliyetine uygun bir yol yapımı için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi Kuzey Çere Yolunda sona geldi.

Konu hakkında bir açıklama yapan yetkililer: “Bu bölgede ilk hitap çalışmalarımız son aşamasına gelmiş bulunmakta. Şuan ki çalışma yaptığımız yerde drenaj çalışmalarımız devam ediyor. Son kademe duvarlarımız bitme aşamasına geldi. Kısa süre zarfında bitirip ikince etabın hazırlıklarına aynı ekiple başlıyoruz. Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç refüj projelerinden biri. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Vatanımıza, İlimize böyle bir hizmet böyle bir yol kazandırdığı için. Bizlerde bunun hayalini, projesini gerçekleştirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz. Şuan yolumuzda 35 adet ekskavatörümüz var. 7 tane greyder,8 tane dozer,5 tane silindirimiz çalışıyor. Yaklaşık olarak 40 tane de kamyonumuz bulunmakta. Çalışmalarımızı son hızla devam ediyor. Çok kısa zarfında bu etabı tamamlayarak diğer etaplarla birlikte yolumuzu tamamlamış olacağız”

Haber : Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz