Özellikle son birkaç yılda eğitim alanında birlikte birçok önemli projeye imza atan, öğrencileri moral, motivasyon ve sınava en iyi şekilde hazırlamak adına büyük bir özveri ile çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Başarıyı okulla yakala’ projesi adı altında bir yeni çalışmayı daha hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerine getirdiği LGS’ye öğrencileri hazırlamak adına düğmeye basan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bir deneme sınavı yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik destek sağladığı proje kapsamında il genelinde 304 okulda yaklaşık 21 bin 8’inci sınıf öğrencisi sınava girdi.

Projenin tanıtımı ise Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti. Tanıtıma; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın yanı sıra ilgili yetkililer ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, soruları tamamen kendilerinin hazırladıklarını söyledi. Bu deneme sınavının öğrenciler adına çok önemli bir sınav olduğunu ifade eden Akkurt, bu sınavla birlikte öğrencilerin kendilerini iyi bir şekilde test edebileceklerini kaydetti. Genel Sekreter Züver Çetinkaya ise belediye olarak öğrencilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, sınava giren öğrencilere başarılar diledi.

KENTİN GELECEĞİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”
Akkurt, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı’nda bu yıl itibariyle 8’inci sınıftan 9’uncu sınıfa geçen öğrencilere yerleştirme sistemi ile ilgili farklı bir uygulamamız var. Milli Eğitim Bakanlığı mahalli yerleştirme yapacak ama onun öncesinde sınava giren yâda 8’inci sınıftan mezun olan öğrencilerin toplamının yüzde 10’nunu liseye sınav ile yerleştirecek. Dolayısıyla geçen yıla göre sistemimizde bir farklılık oluşmuş oldu. Bütün okullarımız sınavla öğrenci almayacak sadece belli okullarımız sınav ile öğrenci alacak. Bu sınavla öğrenci alacak okullarımıza öğrencileri seçmek için bir deneme sınavı planlaması yaptık. Daha doğrusu 2 deneme sınavı planlaması yaptık. Bugün birincisini yapıyoruz. Bundan yaklaşık bir ay sonrada Mayıs ayının içerisinde 2’nci sınavı yapacağız. Sınavımızın özelliği şu; bu sınavın sorularını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz hazırladık. Zorluk derecelerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu standartlarda müdürlük olarak biz planladık. Olabildiğince güzel sorular olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda bu soruların basımını ve dağıtım işlerini üstlendi. Bir işbirliği içerisinde Kahramanmaraş’ın eğitimine katkı sunmak adına bu sürece geldik. Zaten biz Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ‘Başarıyı okulla yakala’ adlı projeyi büyük bir özveri ile yürütüyoruz ve bu projenin çıktılarından bir tanesi de bu deneme sınavı.”

21 BİN ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ”
Sınava il genelinde 21 bin öğrencinin girdiğini belirten Akkurt, “Bugün itibariyle yaklaşık 21 bin öğrencimiz bütün ilçelerimizde aynı anda sınavımıza başlıyorlar. Biz bu sınavı 304 okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Bunların okuması, sınav değerlendirmeleri yine burada yapılacak ve en kısa zamanda öğrencilerimize ulaştırılacak. Biz öğrencilerimizin sınava girmeden önce hem sınav heyecanını yenmelerini hem de karşılaşabilecekleri soruların zorluk ve kolaylık oranlarını görmelerini istedik. Bu konuda bize katkı sunan, bu çabamıza olumlu katkılar sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey olmak üzere çalışma ekibine, bu soruların hazırlanmasında emek veren mesai arkadaşlarıma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan strateji birimindeki yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin tamamına da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINI ARTTIRMAK”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu sınavlara destek vermekten dolayı mutluyuz. Hakikaten başkanımızın seçim çalışmalarında biz öğrencilerimizin 2’nci meclisi olacağız vaadini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çok iyi çalışmalar yürüttük. Birlikte birçok projelere imza attık. Bunlardan birisi de bugün yapılan liselere geçiş sınavı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte daha çok lojistik destek sağladık. Temel amacımız Kahramanmaraşlı gençlerimizin özellikle bu yıl sınav değişikliğinden ötürü zarar görmemeleri ve başarılı olmalarını sağlamak. Yine başkanımızın öğrencilerimizin ikinci velisi olacağız ifadesine binaen birçok okullar yaptık ve bazılarını Milli Eğitim Müdürlüğümüzün emrine verdik. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz