Konferans salonunda, minik öğrencilere, evde dikkat etmeleri gereken konularla, yangın anında ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Evde, parkta ve piknik alanlarında ateşle, elektrikli eşyalarla oynamamaları, ilaç-deterjan gibi maddelerden uzak durmaları, torpil-maytap patlatmamaları, cam şişeleri çevreye atmamaları, gördükleri cam kırıklarını da poşete toplayıp çöpe atmaları gerektiği anlatıldı. ‘’Aksi halde, evimizde, parklarda ve piknik alanlarında yangına sebep olabiliriz’’ denildi.

Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Cahit Küçükönder, kreş öğretmenleriyle yaptığı sohbette; ‘’istatistikleri göre, ülkemizde her yıl çıkan yangınların yaklaşık % 20’si çocukların ateşle oynamasından kaynaklanıyor. Çocuklar bu yönde de eğitilirse olumlu sonuçlar alınır’’ dedi.

Ardından, itfaiye erleri tarafından küçük bir tatbikat yapıldı. Yangın tatbikatını heyecanla izleyen minikler, itfaiyeci ağabeyleriyle bol bol resim çektirdiler.

Yaklaşık 2 saat süren misafirliğin sonunda, minik öğrenciler, güzel bir anı ile İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan ayrıldılar.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz