Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısı salı günü gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemindeki maddeleri ve gündem dışı gelen maddeleri görüşerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemin 1. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Yılı Performans Programı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 2016 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının İlan Reklam Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyona havale edildi.

Gündemin 4. maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının yol yetki devri ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyona havale edildi.

Gündemin 5.maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının İlimiz muhtelif yerlerinde bulanan 572 araçlık cadde kenarı ücretli park alanlarının işletmeciliğinin AKBEL A.Ş. ye devri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Afşin Sanayi ve Ticaret Odasıyla işbirliği yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Elbistan Sanayi ve Ticaret Odasıyla işbirliği yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının 2015-2016 yılları içerisinde çiftçilerimizi desteklemek amacıyla tarımsal ürünlerde destek ve katkı oranlarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının iş makinesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanımı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanımı hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının paletli ve tekerlekli ekskavatör alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının paletli ve tekerlekli ekskavatör alımında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanımı hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyona havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının 15 adet Damperli Kamyon alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının 15 adet Damperli Kamyon alımında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanımı hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 10 adet otobüs alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 11 adet otobüs alımı için İller Bankasından kredi kullanımı için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Araştırma ve Geliştirme Dış İlişkiler Müdürlüğünün Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Temsilcileri ile Göksun Soğuk Hava Deposu yapılması mutabakatına istinaden Fizibilite Raporu çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti belediyemize ait şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan 37 adet işyerinin kira sürelerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Saray Bosna’da gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreşçisi Ertuğrul Kahveci’ye 3 tam Cumhuriyet Altını verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinden 46. Maddesine kadar olan diğer maddeler ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir önceki meclis toplantısında komisyonlara havale edilen raporların görüşülmesine geçildi.

Raporların görüşülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 18 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 13.30’da toplanacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz