Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde ilçelerin tamamında düzenlenecek olan İftar buluşmaları Elbistan ilçesinde gerçekleştirildi. Birlik beraberliğin, kardeşlik hukukun ve ramazanın manevi atmosferinin yaşanması için her yıl Büyükşehir Belediyesince yapılan iftar buluşmaları, önceki Elbistan ilçesinde gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı iftar programı öncesi bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 24 Haziran seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ SİSTEM İLE DEĞİŞİM BAŞYLAYACAK

Yeni sistem ile Türkiye’nin Diriliş’ten yükselişe geçeceğini kaydeden Ünal: “Şimdi artık yeni bir yönetim modeli ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile dirilişten sonra Türkiye şahlanışa ve yükselişe geçiyor. Her zaman söylediğimiz bir şey var: ‘Büyük değişimler, büyük dönüşümler tarihi dönüşümler büyük liderler ile yapılır.’ Biz bunu kiminle gerçekleştiriyoruz, Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izni ile 2023-2053-2071 hedeflerimizde gerçekleştireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

“Bugün bu iftara vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı bizim birliğimizi, beraberliğimizin teminatı olan kültürümüzün, inancımızın, medeniyetimizin, geleneğimizin kurucusu olan bir ay” diyen Ünal şöyle konuştu: “Ramazan ayı geldiğince sofralarımız bereketlenir. Tuttuğumuz oruçlarla nefsimiz terbiye olur. Bizler Müslüman insanlarız. Müslüman olmak öncelikle şükretmeyi ve şükretmenin yanı sırada kardeşliği barışı, huzuru ve hepsinden önemlisi tevekkeltü hüvallAllah demeyi gerektirir. Elbistan’da çok ramazan geçirdik. Geçmiş ramazanları hatırlayalım. Allah ekmeğimizi bollaştırdı. Masamızı bereketlendirdi. Rabbim fakirliğimizi azalttı. Zenginliğimizi çoğalttı. Garibin fukaranın yanında olmayı, yoksulun ekmeyi olmayı, aşı olmayı Allah bize nasip etti. Peki, biz kimiz? Biz bu milletin yetki verdiği, bu milletin devlet idaresinde yetkilisin dediği Ak Parti’nin evlatlarıyız. Peki, Ak Parti kim? Ak Parti Milletin ta kendisidir. Milletin evlatlarının oluşturduğu siyasi bir harekettir yüzden liderimizle birlikte beraber Recep Tayyip Erdoğan’la a beraber biz kendimizi bir parti olarak değil, bu milletin evlatları olarak görüyoruz. Biz milletimizle beraber yol yürümeye, milletimizin evlatlarının geleceğini kurmaya, önünü açmaya, büyüyecek çocuklarımızın yaşayacağı Türkiye’yi beraberce kurmaya çalışıyoruz.

BU RAMAZAN SOFRALARINDA DUA EDELİM RABBİM ÖNÜMÜZÜ AÇIK ETSİN

Bu milletin başını öne eğdirmesin. Bu milletin düşmanlarını önünde bizi mahcup etmesin. Bize gece-gündüz saldıran, bizim ayağa kalkışımızı engellemek isteyen, bu dünyada ‘Türkiye’de söz sahibi olmalıdır’ diyenlere sus diyenleri susturacak günleri Allah bize nasip etsin. Türkiye büyük değişimler, büyük dönüşümler yaşıyor. Kardeşlerim büyük değişimler, büyük dönüşümler, büyük liderlerle gerçekleştirilir. Bugün Türkiye’de milletin evladı, milletin adamı, sağlam irade, bu milletin lider dediği Tayyip Erdoğan’dan başka büyük değişimleri, dönüşümleri gerçekleştirecek kimse var mı? Peki, Türkiye’yi biz 2023’e, 2053’e, 2071’e taşırken, yol yürürken, samimi, dürüst, özü sözü bir, Eroğlu Erdoğan’dan başka yol yürüyeceğimiz kimse var mı? O zaman 24 Haziran’a kadar çok çalışacağız. Bu fakir kardeşinizi bu evladınızı da Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında mahcup etmezseniz değil mi? O zaman Sizi Allah’a kendimi de size emanet ediyorum. Biz hamdolsun verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Daha çok sözler yerine getireceğiz. Beraber daha çok yol yürüyeceğiz. Allah’ın izniyle Elbistan hayal ettiğinizin ötesinde güzelliklere ve hizmetlere kavuşacak. Ha bu yaptıklarımız hiçbir şey. Çocuklarımızla birlikte yaşayacağımız Elbistan’ı beraberce karacağız. Bundan emin olun. Beraber yürüyelim. Durmak yok, yola devam diyelim. Yaparsa yine Ak parti yapar. Yaparsa yine biz yaparız.

MİLLET BAHÇELERİ PROJESİNİ CUMHURBAŞKANIMIZI ÖNCEKİ GÜN AÇIKLADI

Kahramanmaraş’ımız da bir millet bahçesi kuruldu. Kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılan evler imara ve yapılaşmaya uygun olmadığı için, 300 dönüm bir alan bahçe yapıldı. Elbistan’da yeni 100 dönüm rekreasyon alanı burası yapılıyor. Cennet ırmaklarından bir ırmak olan Ceyhan nehrinin etrafında, sadece Elbistan ve Kahramanmaraş ile sınırlı değil. Türkiye’nin önemli bahçelerinden bir bahçe oluşturacağız. Cennet pınarlarından bir pınar olan Ceyhan nehrinin etrafında İrem bahçesi gibi bir cennet bahçesi oluşturacağız. Vatandaşımız geldiğinde burada dinlenecek, eğlenecek. Burada bir etkinliği varsa etkinliğini gerçekleştirecek. Diğer alanları da ile ihtiyaçlarını karşılayacakları bir yer oluşturduk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Bir mesaj daha vermek istiyorum. 16 yıldan bu yana Türkiye’de büyük mücadelelerden geçerek, milletin iradesi üzerinde vesayet, pranga ve boyunduruk vuran bertaraf ettik. Devletin içerisine sızmak isteyenleri bertaraf ettik. Türkiye’nin ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, bilişimde, teknolojide her alanda alt yapı yatırımlarını tamamladık.

MARKA ŞEHİRLERDEN BAHSETMEK İÇİN YEŞİL ALANLARDAN BAHSETMEK GEREK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta şöyle konuştu: “ Bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında Türk belediyeciliğine yeni bir anlayış getirdi. Onun izin yürüyoruz. Şehirlerimizi yeşil ile donatıyoruz. İnsanlarınızın daha rahat nefes alacağı alanlar oluşturuyoruz. Ceyhan nehri Cennet’ten bir ırmak. Türkiye ve Kahramanmaraş için büyük bir zenginlik. Bizde bu nehrin etrafını donatıyoruz. Gözünden başlamak üzere, bittiğinde 300 dönüm Türkiye’nin en büyük parkı olacak. Sadece burayla da kalmıyoruz. Nehir boyunca Kahramanmaraş’ın sınırlarını terk ettiği yere kadar büyük alanlar oluşturuyoruz. 150 dönümde Menzelet parkını oluşturduk. Şu an çalışmalar Ekinözü ve diğer noktalarda devam ediyor. Burası Türkiye’nin örnek bahçelerinden birisi olacak. Yürüyüş mesafesinde. İnsanların spor yapabileceği, yürüyüş yapabileceği bir yer olacak.

ELBİSTAN’IN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK

Önemli bir sosyal yaşam merkezi oluyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu imkanı bize veren hükümetimize, bakanlarımıza, Mahir Ünal Bey’e, milletvekillerimize, teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz.

Davetimize icabet ettiğiniz için beraber iftar açma seferine bizleri eriştirdiğiniz için sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir olarak sizlere daha iyi nasıl hizmet veririz bu gayret ve çabayla yoğun bir şekilde hareket etmekteyiz. Elbistan’ımıza çok önemli eserler kazandırmaktayız. Bu içinde bulunduğumuz 100 dönüme yakın millet bahçesi Elbistan’ımızın marka şehir olma yolunda en önemli kazandırdığımız projelerden bir tanesi olarak düşünüyoruz. Tabi yaklaşık 400 km Elbistan’ımıza yol yaptık. Yine alt yapı, üst yapı çalışmalarımız hızla devam etmekte. Elbistan’ımıza Akdere bölgesinden su getirme çalışmaları ihalelerin birinci kısmı başladı, yapıldı. Atık su arıtma tesisinde ihalesi yakında yapılacak. Katı atık tesisimizin de ihale süreci devam etmekte. Bunların hepsi de yüz milyonlarca TL’lik proje. Yani Yüzlerce TL’lik trilyonluk proje hamdolsun.

Elbistan için çok önemli olan Elbistan Sanayi bölgesi hayvancılık organize bölgesinde hamdolsun sona geldik.4 bin 200 dönüm alanı yakında inşallah işletmecilere dağıtacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bakanımız Mahir Ünal, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız desteğiyle Kahramanmaraş’ımıza Büyükşehir olarak çok önemli hizmetler yapma gayreti içerindeyiz. Biz Elbistan’a geldiğimizde bize görevi devrettiğiniz de biz belediyecilik açısından bir şehirde olması gereken her şeyi Elbistan’ımızda olacak dedik ve bunu da yapma gayreti içerindeyiz. Önemli noktaya da getirdik. Bize desteklerinden dolayı bakanımız Mahir Ünal’a çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun kendisinden. Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Birçok işe imzamızı attık. Bu başarının sebebinde ne var? İstikrar var, huzur var. İşte 24 Haziran bunun için çok önemli. İnşallah 24 Haziranda hep beraber güçlü bir şekilde devam diyeceğiz

DAHA HUZURLU OLMAK GEREK

Daha rahat, daha huzurlu, daha nefes alabilir şehirler inşa etmenin yolu yeşil alan inşa etmekten geçer. Bir şehirde ne kadar çok ağaç varsa, bir şehirde ne kadar çok yeşil alan varsa, o şehir daha huzurlu daha mutlu olur. Bizde bunu hep örnek aldık. Kahramanmaraş’ta dev yeşil alanlar yapıyoruz. Dev alanlar oluşturuyoruz. Artık 5-10 dönüm yeşil alanlar değil, yüzlerce dönümden yeşil alanlar inşa ediyoruz. Kahramanmaraş merkezimize yönelik yaptığımız alanlar 150 dönüm Menzelet, şu an 200 dönüme çıkıyor. 115 dönüm yine şehrimizin güneyinde Aksu Mahallesi civarında Aziz Sancar Parkı, yine bittiğinde 215 dönüm Aliya Izzetbegoviç parkı, yine birinci etabı 180 dönüm, bittiğinde 300 dönüm olacak 15 Temmuz Millet Bahçesi. İkinci etabına da başladık. Malik Ejder bölgesinde. Parklarıyla ünlü bir şehir olacak Kahramanmaraş. Bu konuda örnek almaya devam edeceğiz. Batılı şehirler ile yarışıyoruz yeşil alan anlamında. Kılavuzlu’nun kenarına 1000 dönüm alan yapıyoruz. Onu da bitirdiğimizde Kahramanmaraş’ımız Türkiye’de örnek gösterilen bir yeşil alana sahip olacak.

HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 4 yıldan bu yana birçok anlamda sosyal belediyecilikte, şehircilikte, ulaşımda ve bir çok alanda değişimler yapıyoruz. Dolmuşların kaldırılması ve otobüslerin ve elektronik kart sistemlerine geçmekte çok önemli bir aşamaydı. Bunun dışında restorasyon ve turizm alanında çok önemli adımlar atıyoruz Büyükşehir Belediyesi olarak. Yeşil alan bakımından çok iddiayız. Elbistan’da 100 dönüm bir park bitirdik. Pazarcık’ta Çamlıtepe 20 dönüm alanı düzenliyoruz. Yine aynı şekilde Türkoğlu’nda 115 dönüm ve 25 dönüm alan olarak iki park bitirdik. Andırın, Ekinözü, Afşin’de parklar yapıyoruz. Göksun’da şehir parkları, şehir bahçeleri ve millet bahçeleri yapıyoruz. Kahramanmaraş bu konuda örnek olmaya devam edecek

YOĞUN KATILIM

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yoğun bir katılım ile iftar açma şansı bulduk. 64. Dönem Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal bey teşrif ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, binlerce Elbistan lı katıldı” dedi

ELBİSTAN BİZİ BAĞRINA BASTI

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’de şunu belirtti: “Elbistan bizi bağrına bastı. Elbistanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Gördük ki seçim yaklaştıkça, bu coşku ve bizlere olan teveccüh gösteriyorlar. Bu da bizim memnuniyetimizi ifade etmemize sebep oluyor. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum. Elbistan halkına teşekkür ediyorum. Bu işte emeği geçen basın mensupları da olmak üzere herkese teşekkür ederim”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz