Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi futbol karşılaşmaları hafta sonu oynanan maçlarla devam etti.

Büyükler Ligi 2016-2017 futbol sezonu 27 Kasım 2016 tarihinde oynanan maçlarla başlamıştı. Toplam 15 takımın katıldığı 1.  Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta oynanıyor. Ligde ilk hafta maçlarında sürpriz sonuçlar ortaya çıkarken, karşılaşmalarda birbirinden heyecanlı maçlara sahne olmuştu. İlk hafta maçlarında A grubunda, Kahramansarayspor, Kartalkayaspor’u 1-0, KM Gençlerbirliği Sağlıkspor’u hükmen 3-0 yenip, Dumlupınarspor’da, rakibi Afşin Belediyespor ile 4-4 berabere kalmıştı. B grubunda da, Türkoğlu Belediyespor, Arsan Sümerspor’u 6-0, Kümbetspor, Bertizspor’u 4-0, Elbistanspor, Büyüksırspor’u 6-1, Pazarcık Aksuspor da, Maraşgücü’nü 3-0 mağlup etmişti. Ligde 2. hafta maçları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla devam etti.

 

LİDER KM GENÇLERBİRLİĞİ

Günün ilk maçında Saim Çotur Futbol sahasında Uludazspor ile KM Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Sağlıkspor’un ligden çekilmesi sonrası sezonun ilk maçını hükmen 3-0 kazanan KM Gençlerbirliği 2. Hafta maçında Uludazspor’a konuk oldu. Rakibini maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında bulduğu goller ile 4-2 mağlup eden KM Gençlerbirliği, ikide iki yaparak A grubunda 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

 

KAHRAMANSARAYSPOR, MAĞLUP

A grubunun diğer temsilcisi Kahramansarayspor, Afşin deplasmanına konuk oldu. Sarı-kırmızılı ekip Kahramansarayspor, ligin ilk hafta maçında Pazarcık Kartalkayaspor’u 1-0 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Afşin deplasmanına 3 puan parolası ile giden Kahramansarayspor, rakibi ile Afşin ilçe stadında karşılaştı. Maçta 1-0 öne geçen Sarı-kırmızılı ekip, ilerleyen dakikalarda kalesinde gördüğü 3 gol ile rakibine 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Böylelikle sezonun 2. Haftasında mağlup olan Kahramansarayspor, 3 puanda kaldı.

 

DUMLUPINARSPOR HAFTAYI MAÇ OYNAMADAN GEÇİRDİ

Hedefini yeni sezonda şampiyonluk olarak belirleyen Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden Dumlupınarspor, Sağlıkspor’un ligden çekilmesi sonrası 2. Haftayı maç oynamadan geçirerek 3 puanın sahibi oldu. Yeşil-beyazlı ekip, ilk hafta maçında kendi sahasında konuk ettiği Afşin Belediyesporla 4-4 berabere kalmıştı. Grubunda puanını 4’e yükselten Dumlupınarspor 2. Sırada yer aldı.

 

PAZARCIK AKSUSPOR FARKLI GALİP GELDİ

Geçtiğimiz sezon 2. Amatör Küme Büyükler Liginde şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen Pazarcık Aksuspor, yeni sezonda da şampiyonluğun en güçlü adayları arasında. Sezonun ilk maçına galibiyetle başlayan B grubu takımlarından Pazarcık Aksuspor, ikinci hafta maçında Arsan Sümersporla karşılaştı. Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan maça ilgi oldukça fazlaydı. Pazarcık Aksu Spor Başkanı Adnan Pınarbaşı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de takip ettiği maçta mavi-beyazlı ekip, maçın ilk yarısını 4-0 önde kapadı. İkinci yarıda baskılı futboluna devam eden Pazarcık Aksuspor, 2 gol daha bularak karşılaşmadan 6-0 galibiyetle ayrılan taraf oldu. Böylelikle ligde iki maçtır galip gelen mavi-beyazlılar, 6 puanla 2. Sırada yer aldı.

 

MARAŞGÜCÜSPOR YİNE MAĞLUP

Büyükler liginin yeni takımlarından Maraşgücüspor, kendi sahasında Elbistanspor’u konuk etti. İlk hafta maçında rakibine mağlup olan Maraşgücüspor, bu maça mutlak 3 puan parolası ile çıktı. Belediye sahasında oynanan karşılaşmada Maraşgücüspor, kalesinde gördüğü gollerle rakibine 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Türkoğlu Belediyespor, Bertizspor’u 4-0 yendi. Sezona 6-0’lık Arsan Sümerspor galibiyeti ile başlayan Türkoğlu Belediyespor, ikinci hafta maçında Bertizsporla Saim Çotur Futbol sahasında kozlarını paylaştı. Maç boyunca rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Mavi-beyazlı takım Türkoğlu Belediyespor, 90 dakika sonunda sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrılmasını bildi. Alınan bu sonuçla, 6 puanla B grubunun lideri Türkoğlu Belediyespor oldu.

 

BÜYÜK SIRSPOR, İKİNCİ MAÇTA GALİP GELDİ

Sezonun ilk maçında Elbistan Belediyespor deplasmanına konuk olan ve farklı skorla rakibine mağlup olan Büyük Sırspor, haftanın maçında Kümbetspor ile Batıpark Futbol sahasında karşılaştı. Oldukça zorlu geçen maçın ardından Büyük Sırspor sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Haber: Mesut Benli

 

 

Editör: Mahmut Beyaz