Avrupa Parlamentosu’nda Şanlı Türk bayrağımızı yırtma alçaklığını yapan Yunan vekile tüm Türkiye de, tepkiler çığ gibi büyürken, Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kuruluda Avrupa Parlamentosu’nda Yunan Millet Vekilinin Türk bayrağını yırtmasına tepki gösterdi. Türk Ocakları Kahramanmaraş Şube Başkanı Avukat Kemal Yavuz, ‘Bütün bayraklar azizdir; biz böyle inanırız!... Çünkü her milletin bayrağı, o milletin bağımsızlık ülküsünü olduğu kadar namus ve şerefini, haysiyet ve vakarını temsil eder. Her bayrağın gerisinde o milletin tarihi, geçmişi, kutsalları, dünden bugüne taşıdığı yaşama azmi ve iradesi mevcuttur’ dedi.

‘‘TÜRK KUMANDANLARI SAVAŞ MEYDANLARINDA CANLARINDAN ÇOK BAYRAKLARINI KORUMUŞLARDIR’’

 Yavuz, ‘‘biz böyle inanırız! Çünkü her milletin bayrağı, o milletin bağımsızlık ülküsünü olduğu kadar namus ve şerefini, haysiyet ve vakarını temsil eder. Her bayrağın gerisinde o milletin tarihi, geçmişi, kutsalları, dünden bugüne taşıdığı yaşama azmi ve iradesi mevcuttur. İllaki Türk Bayrağı! Binlerce yıllık geçmişiyle dünyanın en eski, en köklü, milletlerinden birisi olarak Türk milletini sembolleştiren al bayrak, elbette bizim için hepsinden daha aziz ve saygıya layıktır. Milletinin bütün kutsallarıyla yoğrulmuş, rengini milletinin kanından almış, soyunu ve dinini bu derece mezcetmiş kaç bayrak vardır dünyada? O bakımdan, Türk kumandanları savaş meydanlarında canlarından çok bayraklarını korumuşlar, göğüs göğüse muharebelerde yere düşmesin diye, onu bağırlarına kuşanarak çarpışmışlardır. Böyle örneklere, diğer milletlerde ne kadar rastlayabiliriz acaba?’’ dedi.


‘‘ASLINDA KIZMAYA BİLE DEĞMEZ’’

‘‘Bir densiz Yunan Millet Vekilinin, Avrupa Parlamentosu’nda (AP), Türk Bayrağını yırtma gösterisi üzerine bunları yazma ihtiyacı duyduk diyen Şube Başkanı Avukat Kemal Yavuz ‘‘Milletvekili olsa da adam olamadığı, üstelik kendi tarihinden bile habersiz bulunduğu anlaşılıyor bu densizin Eğer, unvanına uygun adam olsa, her milletin bayrağının aziz olduğunu bilir, bu saygısızlığı yapmazdı. Eğer milletinin tarihini bilse, Avrupa’nın maşası olarak Anadolu’ya çıkıp binlerce masum Türk’ün kanına girmek gibi, yüzlerce köyü yakıp-yıkmak gibi uğursuzluklarını da bilirdi. Buna rağmen, Yunan askerleri 9 Eylülde denize döküldükten bir gün sonra, 10 Eylül 1922’de Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ayaklarının altına serilen Yunan bayrağını, “bayrak bir milletin namusu ve bağımsızlık sembolüdür” gerekçesiyle nasıl çiğnemediğini de bilirdi. Üstelik, kendi Kralları Konstan’in İzmir’e çıktığında Türk bayrağını çiğnemek alçaklığına tepki olarak, intikam almak maksadıyla bunu yapması istendiği hâlde Dolayısıyla insan olma haysiyetinden, insanlık tarihinden ve kendi yakın tarihinden habersiz bu Yunan Milletvekiline aslında kızmaya bile değmez. Belki acımak lâzım! Şükür ki, Yunan Dış İşleri Bakanlığı da işin farkına

varıp bu, adam olmayan Millet Vekilini kınamış! Yaşasın şanlı Türk bayrağı! Yaşasın zulme değil, milletlerin şan ve şerefine, haysiyet ve vakarına sembol olan bütün milletlerin bayrakları!’’ İfadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz