Konu ile ilgili olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “17 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 15.45 sıralarında Boğaziçi Konutları ile Sümbüllü Bulvarı arasında kalan alanda çıkan anız yangınına 5 itfaiye aracı ve 3 Orman itfaiyesinin aracı olmak üzere 8 araç ve 30 personelle müdahale edilmiş olmasına rağmen yangın güçlükle, yerleşim alanına yaklaştığı sırada söndürülmüştür.3 saat süren söndürme çalışmalarının ardından gece saat 22.00 sularına kadar soğutma çalışmaları yapılmıştır.

Anız ve kuru otların yanmasının yanı sıra bölgede bulunan çok sayıda zeytin ağacı da zarar görmüştür. Bu arada itfaiye erleri son anda fark ettikleri bir yavru kaplumbağayı da yanmaktan son anda kurtarmışlardır. Onca zeytin ağacının zarar görmesinin yanı sıra toprakta bulunan tüm canlılar ölmüş ve toprak simsiyah bir görüntüye bürünmüştür.

Anız yakmanın yasak olduğunu defalarca kez tekrarlamamıza; anızlar ile birlikte toprakta bulunan diğer canlıların da yandığını ve telef olduğunu belirtmemize rağmen, bu anızları yakanlar hem günah işleyerek o canlıları kasten öldürmüş oluyorlar hem de kanuna aykırı hareket ediyorlar” denilerek bilgi verildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz