Kıbrıs Meydanı, Azerbaycan Bulvarı, Yeni Hükümet Caddesi ve Trabzon Caddesi’nde yürütülen çalışmada çift parklanmadan kaynaklanan trafik akışındaki yoğunluğun ortadan kaldırılması için trafik polisleri ile zabıtlar ortak hareket ediyorlar.

Uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan: “ Şuan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ekipleriyle İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğümüzün ekiplerinin ortak bir projesini yürütüyoruz. İlimizin merkezi bölgesinde özellikle Kıbrıs Meydanı Azerbaycan Bulvarı, Yeni Hükümet Caddesi ve Trabzon Caddesinde aşırı bir trafik yoğunluğu oluyor tabi yapılan çift parklar da buradaki trafik akımını olumsuz etkiliyor. Bu saydığım güzergâhlarda trafik akımının düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak, hızlandırması amacı ile özellikle çift sıra parklarla mücadele, kaldırım işgalleri, yaya geçitlerine park eden araçlar, engellilere ayrılan yerlere park edilen araçlarla ilgili trafik zabıtamız ile beraber yaptığımız bir protokolde ortak ekipler kurduk.

Ortak ekiplerimiz Zabıta Müdürlüğüne ait araçlarla geziyorlar ve bu bahsettiğim kural ihlallerine müdahale ediyorlar. Yeni bir proje yaklaşık bir haftadır uygulamaya başladı. Faydasını görmüş bulunmaktayız. Vatandaşlarımıza yine tekrar hatırlatıyorum. Bu saydığım, özellikle merkezi güzergâhlara çift sıra park yasağına uymalarını rica ediyorum. Bu merkezi bölgede trafik akımının devamlılığını sağlamak önemli. Tıkanıklığı açmak için çift sıra park yapmasınlar. Özellikle engellilerimiz için ayrılan yerlere park etmesinler ve yine kaldırımlarda engelli rampası bulunuyor buraların önüne park eden araçlar oluyor bunları devamlı suretle çektiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan uygulamanın İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği yürütüldüğüne işaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Eyüp Karataş ise yaptığı açıklamada: “Bu çalışma Büyükşehir Belediyemiz ile İl Emniyet Müdürlüğümüz arasında yapılan bir iş birliği protokolüdür. Amacımız sokak, cadde, bulvarlarımızı araç ve yaya trafiğine açık bulundurmak. Bu çalışmayla araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi, Şeyhadil Bulvarı, Ali Said Zarifoğlu Bulvarı gibi trafik yoğunluğu olan bölgelerimizde hatalı parklanma ikinci sıra parklanma, kaldırım işgallerini önlemektir. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Bu çalışmanın güzel bir çalışma olacağını umuyoruz. Ve halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz