Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyerek çözüm için kolları sıvayan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla başarılı bir 5 yılı geride bırakmıştı. İnsan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirerek taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çeken Aydın, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Göksun Belediye Başkan Adayı olmuştu. Ayrıca sadece AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın da Göksun Belediye Başkan Adayı olan Aydın, başarılı bir seçim kampanyasının ardından seçimlerde aldığı yüzde 47.5’lik oy oranıyla yeniden göreve seçilmişti. Göksun’da yeni bir dönemin başlangıcını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’a hayırlı olsun ziyaretlerinin ardı arkası kesilmezken, Manşet Gazetesi olarak bizde bir ziyarette bulunduk. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve ekibimizi makamında ağırlayan Başkan Aydın, hem geride bıraktığı beş yılın değerlendirmesini yaparken, yeni dönemde Göksun’a kazandıracaklarını projeleri de anlattı. Başkan Aydın, “Devletimizin bütün imkanlarından istifade edebilmek suretiyle kendi imkanlarımızı da bununla birleştirerek bu imkanları halkımıza hizmet ve yatırıma dönüştürmeyi planlıyoruz” dedi.

“DAHA VERİMLİ OLACAĞIMIZI HALKIMIZ ANLATTI”

Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı olarak Göksun’da başarılı bir seçim kampanyası yürüttüklerini kaydeden Aydın, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Tabi bu yıl farklı bir seçim kampanyası oldu, daha önceki yıllarda sadece kendi partimiz olan AK Parti’nin adayı olarak girdiğimiz seçimlere bu kez Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı olarak girmiş bulunduk. Milliyetçi Hareket Partisi’nin il başkanı, ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri, ocak başkanları ve yine kendi partimiz olan AK Parti’mizin il başkanlığı, kadın kolları başkanlığı, gençlik kolları başkanlığımızla birlikte güzel bir seçim süreci yaşadık. Bu arada halkımızın beş yılda yapmış olduğumuz hizmetlerden memnuniyetini müşahede ettik, yeni yapacağımız hizmetlerde daha verimli olacağımızı halkımız zaten bize kendileri ifade ettiler. Bundan da mutluluk duyduk. Sahada çalışırken bir takım güçlüklerle karşılaştık. Bunları da bertaraf etmek için dilimizin döndüğü kadar halkımıza kendimizi ifade etmeye çalıştık, Cumhur İttifakı’nın ruhunu anlattık ki halkımız da hakikaten bu anlamda bize çok ciddi destek verdi. Hem ikinci dönemimizi sağladı hem de Cumhur İttifakı’nın önemini sandıkta gösterdi” ifadelerini kullandı.

“GÖKSUN İÇİN 100 YILIN HİZMETLERİNİ YAPIYORUZ”

Osmanlı ve Seçuklu mimarisiyle ilçeye kazandırdıkları yeni Göksun Belediye Hizmet Binası’nın açılışını bayramdan sonra yapmayı planladıklarını dile getiren Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti, “Göksun ilçemiz, 1907 yılında ilçe olmuş ve bugün itibariyle 112’nci yıla girmişiz. 112 yıllık bir ilçede hala belediye hizmet binası adı altında projelendirilen bir binamız yoktu. İçerisinde bulunduğumuz bina 1970’li yıllarda otel olarak yapılmış olmakla birlikte, tabi ki o günün belediye başkanına hem şükranlarımı arz ederken, diğer taraftan da Rabbim’den rahmet ve mağfiretler diliyorum, iyi ki burası varmış. Ama günümüz şartlarına uygun olmadığı için hem Osmanlı hem Selçuklu mimarisiyle projelendirilmiş beş bin metrekare kapalı alana sahip ve en iyi şartlarda halkımıza hizmet verebileceğimiz bir belediye hizmet binasının inşaatını devam ettiriyoruz. Şuan da yüzde 70 oranında bitmiş durumda, nasip olursa bayramdan sonraya açmayı planlıyoruz. Tabi ki sadece bu değil, bunlar Göksun’umuz için 100 yılın hizmetleri. Bir kültür merkezi binası inşaatımız var, çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu yıl bitirip halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Ayrıca belediye ile alakalı Fen Hizmetleri ek binamızı yaptık, orada yine makine ekipmanımızı muhafaza ediyoruz, şehir içerisinde hem görüntü hem de gürültü kirliliğinden uzak bir alan olarak tespit ettik, binamızı yaptık. Şuan da faaliyetlerimize devam ediyoruz.”

“KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İÇİN TALİP OLMADIK”

Göksun’da öncelikle temel sorunları çözüme kavuşturduklarını dile getiren Aydın, yeni dönemde klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkacaklarını belirterek, “Göksun’da öncelikle yaptığımız projeler temel sorunlara yönelikti ve bunları çözmeye gayret ettik. Bu hizmetleri yaparken bir taraftan da Göksun Belediyesi’nin, diğer taraftan da Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına giren işlerin takibini yaptım. Bazen biz kendi işlerimizi, bazen de Büyükşehir kendi işlerini bazı alanlarda da ortak projeler geliştirmek suretiyle bu temel sorunları ortadan kaldırmaya gayret ettik. Büyük oranda da başarılı olduk. İnşallah ikinci dönemde önceden de söylemiştik, klasik belediyecilik anlayışıyla bu işi yapmaya talip olmadık. Biz sosyal, kültürel ve eğitsel çalışmalara kendimize has olan üretsel belediyecilik çalışmalarını da ekledik” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDE ZİRVE YAPMAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte yeni projeler geliştirdiklerini ve en büyük hedeflerinin gönül belediyeciliğinde zirve yapmak olduğunu kaydeden Başkan Aydın, “Önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile birlikte yeni projeler geliştirdik. Bütün projelerimiz proje kitapçıklarımıza mevcut, bunları gerek bütçe durumumuza göre gerek içinde bulunduğumuz şartlara göre bir kısmını Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bir kısmını da ilçe belediyesi olarak bizler yapmak suretiyle bu dönemimizde bitirip halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Ancak en büyük hedefimiz gönül belediyeciliği noktasında zirve yapabilmek. Gönül belediyeciliği dediğimiz şey halkımıza hizmeti ve yatırımı yaparken, halkımızın hoşnutluğunu kazanabilmek ve onların beğenisine layık olabilmek için gerekli çabayı sarf etmek. Biz de bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız liyakatli, donanımlı, becerikli ve özellikle yerel yönetimlerde belediyecilik anlamında üst düzey yönetici konumundaki bir beyefendi. Bundan da tüm Kahramanmaraş’ımızın istifade edeceği gibi Göksun’umuzun da büyük oranda istifade edeceğini düşünüyoruz. Halkımızla el ele gönül gönüle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BÜTÜN İMKANLARI HİZMET VE YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Gençleri çok önemsediklerini ve yaptıkları projelerde onları merkeze aldıklarını anlatan Başkan Hüseyin Coşkun Aydın, “Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gençlerimize geçen dönemde belki diğer ilçelerin hiçbirisinde olmadığı kadar tesis yaptık. 9 tane halı saha yapımına vesile olduk, yeni dönemde 7 tane daha halı saha yapmayı planlamalarımız arasına koyduk. İlçemizde en büyük eksikliğini hissettiğimiz kapalı yüzme havuzunu programımıza aldık. Büyükşehir ile birlikte kent meydanı ve millet konaklarını yapmayı projelendirdik. Yayla kent yapma projemiz var. Güneş enerjisiyle elektrik üretmeye başlayacağız, şuan da lisansını aldık. Bir yerimiz var, orada GES projesini tamamlamak üzere elektrik üretip, en azından belediyemizin elektrik ihtiyacını oradan karşılanmasını sağlayacağız. Kısacası devletimizin bütün imkanlarından istifade edebilmek suretiyle kendi imkanlarımızı da bununla birleştirerek bu imkanları halkımıza hizmet ve yatırıma dönüştürmeyi planlıyoruz. Rabbim hepimizi muvaffak etsin” ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın sözlerini şu şekilde tamamladı, “Siz basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz, bizim yapmış olduğumuz hizmet ve yatırımları görücüye çıkarma ve halkımızı doğru bilgilendirme anlamında sizlerin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz