30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hayatını adadığı AK Parti’den Kahramanmaraş’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Erkoç, gerçekten de kenti ilmek ilmek işliyor. 4 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunda coşkulu bir kalabalığa Kahramanmaraş’a yapacaklarını anlatarak yola çıkan Başkan Erkoç, söylediği hizmetlerin hemen hemen yüzde 90’nını gerçekleştirdi. Hayal edilen ama yapılması da hayal olan tüm projeleri şehrine kazandıran, Türkiye yeşil hareketini başlatan ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğini en iyi uygulayan Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç Hayal gibi duran tüm projeleri ekibi ile birlikte planlayan, tasarlayan ve hayata geçiren Başkan Erkoç, klasik Büyükşehir Belediye anlayışını bir kenara iterek halkın her daim içinde oldu.

Kendinden 20 yıl önce büyükşehir olmuş illerin hepsi ile yarışır hale gelen, birçoğunu yaptığı projeler ile kıskandıran ve bu başarısını vatandaşa armağan eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Şehrü-l Eminlik” görevini ve Liyakatini yaptığı hizmetler ile kanıtladı. Göreve gelir gelmez slogan belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapan Erkoç, 4 yılda cumhuriyet tarihinde yapılamayan hizmetleri yaptı

Bir de tüm bunların yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiği projelerin başında gelen Millet Bahçesi projesini ilk hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erkoç, yaptığı 15 Temmuz Millet Bahçesi ile hem hemşerilerinden hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü aldığı gibi projesi diğer illere de örnek oldu. Yine bunun yanında Türkiye’nin milli işletim sistemi olan PARDUS’u Büyükşehirler içerisinde ilk kullanan belediye olarak yine bir ilke imza atan Başkan Erkoç, yaptıkları yapacaklarının teminatı olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Özellikle vizyonuyla, şehre kazandırdığı projelerle, fayda sağlayacak yatırımlarla Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olmayı hak eden Başkan Erkoç, henüz genç bir mühendisken hayalini kurduğu Kahramanmaraş’ı daha güzel hale getirmek için gecesini gündüzüne katıyor. Bugüne kadar toplamda 266 projenin altına imzasını atan ve tamamladığı her bir proje ile Kahramanmaraş’a fayda sağlayan Başkan Fatih Mehmet Erkoç’u bende kentte gazetecilik yapan genç bir muhabir, aynı zamanda da bir vatandaş olarak tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.