Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eğitim alanındaki yatırımlarına aralıksız olarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahya Kemal Mahallesi’nde yapılacak imam hatip lisesi ve 300 kişilik pansiyonun yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü tarafından proje ve kontrolü yürütülecek olan Tenzile Erdoğan 24 derslikli imam hatip lisesi ve 300 kişilik pansiyon yapımı Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak. Tesisler 14000 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilecek. Proje üzerindeki peyzaj düzenlemeleri hariç tüm yapının toplam inşaat alanı 15.000 metrekare civarında olacak. Tesislerin hepsi engelli öğrencilerimizin de kullanabileceği şekilde tasarlandı.

Lise binasının oturum alanı 846 metrekare olup toplam inşaat alanı 5076 metrekaredir. Eğitim yapısı bodrum+zemin+4 kattan oluşmaktadır.

İçerisinde 24 adet derslik, birer adet kütüphane, birer adet fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı, birer adet resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, beden eğitimi dersliği ve idari birimler bulunmaktadır.

Peyzaj alanı olarak 9.000 metrekarelik bir bahçeye sahip olan eğitim tesislerinin bahçesinde yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı, açık spor sahaları ve otoparkın yer alması planlanmaktadır.

Aynı tesiste eğitimine devam eden öğrencilerin barınma ihtiyacı için otel tipi pansiyon projelendirildi. Pansiyon binasının oturum alanı 1892,15 metrekare olup toplam inşaat alanı 9460,75 metrekaredir. Pansiyon binası bodrum+zemin+3 kattan oluşmaktadır. Otel tipi olan pansiyon binası 300 kişiliktir. Odalar 4’er kişiliktir ve çalışma düzeni yer almaktadır. Zemin Kat: Yemekhane, idari birimler, engelli öğrenci yatak odası, misafir odaları, bekleme salonları ve yatakhaneler yer almaktadır.

Normal Katlar (1,2 ve 3. Kat): Yatakhaneler, fitness salonları, dinlenme salonları ve çalışma odaları yer almaktadır.

Bodrum Kat: Teknik birimler, yemekhaneye ait mutfak, sığınak ve depolama birimleri yer almaktadır. Çevre Düzeni İmalatları: Çevre düzeninde otopark, basketbol, voleybol ve futbol sahası, açık oturma yerleri ve futbol sahasına ait tribünden oluşmaktadır.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz