Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediyecilik modelini şehre en iyi şekilde uygulayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, enerjisinin tümünü şehri kalkındırmak için harcıyor. Yıllarca merkezden gelen paranın bölünmesi sonucu yatırımlar yapılamıyordu. 2014 yılında büyükşehir yasası ile yatırım kalemleri tek elden çıkması yatırımların hızlı şekilde olmasını sağladı. Şu anda Kahramanmaraş’ta mega projeler ve normal belediye hizmetleri vatandaş ile buluşuyor.

Konu hakkında Manşet TV’ye bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2014'ten bu yana ilk yılımızı hep teşkilatlanma, belediye yapısının oturması, Büyükşehir belediye algısının oturmasına yönelik 2.yıldan bu yöne de artık projelerimize başladık. Ve onları hayata geçirmeye başladık. Geldiğimiz nokta ise işi başarmış olduğumuzu gördük fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Yapacağımız çok daha işler var. Çünkü Kahramanmaraş’ı Türkiye'de on şehrin arasına girdirme çabamız var” dedi.

10 YILDA İLK BELEDİYE OLACAĞIZ

Çetinkaya, belediyecilik hizmetinde ilk ona girmek için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bizden önce Büyükşehir olmuş belediyelerinde önüne geçerek il 10'a belki ikinci on yılda da ilk 5'e girme gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla yapacağımız çok iş var. Bugüne kadar yapmış olduğumuz projelerin üzerine katarak yeni yeni proje çalışmalarımız var. Kahramanmaraş Akdenizin incisi diyoruz ve buna layık olacak şekilde de çalışmalarımız devam ediyor.

Bu sene Yedikuyular kayak merkezimizi açacağız. Bu konuda iddialıyız. Bu bölgede başka kayak merkezi yok. Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Kilis ve birçok bölgeye hitap ediyor. Yapmış olduğumuz proje itibariyle de süresi en fazla uzun olacak şekilde proje gerçekleştirdik. Umudumuz ve bunu ilk sezonda da ispat etmek. Tabi bu sadece kayak merkezi değil yapay plaj, millet bahçesini bitirdik şimdi Kılavuzlu’nun kenarında reklasyon alanı bir spor alanı oluşturuyoruz. Dediğim gibi projelerimiz devam ediyor. Kahramanmaraş’ı layık olduğu yere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz.

KAVŞAK PROJELERİ

Karamanlı kavşağını yaptık ve orada trafik akışında hız kazandırdık. Şimdi Çukurova kavşağı bitince orda da bir hız kazanmış olacak. Aynı zamanda Çukurova kavşağının bağlantıları üzerinde de çalışmalar yapıyoruz. Kahramanmaraş’ın merkezinin üzerinde trafik sirkülâsyonu çalışmalarımız var. Sanayiden gelen trafiği tamamen şehir merkezine girdirmeden şehrin diğer bölgelerine aktarmaya yönelik çalışmalarımız var. Çukurova kavşağı da bunun bir parçası. Karamanlıda bunun bir parçası. Diğer çalışmamalarla daha da rahatlatmaya çalışıyoruz. Yönlendirici elektronik levhalarımız şehrimizin çeşitli yerlerine kurduk. Oradan da trafik akışını Büyükşehirlerde görmüşsünüzdür İstanbul, Ankara da filan cadde yoğun filan kavşak yoğun şeklinde duyurularla sürücülerimizi yoğun olan bölgeye sokmadan evlerine, iş yerlerine veya gidecekleri yerlere en kısa sürede yönlendirme yapılıyor”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz