Kahramanmaraş’ın önde gelen kanaat önderlerinden olan ve Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah Taylan’ın oğlu Abdurrahim Taylan görkemli bir düğün ile dünya evine girdi.

Kahramanmaraş Kayseri Karayolu üzerinde bulunan Saltanat Düğün Salonu’nda organize edilen düğüne çok sayıda davetli ve şehrin önde gelen isimleri renk kattı.  28 Temmuz Perşembe günü kına gecesi yapılan ve 29 Temmuz Cuma günü görkemli bir düğün ile dünya evine giren Büşra ve Abdurrahim çiftinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bol bol dualar eşliğinde gerçekleşen tören  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile taçlandı.

Düğün töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın bir aile daha büyüdüğünü belirterek, evliliğin önemine dikkat çekti. Başkan Erkoç, “İnşallah Salih ve Saliha nesiller doğar. Geleceğimizin inşası için aile kurumu evlilik çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızda her defasından evliliğin öneminden bahsetmektedir. Geçmişte aile planlamalarıyla birlikte nüfus artışımız geriye doğru gitmekteydi ama son yıllarda aileye evlilik kurumuna verilen önem ve değerden dolayı muammaya doğru geliyor. Tabi ki bizim inançlarımız açısından da evlilik kurum u çok önemlidir. Sadece aziz milletimizin nüfusu açısından değil huzurlu bir nesil, şehir, ülke için huzurlu bir kurum olan aileye kavuşma çok önemlidir” dedi.

‘AİLE KURUMU ÇOK ÖNEMLİDİR’

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başkan Erkoç, zor günlerin ancak aileler ve birlik içerisinde olan toplumlarla atlatılabileceğini belirtti. Başkan Erkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Ülkemize aziz milletimize karşı canice alçakça bir saldırıyı aziz milletimizin iman dolu duruşuyla ve kahraman polislerimizin, ülkemizin huzurundan yana olan askerlerimizin dayanışması ile cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile hamdolsun bu saldırıyı atlattık. Bu saldırı sadece Türkiye’mize değil İslam coğrafyasında çok önemli bir yere sahip olan cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi hedef alan bu saldırı tüm ümmeti Muhammed’e yapılmıştır. Zaten İslam coğrafyasında saldırı bu şekilde algılanmıştır. Bu alçakça saldırı Türk ve İslam tarihinde çok nadirce görülen olaylardan bir tanesidir. Bu haşhaşılar kahraman Türk silahlı kuvvetlerimizin arasına sızmış olan bu teröristler devletimizin milletimizin parası ile alınan uçakları çalarak masum insanlara karşı bir saldırıya girişmişlerdir. Canice ve vahşice olduğuna bizzat şahit oldum. Bize vicdansızca, merhametsizce nasıl saldırdıklarına maruz kaldık. Allah bunları kahru perişan eylesin. Bu İslam coğrafyasına ümmet-i Muhammed’e fitne sokmaya çalışan bu alçakları rabbimiz kahretsin Abdullah Taylan hocamızda ülkemiz için, ilim için gençlerimize sahip çıkmaktadır. Onların daha iyi yetişmesi için yıllardan buyana çok büyük emekler vermektedir. Genç çiftimizin bu mutlu günlerinde bizde yanlarında olalım dedik. Hayırlı uğurlu olsun Allah mesut bahtiyar eylesin.” Düğüne AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çok sayıda siyasetçi, iş adamları ve davetliler katıldı.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz