31 Mart yerel seçimlerine bir haftadan az bir süre kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Pazarcık’a adeta çıkarma yaptı. Beraberinde Cumhur İttifakı MHP Milletvekili Sefer Aycan’la Pazarcık’a giderek, birtakım temaslarda bulunan Güngör, Cumhur İttifakı’nın organize ettiği miting ve Uğur Işılak konserine katıldı. Katılımın yoğun olduğu ve oldukça renkli görüntülere sahne olan mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, “Biz açık bir ittifak yaptık. Adı sizin ittifakınız Cumhur İttifakıdır. Bu bir siyasi ittifak değil. Bu, konu beka olunca, vatan olunca, millet olunca siyaseti geriye bırakanların ittifakıdır. Ama birileri Kandil ile açık ittifak yaptılar. Sizin vereceğiniz oylar ile 1 Nisan’da elde edeceğimiz sonucun kimi sevindireceğini kimi üzeceğini elinizi vicdanınıza koyarak karar verin ve ona göre oy verin” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞE DEĞER VEREREK GELECEĞE İNŞA EDEBİLİRİZ”

Geçmişe değer vererek geleceğin inşa edilebileceğini savunan Güngör, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Biz geçmişe değer vererek geleceğe inşa edebiliriz. Bugüne kadar Kahramanmaraş’ımızda ve her kademesinde görev yapmış, bu şehre bu ilçelerimize değer katmış bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ama özel olarak belediye başkanımız Yakup Hamdi Beye de yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak değişimidir. Biz bu ekibin bir parçasıyız. Bundan sonra da İbrahim Yılmazcan Hocamızla inşallah bu yola devam edeceğiz. 31 Mart’a sayılı günler kaldı. Bu seçimin birkaç önemli sonucu var. Özellikle bütün hemşerilerimizden mutlaka sandığa gitmelerini ve sandıklara sahip çıkmalarını istirham ediyorum. Ama biz 31 Mart’ta bir yerel yönetimler seçimi yapıyoruz. Vereceğiniz oyların birkaç anlamı var. Birincisi 2014’te Büyükşehir yönetimine dâhil olan Kahramanmaraş’ımızda bir büyükşehir belediye başkanı bir ilçe belediye başkanı seçeceksiniz. Bu kardeşiniz hemşeriniz. Uzun yıllar Belediyecilik alanında çalışmış bir kişilik olarak Büyükşehir Belediyelerinin başarısı Büyükşehir ile ilçenin uyumuna bağlıdır. Büyükşehir bir gövde ise İbrahim Yılmazcan benim kolum olacak. Benim kolumu koparmayın.

“YETKİYİ VERDİĞİNİZDE BİZİM ELİMİZ GÜÇLENECEK”

“Bizler Cumhur İttifakının adayları olarak bu yetkiyi verdiğinizde bizim elimiz güçlenecek, kolumuz güçlenecek ve size daha fazla hizmet edeceğiz” diyen Güngör, şunları kaydetti: “Büyükşehir ile uyumu sağladığımızda aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın adayları olarak hükümette de en üst düzeyde çalışmış olacağız. Buda bir kat daha fazla hizmet demektir. Türkiye büyüdükçe, Türkiye güçlendikçe, Türkiye bölgesinde daha büyük aktör oldukça mazlumların ümidi oldukça düşmanlarımızda boş durmuyor. 31 Mart’ta bir belediye başkanı seçmemizin yanında biz geleceğimizi seçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi sınırlarıyla sınırlı olan bir bölge değil. Bizim bir gönül coğrafyamız var. Biz güçlü olduğumuzda, biz büyük olduğumuzda biz iri olduğumuzda gönül coğrafyasındaki kardeşlerimizde daha güçlü olacak. İşte 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın başarısı Türkiye’nin başarısı, gönül coğrafyamızın başarısı olacak. Ben hemşerilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhur İttifakı’na en yüksek desteği vereceğinden hiçbir şüphem yok. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılmaz denilen birçok şeyi yaptı. Türkiye ile ve liderimizle neden uğraşıyorlar? Yeni Zelanda’daki terörist silahının üzerine Recep Tayyip Erdoğan inmeli, Türklerin başından uzaklaştırılmalı diyor. Neden bunu söylüyor? Bunların hedefinde bizim cumhurbaşkanımız ülkemiz varsa biz bu seçimde her zamankinden daha fazla destek vermemiz lazım.”

“SEÇİMDEN GÜÇLÜ ÇIKARSAK, BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Miting programında söz alan bir diğer isim ise MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan oldu. Seçimden güçlü çıktıkları takdirde var olan sorunların yanında yeni projelerin artarak devam edeceğinin müjdesini veren Aycan, 31 Mart’ın çok önemli bir seçim olduğuna vurgu yaptı. Pazarcık’ın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Aycan, “Değerli Pazarcıklılar bende Pazarcıklıyım. Belki bilenler vardır çocukluğumun 5 yılı Pazarcık’ta geçti. Pazarcık da ilkokula başladım. Tabi Kahramanmaraş'ın her ilçesi bizim için önemlidir ama Pazarcık benim için ayrı bir önemlidir. 31 Mart'ta belediye başkanlığı seçimi yapacağız. Burada adaylarımızla, belediye meclis adaylarımızla hep birlikte huzurunuzdayız. Cumhur ittifakı olarak huzurunuzdayız. İnşallah 31 Mart'ta sizin desteğinizle İbrahim Başkanı ve Hayrettin Başkanı belediye başkanları yaptığımız zaman cumhur ittifakı bu seçimden güçlü bir şekilde çıktığı zaman Pazarcık'ında, Kahramanmaraş'ında bütün sorunlarının çözüleceğine bizde söz veriyoruz. İlçe başkanımızı, ilçe belediye başkan adayımızı ve büyükşehir belediye adayımızı dinlediniz. Projelerini anlattılar. Her ikisi de size hizmet etmek için yola çıkmış durumdadır. Aynı Recep Tayyip Erdoğan gibi aynı Devlet Bahçeli gibi devletine, milletine hizmet etmek için sizin desteğinizi istiyorlar. Cumhur ittifakı bildiğiniz gibi 15 Temmuz'da gerçekleşti. 15 Temmuz'da içimizden birtakım insanlar dış güçlerinde etkisiyle hareket ederek devletin yönetimini ele geçirmeye çalıştılar. İşte o gün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o zamanki Sayın Başbakan Binali Yıldırım görevde bu teröristlerle mücadele ederken onlara ilk desteği veren kişi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ydi. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, sayın Başbakanı arayarak desteğinde olduğunu, yanında olduğunu, her zamanda desteklemeye devam edeceğini söyledi. İşte o günden bu yana Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhuriyetimizin, devletimizin, milletimizin bekası için birlikte hareket ediyor. Bugünde bekamız için ülkemizin geleceği için birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu.  

“ÜLKEDE BİR BEKA SORUNU VARDIR”
Ülkede bir beka sorunu olduğunun altını çizen Aycan, “Ülkede bir beka sorunu vardır. Bunu bilmeyenler bunu anlamayanlar ve de anlamak istemeyenler kasıtlı davranmaktadır. Pazarcıklı bilir, Pazarcıklı ülkenin beka meselesinin ne olduğunu bilir, Pazarcıklı ülkenin bekası için bedel ödemiştir. Cumhur ittifakı 31 Mart'ta bu seçimden sizlerin oylarıyla başarıyla çıktığı zaman önümüz açılacak. 4,5 yıl artık seçim yok. 4,5 yıl içerisinde yapılacak hizmetleri hep birlikte yapacağız. Ama önce şu seçimi atlatmamız lazım. Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde çıkması lazım. Sayın cumhurbaşkanının destek alması lazım. Bu seçim belediye başkanlığı seçimi yanında aslında sayın cumhurbaşkanına da bir güven oyudur, bir destektir. Çünkü Türkiye düşmanları, millet düşmanları 31 Mart'la ilgili senaryolar çizmektedir. Bütün hesapları sayın cumhurbaşkanının hükümet olmasını engellemektir. Bütün dertleri budur. Bunun için bütün güçler bir araya gelmiş ve karşımızda ittifak oluşturmuşlardır. Hatta millet düşmanı, devlet düşmanı PKK'lılarla birlikte iş birliği yapmaktadırlar. Daha önce bazı meseleler olmuş olabilir. Gerçekçi olmak lazım. Bazı istekleriniz yerine gelmemiş olabilir, bazı sorunlar yaşamış olabilirsiniz. Şu an bir manipülasyonla da ekonomik sorunlar yaşatmaya çalışıyorlar. Dolar krizini birlikte yaşadık. Dün de yine ekonomimiz üzerinde darbe yapmaya çalışıyorlar. İşte bunları görmeniz lazım. Bunların hepsini çözeriz, hepsini hallederiz ama yeter ki şu 31 Mart'ı güçlü bir şekilde atlatalım. Onun için daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, ne yapmış olursanız olun, hangi adaya oy vermiş olursanız olun bugün birleşme ve beraber olma günüdür. Bugün cumhur ittifakına, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Devlet Bahçeli'ye destek verme günüdür. Onun için bir oyun bile kıymeti vardır. Bir oydan ne çıkar demeyin. Bir oy bir belediye meclisi üyesidir. Bir belediye meclisi üyesi belediyede çoğunluk demektir” dedi.

“BELEDİYEMİZİ UYUM İÇERİSİNDE YÖNETECEĞİZ”

Programda konuşan Cumhur İttifakı Pazarcık Belediye Başkanı Adayı İbrahim Yılmazcan, Pazarık’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ile uyum içerisinde yöneteceklerini söyledi. Yılmazcan, “Bu seçimin en önemli temalarından bir tanesi gönül belediyeciliğidir. Cumhur İttifakı AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ün önderliğinde Belediyeciliği en ince ayrıntısına kadar öğreneceğiz. Hayrettin bey şimdiden bizi hamur gibi yoğurmaya başladı. Birlikte belediyecilik, birlikte yönetim anlayışıyla Pazarcık Belediyemizi AK Parti İlçe Başkanımız Harun Eskigünle, Belediye Meclis Üyelerimizle, Yönetim kurulumuzla, Hayrettin Güngör’ün önderliğinde uyum içerisinde yöneteceğiz. Yerel Yönetimlerde İlçemizin Belediye Başkanlığına talip olarak çok sevdiğim halkıma vefa borcumu ödeyeceğim inşallah. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Pazarcık olacağız. 31 Mart akşamı desteklerinizle birlikte Pazarcık’ta 70 bin kişinin sorumluluğu omuzlarıma binecek. Attığım her imzada, her adımda 70 bin kişinin vebali olacak Allah bu yolda bizi nefsimize uydurmasın. Belediye Başkanı olduğum zaman ilk işim makam odasının kapısını söktürmek olacak. Belediyemizde kul hakkı ve yetim hakkı yedirmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BAHÇESİ VE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPACAĞIZ”

Seçildikleri takdirde yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ilçeye yapılacak olan birkaç projeden bahseden Yılmazcan, bir Millet Bahçesi ve Küçük Sanayi Sitesi yapacaklarının sözünü vererek, konuşmalarının devamında şunları dedi: “Pazarcık’ta acilen yapılması gerek öncelikli birkaç proje var. Açıklamış olduğumuz projelerde Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hayrettin Güngör’de bize destek verdi. Kendisine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.  İlçemizde yol sorunumuz var. Bu sorunumuzu bir sıcak asfalt şantiyesi kurarak başta ilçe merkezimizden başlamak üzere en kısa zamanda çözeceğiz. Hayrettin bey tarafından ilçemize bir hükumet konağı bir de millet bahçesi sözü verildi inşallah bu projelerimizi de başarıyla gerçekleştireceğiz. Aksu çayına yapılacak olan su kanalı ile Yukarı Pazarcık’ta bulunan tarım arazilerinin tamamını su ile buluşturacağız. İlçemizde 160 taneye yakın küçük sanayi esnafımız var ve bizim çok acil bir şekilde küçük bir sanayi sitesine ihtiyacımız var. Bu proje de bizim öncelikli projelerimiz içerisinde yer alıyor. Gerçekleştireceğimiz küçük sanayi sitesi projemizin alt yapısını Hayrettin Güngör beyefendi ilçemize hediye etti.”

“İTTİFAKIMIZ VE MİLLETİMİZLE OLAN BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİK

Gerçekleştirilen programda yakalanan birliğe, beraberliğe sıkça değinen ve oldukça memnun kaldıklarını dile getirerek bu birliğin 31 Mart’ta Cumhur İttifakını zafere götüreceğini söyleyen AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün, “Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala güzel ilçemiz Pazarcık’ımızda gerçekleştirmiş olduğumuz Cumhur İttifakı Mitingi ve Uğur Işılak konserinde halkımız tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Çok önemli bir organizasyonda hem Cumhur ittifakımızla hem de milletimizle olan birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Bu ülkenin bölünmezliğini savunan milliyetçi duygularla söylediği onlarca şarkıyla aziz milletimizin sesi olan Uğur Işılak gibi bir sanatçının konserinde hep beraber olduk. İnşallah bu tür etkinlikler birliğimizi daha da perçinleyecektir. Bu birlik ve beraberlik bizi 31 Mart akşamı zafere götürecektir. Ülkemiz için, milletimiz, memleketimiz ve Pazarcık’ımızın geleceği için Cumhur İttifakı en hayırlısıdır. Milletimizin gözündeki kararlılığı görüyoruz. 31 Mart günü sandıklara ve devlete sahip çıkılacağından eminiz.

“DÜŞMAN KAPIDA BEKLİYOR BUNUN BİLİNCİNDE OLALIM”

Pazarcık halkından gelen her türlü talebe ve isteğe kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu söyleyen Başkan Eskigün, vatandaşların sorunlarını çözmek için kendi makamından başlayarak sorun çözülene kadar bütün makamların kapısının tek tek çalınacağını söyledi. Eskigün, konuşmalarının devamında şunları kaydetti; “Allah’ın izniyle Büyükşehir’de AK Parti adayımız Sayın Hayrettin Güngör başkanımız seçilip o koltuğa oturacak. Seçildikten sonra siz değerli hemşerilerimiz bana gelip, mahallemize şu hizmeti istiyoruz diyeceksiniz. İstediğiniz ne ise ben elimden geleni yapacağım benim yetmediğim yerde İbrahim Yılmazcan Başkanımıza gideceğiz o da olmadı Hayrettin Güngör Bey’in kapısını çalacağız. Yani çalmadık kapı bırakmayıp sorununuz, sıkıntınız, istediğiniz hizmet ne ise onu yerine getirmek için elimizden gelen çabayı, gayreti göstereceğiz. Değerli hemşerilerimiz sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Bu konuda bir yanlışa düşmenizi istemiyoruz. Ne yaparsa AK Parti yapar ne yaparsa AK Belediyeler yapar. Pazarcık ilçemizde evlatlarımızı geçmişten bugüne kadar okullarda İbrahim Yılmazcan hocamıza teslim ettik. Cumhur ittifakı adayımız İbrahim Yılmazcan hocamıza evlatlarını teslim eden Pazarcık neden Belediye Başkanlığını teslim etmesin. Bu süreçte destekleriniz ve dualarınız bizim için çok önemli. Kalp kırmadan, kimseyi ötekileştirmeden herkesi ikna etme yoluna girelim. Zamanımız daralıyor Allah rızası için kimse oturmasın şu kısa zamanda herkes bir çaba, bir gayret gösterirse çok iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Bu seçimde Allah korusun ters bir durum olursa düşman kapıda bekliyor bunun bilincinde olalım ve kimseye fırsat vermeyelim.”

Moldova Kişinev eski Büyükelçisi Hulusi Kılıç’ın da katıldığı programda konuşmaların ardından sahneye Uğur Işılak çıktı. Birbirinden farklı ve güzel eserlerini milliyetçi duruşuyla Pazarcık halkı için seslendiren Işılak, kendisini dinlemeye gelen binlerce Pazarcıklıya unutamayacakları bir gün yaşattı.

HABER: TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz