Bu amaçla Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi merkez binasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı bir toplantı düzenlenerek yol haritası belirlendi.

Toplantıya katılan temsilciler, İl genelindeki tüm çiftçilerin bire bir ziyaret edilerek anız yangınlarının telafisi olmayan zararlarının anlatılmasına, broşürler dağıtılmasına, okullardaki eğitimlerde anız yangınları-ekoloji dengesinin de ağırlıklı olarak anlatılmasına karar verildi. Ayrıca İl müftülüğü ile koordinasyon halinde, konunun, Cuma Hutbelerinde dile getirilmesi de kararlaştırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’Geçtiğimiz yıl, çiftçilerimizle bire bir görüşerek yaptığımız çalışmanın karşılığını aldığımızı söyleyebiliriz. Zira anız yangınları, bir önceki yıla göre %25 oranında azalmıştı. Bu yıl daha kapsamlı bir çalışma yaparak bu oranı daha yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızla, çiftçilerimizde bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Zira kanunlardaki cezai müeyyideler caydırıcı olmaktan uzak. Bilgi, her zaman en geçerli yöntemdir. Bu vesile ile Büyükşehir İtfaiyesi olarak, ortak çalışma komisyonunda yer alan ve bize destek veren diğer kurumlara teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Yürürlükteki kanunlara göre, anız yakanlar, suçüstü yakalandıkları takdirde, 212 TL ceza alıyorlar.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz